- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Asiaki, το νέο εστιατόριο στο Κουκάκι είναι μια Ασία-τσέπης!
Asian comfort food στη γειτονιά της Ακρόπολης
Το νέο Asiaki στο Κουκάκι είναι ένα μικρό εστιατόριο με fusion ασιατική κουζίνα
Το είχε πρωτανοίξει ένα ζευγάρι Γάλλων. Αυτό εξηγεί τον χαριτωμένο υπότιτλο πάνω από τη μαρκίζα: “Le Petit Resto Asiatique”. Ύστερα ήρθαν οι καραντίνες, το ζευγάρι χώρισε, έφυγε από την Ελλάδα, και σήμερα η τύχη του αγνοείται. Το εστιατόριο που άφησε πίσω του, όμως, το Asiaki, αυτό το κουκλίστικο “le petit resto” δεν είχε την ίδια μοίρα. Πάνε μερικές εβδομάδες τώρα που η ταμπέλα του φωτίστηκε και πάλι, τα τραπέζια απλώθηκαν στο πεζοδρόμιο της Βεΐκου, και η κουζίνα πήρε μπρος ξανά.
Το Asiaki χρωστά τη δεύτερη ζωή του στον Κωστή Καρατζιά (τον ξέρουμε από τo Tarantino) και στον Τζαν. Αφηγείται ο Κωστής: «Στο Asiaki ερχόμουν ως πελάτης. Κάποια στιγμή ήρθα και το βρήκα κλειστό. Στο μεταξύ είχα γνωρίσει τον Τζαν, με είχε βοηθήσει με πολλά πράγματα όταν άνοιξα το Tarantino και ταιριάξαμε αμέσως. Ο Τζαν είναι Κούρδος, μεγαλωμένος στην Αθήνα. Έχει το Salute, εδώ πιο πάνω. Μετά το Ηρώδειο όλοι εκεί σκάνε για ποτό. Πάντα λέγαμε ότι θέλαμε να συνεργαστούμε και όταν εμφανίστηκε στον ορίζοντα το Asiaki έμοιαζε ιδανικό. Βρίσκεται στο μέσο των δύο μαγαζιών μας. Είναι ωραίο μαγαζί. Δεν θέλουμε να του αλλάξουμε την ασιατική προσέγγιση, θεωρήσαμε, όμως, ότι ήταν λίγο δεσμευτικό το μενού και το αλλάξαμε. Η Ασία είναι μια τεράστια ήπειρος, και εμείς θέλουμε κάθε πιάτο να παραπέμπει και σε μία χώρα της».
Το μενού περιλαμβάνει δύο σαλάτες, δύο ορεκτικά και πέντε κυρίως πιάτα. Είναι μικρό, όπως το εστιατόριο, αλλά αντιπροσωπευτικό… μια Ασία τσέπης! Θα δοκιμάσεις σαλάτες από την Ινδία και την Ταϊλάνδη, yakitori από την Ιαπωνία, ένα πιάτο ψαριού από το Λάος, μπαχαρένιο κοτόπουλο από το Πακιστάν, Dim Sum από την Κίνα. Εγώ δοκίμασα το νοστιμότατο ταϊλανδέζικο Pad Thai (noodles με τάμαριντ, lime, φρέσκο κόλιανδρο, κοτόπουλο, γαρίδες και φύτρες φασολιού), όπως και το συννεφένιο Okonomiyaki ή αλλιώς «ιαπωνική κρέπα», κάτι μεταξύ κρέπας και βάφλας σε αλμυρή εκδοχή. Θέλω οπωσδήποτε να επιστρέψω για το Asiaki Fusion (με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη), ένα είδος kebab που σερβίρεται μαζί με noodles λαχανικών και τηγανιτό ρύζι spring roll.
Το μενού, λέει ο Κωστής, θα αλλάζει κάθε δύο μήνες, αλλά τα «πιάτα-χώρες» που θα αγαπηθούν περισσότερο, θα μένουν. Προς το παρόν, τα πιο αγαπημένα είναι το Asiaki Fusion και το Balti Chicken. Από αυτά να αρχίσεις, συνοδεύοντας με (ωραίες!) μπίρες, κρασιά και κάποια cocktails που, χωρίς να το καταλάβεις θα μετατρέψουν αυτό το «χαλαρό ποτό» μετά το γραφείο σε μία αξιομνημόνευτη νύχτα του φθινοπώρου, κάτω από την Ακρόπολη (…μιλάω εκ πείρας).
Βεΐκου 34, Κουκάκι, 210 9224461, Fb: Asiaki, Instagram: @asiaki.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.