- CITY GUIDE
- PODCAST
-
37°
Asiaki, το νέο εστιατόριο στο Κουκάκι είναι μια Ασία-τσέπης!
Asian comfort food στη γειτονιά της Ακρόπολης
![Asiaki Asiaki](/images/1074x600/jpg/files/2022-09-23/pat_9318.jpg)
Το νέο Asiaki στο Κουκάκι είναι ένα μικρό εστιατόριο με fusion ασιατική κουζίνα
Το είχε πρωτανοίξει ένα ζευγάρι Γάλλων. Αυτό εξηγεί τον χαριτωμένο υπότιτλο πάνω από τη μαρκίζα: “Le Petit Resto Asiatique”. Ύστερα ήρθαν οι καραντίνες, το ζευγάρι χώρισε, έφυγε από την Ελλάδα, και σήμερα η τύχη του αγνοείται. Το εστιατόριο που άφησε πίσω του, όμως, το Asiaki, αυτό το κουκλίστικο “le petit resto” δεν είχε την ίδια μοίρα. Πάνε μερικές εβδομάδες τώρα που η ταμπέλα του φωτίστηκε και πάλι, τα τραπέζια απλώθηκαν στο πεζοδρόμιο της Βεΐκου, και η κουζίνα πήρε μπρος ξανά.
![Asiaki Asiaki](/images/w734/jpg/files/2022-09-23/img_20220822_184450.jpg)
Το Asiaki χρωστά τη δεύτερη ζωή του στον Κωστή Καρατζιά (τον ξέρουμε από τo Tarantino) και στον Τζαν. Αφηγείται ο Κωστής: «Στο Asiaki ερχόμουν ως πελάτης. Κάποια στιγμή ήρθα και το βρήκα κλειστό. Στο μεταξύ είχα γνωρίσει τον Τζαν, με είχε βοηθήσει με πολλά πράγματα όταν άνοιξα το Tarantino και ταιριάξαμε αμέσως. Ο Τζαν είναι Κούρδος, μεγαλωμένος στην Αθήνα. Έχει το Salute, εδώ πιο πάνω. Μετά το Ηρώδειο όλοι εκεί σκάνε για ποτό. Πάντα λέγαμε ότι θέλαμε να συνεργαστούμε και όταν εμφανίστηκε στον ορίζοντα το Asiaki έμοιαζε ιδανικό. Βρίσκεται στο μέσο των δύο μαγαζιών μας. Είναι ωραίο μαγαζί. Δεν θέλουμε να του αλλάξουμε την ασιατική προσέγγιση, θεωρήσαμε, όμως, ότι ήταν λίγο δεσμευτικό το μενού και το αλλάξαμε. Η Ασία είναι μια τεράστια ήπειρος, και εμείς θέλουμε κάθε πιάτο να παραπέμπει και σε μία χώρα της».
![Yakitori Yakitori](/images/w734/jpg/files/2022-09-23/pat_9278.jpg)
Το μενού περιλαμβάνει δύο σαλάτες, δύο ορεκτικά και πέντε κυρίως πιάτα. Είναι μικρό, όπως το εστιατόριο, αλλά αντιπροσωπευτικό… μια Ασία τσέπης! Θα δοκιμάσεις σαλάτες από την Ινδία και την Ταϊλάνδη, yakitori από την Ιαπωνία, ένα πιάτο ψαριού από το Λάος, μπαχαρένιο κοτόπουλο από το Πακιστάν, Dim Sum από την Κίνα. Εγώ δοκίμασα το νοστιμότατο ταϊλανδέζικο Pad Thai (noodles με τάμαριντ, lime, φρέσκο κόλιανδρο, κοτόπουλο, γαρίδες και φύτρες φασολιού), όπως και το συννεφένιο Okonomiyaki ή αλλιώς «ιαπωνική κρέπα», κάτι μεταξύ κρέπας και βάφλας σε αλμυρή εκδοχή. Θέλω οπωσδήποτε να επιστρέψω για το Asiaki Fusion (με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη), ένα είδος kebab που σερβίρεται μαζί με noodles λαχανικών και τηγανιτό ρύζι spring roll.
![Asiaki Asiaki](/images/w734/jpg/files/2022-09-23/img_20220824_173056_971.jpg)
Το μενού, λέει ο Κωστής, θα αλλάζει κάθε δύο μήνες, αλλά τα «πιάτα-χώρες» που θα αγαπηθούν περισσότερο, θα μένουν. Προς το παρόν, τα πιο αγαπημένα είναι το Asiaki Fusion και το Balti Chicken. Από αυτά να αρχίσεις, συνοδεύοντας με (ωραίες!) μπίρες, κρασιά και κάποια cocktails που, χωρίς να το καταλάβεις θα μετατρέψουν αυτό το «χαλαρό ποτό» μετά το γραφείο σε μία αξιομνημόνευτη νύχτα του φθινοπώρου, κάτω από την Ακρόπολη (…μιλάω εκ πείρας).
![Asiaki Asiaki](/images/w734/jpg/files/2022-09-23/img_20220824_211133.jpg)
Βεΐκου 34, Κουκάκι, 210 9224461, Fb: Asiaki, Instagram: @asiaki.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.