- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Kantina Greek Street Food: το πρώτο project του Σταύρου Βαρθαλίτη
Ένα ghost kitchen που αγαπάει τις ελληνικές γεύσεις όσο και το street food
Kantina Greek Street Food: το πρώτο ghost kitchen του Master Chef Σταύρου Βαρθαλίτη μόλις άνοιξε στο Περιστέρι
Κάθε φορά που ο Σταύρος Βαρθαλίτης μαγείρευε για μία δοκιμασία στο πλατό του Master Chef τα σχόλια των κριτών ήταν διθυραμβικά. Και κάθε φορά εμείς μέναμε με τη λαχτάρα και την εξής απορία: «μα πόσο καλά μαγειρεύει αυτός ο άνθρωπος;». Να που, όμως, επιτέλους ήρθε η ώρα η απορία μας να απαντηθεί μια που ο νικητής του Master Chef 4 μόλις δημιούργησε το πρώτο κατάδικό του project!
Η Kantina by Stavros Varthalitis είναι ένα ghost kitchen εστιατόριο, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί αποκλειστικά με delivery (μέσω efood και wolt). Γεγονός που καθόλου δεν εμποδίζει το διάσημο μάγειρα να ξεδιπλώσει τη δημιουργικότητά του. Το μενού σε αυτή την εικονική Kantina παντρεύει τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις με το street food και το αποτέλεσμα ακούγεται άκρως λαχταριστό… Φαντάσου, ας πούμε, ένα pulled μοσχαράκι που έχει όλη τη μαμαδίστικη γεύση από ένα σπιτικό κοκκινιστό, αλλά σερβίρεται πάνω σε μια ανοιχτή, τρυφερή πίτα μαζί με μελιτζάνα και άχυρο πατάτας. Ή ένα hot dog αλά σπετσοφάι με τραγανό κρεμμύδι και μαγιονέζα που καταφτάνει μέσα σε αφράτο, βουτυρένιο ψωμάκι.
Εδώ να πούμε πως στην Kantina του Σταύρου Βαρθαλίτη πρωταγωνιστές είναι οι ελληνικές πρώτες ύλες που έρχονται από κάθε γωνιά της χώρας και που στα χέρια του μάγειρα γίνονται οι αγαπημένες γεύσεις που θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία. Στα ορεκτικά, ας πούμε, θα βρεις τηγανιτές πατάτες που σερβίρονται μαζί με παλαιωμένη γραβιέρα, χειροποίητους κολοκυθοκεφτέδες, αλλά και φέτα σαγανάκι με τραγανό φύλλο κρούστας, μέλι και σουσάμι.
Στα κυρίως, κάτι μας λέει ότι η τρυφερή πανσέτα, τα μανιτάρια πλευρώτους με μυρωδικά, και το pulled μοσχαράκι που όλα σερβίρονται μέσα σε ανοιχτές πίτες, θα γίνουν γρήγορα τα πιάτα-σουξέ του καταλόγου. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για το Kantina fried chicken με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο, coleslaw, τραγανό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι και μαγιονέζα με πάπρικα (γλείφεσαι;)!
Και τέλος, επειδή πάντα υπάρχει χώρος για γλυκάκι, ο Σταύρος προτείνει Μιλφέιγ με κρέμα μπουγάτσας, προφιτερόλ με γκανάζ σοκολάτας, αλμυρή καραμέλα και κροκάν φουντουκιού ή ένα αέρινο cheesecake με φράουλα και δυόσμο.
Η Kantina του Σταύρου Βαρθαλίτη έχει ήδη ανάψει τη μηχανή της στο Περιστέρι και εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή αποκλειστικά μέσω delivery.
Instagram: @kantina_greekstreetfood, Fb: Kantina Greek Street Food
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.