- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κάτω από τη μεγάλη αχλαδιά, που σε πείσμα των περιβαλλοντικών συνθηκών ήταν γεμάτη καρπούς, και γλυκούς απ’ ό,τι μαθαίνω, απλώνεται ένας από τους πιο ωραίους κήπους της Αθήνας. Δροσερά φυλλώματα καλύπτουν κάθε πόντο τοίχου, η αχλαδιά που λέγαμε υψώνεται στη μέση σχεδόν, και μια φωτογραφία της Marylyn Monroe μάς χαμογελάει πίσω από τις πρασινάδες. Κάτω από τα δέντρα το μπαρ και η «φωλιά» του dj – όπου τις προάλλες έπαιζε μουσική ο φίλος Κωνσταντίνος Παντζόπουλος. Τραπεζάκια πάνω στα χαλικάκια, μοντέρνες καρέκλες και χαλαρότης. Γελαστές και νεανικές φάτσες γύρω γύρω, που κι αυτές σε πείσμα των περιβαλλοντικών συνθηκών γελούσαν, χόρευαν, μερικοί έτρωγαν, το καταδιασκέδαζαν. Vodka tonic με τρέλα, που μας ήρθε όπως τη ζητήσαμε, βυθιστήκαμε μέσα στα παγάκια της και αρχίσαμε τις παραγγελίες. Μας έλειψε η κουζίνα του Almaz, γιατί όλο το χειμώνα σέρβιραν finger food. Από τον κατάλογο που μας ήρθε σε συσκευασία LP, πολύ καλαίσθητη (για τους νεότερους έτσι λέγαμε παλιά τα βινύλια), διαλέξαμε: λιβανέζικα κίμπε, εύθρυπτα, νόστιμα και αλάδωτα (φωλιές από πληγούρι με γέμιση κιμά, κρεμμύδι, κουκουνάρι και μπαχαρικά με ντιπ γιαουρτιού) και χούμους με ταχίνι (πόσο πιο αυθεντικό να γίνει όταν η ιδιοκτήτρια έλκει καταγωγή από αραβική χώρα;). Επίσης, γλυκόξινη σαλάτα με διάφορα λαχανικά και σταφίδες, καβουρδισμένο κουκουνάρι, βινεγκρέτ μηλόξιδου, μπιφτεκάκια αφράτα, αρωματισμένα με φρέσκια ρίγανη, κονφί ντομάτας και πατατούλες τηγανητές, πένες με φρέσκο σολομό, σβησμένο με vodka και κρεμώδη σάλτσα άνηθου, κεμπάπ γιαουρτλού από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά με κόκκινη πικάντικη σάλτσα και ρύζι, «διαμαντένιες» γεύσεις καθαρές, απροσποίητες. Όσο για τα γλυκά τους, ήταν… του ονείρου, προεξάρχοντος του μπανόφι.
Το Almaz αγαπάει τις εκδηλώσεις, διοργανώνει συχνά παρουσιάσεις βιβλίων, live με γνωστούς performers και νύχτες με εναλλασσόμενους djs – η μουσική μετά από κάποια ώρα γίνεται έντονα χορευτική. Το Almaz θα μας κάνει παρέα όλο το καλοκαίρι και ίσως αργότερα ανοίξει και τα Δευτερότριτα που τώρα είναι κλειστό.
Almaz bar-restaurant: Τριπτολέμου 12, Γκάζι, 210 3474.763, ανοικτά Τετάρτη-Κυριακή, 8.00 μ.μ.- 2.00 π.μ. Κατανάλωση/άτομο 20-25 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.