- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Saitama: Κεμπάπ, νουντλς, κοκτέιλ και Άνταμ Κοντοβάς στο νέο hot στέκι της Αθήνας
Η νέα γαστρονομική γωνιά της πόλης μόλις άνοιξε στον Κεραμεικό
![giannis-korovesis.jpg giannis-korovesis.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/giannis-korovesis.jpg)
![291412461_1030492094309551_8684916168226891056_n 291412461_1030492094309551_8684916168226891056_n](/images/1074x600/1/jpg/files/2022-07-07/291412461_1030492094309551_8684916168226891056_n.jpg)
Στον Κεραμεικό το καινούργιο Saitama έχει πολύ νόστιμο (street) φαγητό από τον Άνταμ Κοντοβά και ωραία κοκτέιλ
Μετά από ετοιμασίες αρκετών μηνών, άνοιξε στον Κεραμεικό το Saitama, το νέο πρότζεκτ του Σταμάτη Σταματιάδη -είχε προλάβει να μας συστηθεί επιχειρηματικά με το Buñuel στο Κολωνάκι- για το οποίο συνεργάστηκε με τον πολυμήχανο και αεικίνητο σεφ Άνταμ Κοντοβά. Παρέα δημιούργησαν μια κουλ γαστρονομική γωνιά κάτω από μια πιλοτή επί της οδού Κεραμεικού, στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται και το CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, στην ευρύτερη περιοχή της αθηναϊκής Chinatown. Επισκέφθηκα το Saitama την πρώτη μέρα λειτουργίας του, σ’ ένα soft opening για φίλους και να τι αποκόμισα.
![291753642_385243920164334_49679702236966122_n 291753642_385243920164334_49679702236966122_n](/images/w734/1/jpg/files/2022-07-07/291753642_385243920164334_49679702236966122_n.jpg)
Ποιος είναι ο Saitama;
Saitama είναι το όνομα του βασικού πρωταγωνιστή ενός Shōnen manga, ενός ιαπωνικού κόμικ δηλαδή για εφήβους, το οποίο έχει μεταφερθεί και ως anime στη μικρή οθόνη. Το παρατσούκλι του Saitama είναι One-Punch Man και κατέχει τον τίτλο του πιο ισχυρού υπερήρωα του κόσμου, προπονείται καθημερινώς στη γυμναστική και μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε με μία μόνο γροθιά. Έγινε υπερήρωας… για χαβαλέ, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, τόσο πιο σοβαρά αντιμετώπιζε το «επάγγελμά» του. Και μπορεί ο Σταμάτης Σταματιάδης να μην εργάστηκε ποτέ για χαβαλέ, όμως όσα χρόνια τον παρακολουθώ, γίνεται -σαν τον Saitama- ολοένα και πιο σοβαρός.
![291351256_5450334441656664_4300625373426094665_n 291351256_5450334441656664_4300625373426094665_n](/images/w734/1/jpg/files/2022-07-07/291351256_5450334441656664_4300625373426094665_n.jpg)
Όσο για τον Άνταμ Κοντοβά, αδιαμφισβήτητα βρίσκεται αυτή τη στιγμή (αλλά και τα τελευταία χρόνια) στην πρώτη γραμμή των πιο αντισυμβατικά δημιουργικών σεφ της Ελλάδας. Ποιος θα περίμενε άλλωστε πως θα μπορούσε να σκεφτεί ένα κόνσεπτ που να συνδυάζει τα fusion κεμπάπ με τα νουντλς και να ταιριάξει και τα δύο με κοκτέιλ;
![291704421_773679030442121_3128998999080155016_n 291704421_773679030442121_3128998999080155016_n](/images/w734/1/jpg/files/2022-07-07/291704421_773679030442121_3128998999080155016_n.jpg)
Και όταν λέμε κεμπάπ, δεν αναφερόμαστε σε φλωριές, μιλάμε για το the real thing. Φρέσκο κάρβουνο πυρώνει με αληθινή φωτιά και επάνω του ψήνονται τέσσερα διαφορετικά είδη κεμπάπ, πλασμένα σε πλακέ σούβλες. Σημειώστε: μοσχάρι και αρνί με σάλτσα Καμπαγιάκι, μαγιονέζα μίσο, τηγανητό κρεμμύδι και γουακάμε. Κοτόπουλο με σάλτσα Σατάι, φιστίκια, τσίλι, λάιμ και καρύδα. Χοιρινό και γαρίδα (ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ) με μυστική σαλτσούλα Saitama, ξινόκρεμα και δυόσμο. Και ένα βίγκαν με κιμά λαχανικών, ταχίνι, ραπανάκι, σουμάκ και σουσάμι. Σερβίρουν όλα τα κεμπάπ σε χαρτονένια συσκευασία με αραβική πίτα, ρύζι και σπιτικές πίκλες!
Και τι φάση με τα νουντλς;
«Βρισκόμαστε στην Chinatown,έχουμε σούπερ συνταγή για νούντλς, τα ταιριάξαμε με τα κοκτέιλ μας, ε, γιατί όχι;»
Ο Σταμάτης και ο Άνταμ συνεργάστηκαν με μια αθηναϊκή βιοτεχνία παρασκευής νουντλς. Εκεί τα φτιάχνουν όπως αυτοί τα ζήτησαν, τα φέρνουν στο Saitama, όπου βράζονται στην εντέλεια και σερβίρονται ομοίως σε τέσσερεις εκδοχές· με κοτόπουλο Τομ Κα Γκάι, με ψητή πανσέτα και κίμτσι, σε κάρυ με μοσχάρι και χορτοφαγικά.
![291097556_562849442180260_9043638990275543397_n 291097556_562849442180260_9043638990275543397_n](/images/w734/1/jpg/files/2022-07-07/291097556_562849442180260_9043638990275543397_n.jpg)
Και αν νομίζατε πως θα παρέλειπαν το γλυκό, κάνετε μέγα λάθος. Παρφέ κρέμα ή σοκολάτα με μαρέγκα η οποία καψαλίζεται για να δημιουργήσει την εντύπωση ενός Baked Alaska, μια ακόμη extravaganza του Saitama.
Και μπορεί στο Saitama τον πρώτο λόγο να τον έχει το (street) φαγητό, δε σημαίνει όμως πως θα την βγάλετε χωρίς αλκοόλ. Μια μεγάλη κάνουλα στέκει υπερήφανα στη μπάρα που εξυπηρετεί τον κόσμο και σερβίρει μια μπίρα και πέντε παγωμένα και pre-mixed κοκτέιλ: ένα Negroni αρωματισμένο με φράουλα και κεράσι, ένα τύπου Mai Tai με ρούμι, σιρόπι ψημένου ανανά και passion fruit, ένα με τζιν και βότανα και μια Spicy Margarita με τεκίλα και αρώματα από σούπα Tom Yum -(WTF?) βρήκατε τον συνδυασμό με τα νουντλς ή ακόμη;
![291103495_424411959607392_3567173984276013582_n 291103495_424411959607392_3567173984276013582_n](/images/w734/1/jpg/files/2022-07-07/291103495_424411959607392_3567173984276013582_n.jpg)
Το Saitama θα εξυπηρετεί μόνο delivery και takeaway στην ανάλογη συσκευασία, ενώ μπορείτε να τα απολαύσετε και επί τόπου, αφού διαθέτει και λίγα πάσα, σκαμπό και μερικά τραπεζάκια, κάτω από το επιβλητικό graffiti των 2.47 street artists. Στα άμεσα σχέδια τους είναι και η εκμετάλλευση του απέναντι άδειου οικοπέδου με τραπεζάκια picnic κάτω από τα δένδρα. Το πιο μεγάλο όμως μυστικό τους είναι το speakeasy lounge bar που ετοιμάζεται… στο υπόγειο. Αν και γνωρίζω, περισσότερα δε θα γράψω ακόμη, αναμένεται όμως να δέσει ιδανικά με το υπόλοιπο κόνσεπτ!
Miss it not!
Κεραμεικού 101, Κεραμεικός, 2103471850
Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα κλειστά
Τρίτη - Πέμπτη 18:00 - 01:00
Παρασκευή και Σάββατο 18:00-02:00
Κυριακή 17:00 - 00:00
Επίσημο opening Παρασκευή 8 Ιουλίου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.