- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Dirty Sanchez Cantina Mexicana: Το νέο μεξικάνικο στέκι σου βρίσκεται στο Ψυχικό
Πολύχρωμη διακόσμηση, μεξικάνικη κουζίνα, μουσικές και χοροί μέχρι αργά
Το Dirty Sanchez Cantina Mexicana είναι το καινούργιο στέκι του Ψυχικού και προσφέρει μεξικάνικη κουζίνα και ωραία κοκτέιλ
«Λοιπόν άκου μου λέει η Μ., ετοιμάσου να πάμε μετά τη δουλειά σε μαγαζί εδώ στην γειτονιά μου που σίγουρα θα γίνει το επόμενο στέκι μας! Κόσμος μέσα και έξω χορεύει σε ξέφρενους ρυθμούς μέχρι αργά, πολύ αργά.... Μην πεις όχι γιατί κάτι έπιασε το αυτί μου πως έχει και πολύ σούπερ φαγητό». Eντάξει, να παραδεχτώ σαν γνωστή κοιλιόδουλη και περίεργη να δοκιμάσω κάθε τι νέο που κάνει εμφάνιση στην πόλη, η τελευταία πρόταση ήταν που με έψησε. Στο νέο σποτ Dirty Sanchez Cantina Mexicana που άνοιξε τις πόρτες του στα μέσα Ιουνίου και κέρδισε αμέσως την αγάπη των Βορείων φτάνουμε λίγο μετά τις εννιά. Τo γωνιακό μαγαζί της οδού Ολυμπιονικών στο Νέο Ψυχικό κάνει μπαμ από μακριά, έχει χρώμα πολύ καθώς και αρκετό κόσμο. Χαζεύω την ινσταγκραμική διακόσμηση ενώ ήδη το μεξικάνικο φαγητό που μου έχει σπάσει τη μύτη με καλωσορίζει ευχάριστα.
Όχι, δεν είναι μεξικάνικη καντίνα οι ιδιοκτήτες του (Γιάννης Μωράκης, Πέτρος Απαλάκης, Δημήτρης Μπαλλιάν, Ηλίας Μπόγδανος, Δημήτρης Παππάς, Βασίλης Ζώης και Νίκος Κοσκινάς), με χρόνια εμπειρίας στην αθηναϊκή εστίαση και διασκέδαση, έστησαν ένα ανάλαφρο χώρο που σε κάνει να νιώθεις όμορφα όσο τρως το "βρώμικο", το "αμαρτωλό" το υπέροχο μεξικάνικο φαγητό που προσφέρουν.
Η όμορφη και δροσερή αυλή του μου μοιάζει χαρωπή και πολύχρωμη "φωλίτσα" ενώ υπέροχα ντιζαϊνάτα φωτιστικά και πολύχρωμες κορδέλες που κατεβαίνουν από την οροφή στέλνουν ρομαντικό και χαρούμενο φως στο αναπαυτικό τραπέζι που καθόμαστε. Δοκιμάσαμε πολλά και ωραία…Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξεχάσω το τάκος με μπακαλιάρο του Σπύρου Μαυροειδή. Ζουμερό, τραγανιστό και σούπερ γευστικό με πήγε γρήγορη βόλτα στον ...παράδεισο της γεύσης. Τα yuca με σάλτσα brava chipotle, το pulpo aquachille με χταπόδι και καμένο αβοκάντo αλλά και η δροσιστική σαλάτα Mexicana με καρπούζι συμπλήρωσαν το μεξικάνικο γεύμα μας και ήταν και τα τρία εξαιρετικά. Οκ, είμαι και φαγού και γλυκατζού (χειροκροτήστε με) οπότε έκλεισα και με τα τρία γλυκά του καταλόγου! Churros, Choco Loco -θα μπορούσα να τρέφομαι μόνο με αυτό- και Panna Cotta tres leches με γάλα βρώμης, σόγιας, αμυγδάλου, passion fruit, blueberries και τραγανό μπισκότο.
Κι επειδή είμαι περίεργη, θέλω να το εξερευνήσω όλο αυτό το θεσπέσιο μέρος. Μπαίνω στο εσωτερικό και το βλέμμα μου καρφώνεται στις ξεχωριστές τοιχογραφίες-γυναίκες με μεξικάνικο αέρα που σε σαγηνεύουν-, στους γορίλες και στους «ολοζώντανους» κάκτους που δεν έχω ξαναδεί σε κανένα άλλο bar restaurant. Αισθάνομαι πως βρίσκομαι σε ζούγκλα… χρώματα παντού, στο χώρο, στο φαγητό, στο ποτό μου.
Ποτό είπα και πήγαμε κατευθείαν να καθίσουμε και στην μπάρα, εκεί όπου ο Αλέξανδρος Στεπτσένκο υπογράφει τη λίστα των ποτών και των κοκτέιλ. Στο 'Dirty Sanchez' αν δεν δοκιμάσεις το ομώνυμο το Dirty Sanchez κοκτέιλ, αλλά και το Dirty Tommys και την Dirty Sangria είναι αμαρτία! Μεξικάνικοι ρυθμοί, συνόδευαν το φαγητό μας όμως μετά ήρθε η ώρα του live. Είχα και το party animal μαζί μου oπότε ήξερε ποια μέρα ακριβώς να με πάει. Αρχίζει να τραγουδά ο Ηλίας Μπόγδανος με τους Inco (κάθε Τετάρτη δίνουν εδώ το ραντεβού τους). Και ήταν η ώρα που όλο το μαγαζί έγινε μια παρέα που χόρευε με πάθος μέχρι αργά. Θα ξαναπάω...!
Ολυμπιονικών 310, Νέο Ψυχικό, 210 6755345
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.