- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Το Tarantino Burgers σερβίρει τα μπιφτεκόψωμα που μας αξίζουν
To success story του μπεργκεράδικου που λάτρεψε η Θεσσαλονίκη συνεχίζεται στην Αθήνα
Τα λαχταριστά burgers του Tarantino και μια Free Burger Day για να τα δοκιμάσεις
Είναι βράδυ, 12 παρά σε ένα Κουκάκι που αρχίζει να ηρεμεί σιγά-σιγά. Η Δημητρακοπούλου είναι άδεια από περαστικούς, στη μέση του δρόμου μόνο εγώ και μια παρέα αγοριών δέκα βήματα μπροστά μου. Πιάνω σκόρπιες λέξεις από την κουβέντα τους: “burger”, «μπίρες», «καλό είναι άλλα το cheese του Tarantino…». Έτσι καταλαβαίνω ότι έχουμε τον ίδιο προορισμό. Επιβεβαιώνομαι, όταν ο γνώστης της παρέας αναφωνεί «να, εδώ είναι!» και σπρώχνει τη γυάλινη πόρτα του Tarantino.
Το Tarantino Burgers ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη. Έκανε το ντεμπούτο του στο street food festival της συμπρωτεύουσας, και μετά από αυτό (κι έπειτα από λαϊκή απαίτηση) άνοιξε το πρώτο σταθερό spot του το 2018 σε μια γειτονιά των πάνκηδων στα Άνω Λαδάδικα, «εκεί που δεν πήγαινες» όπως θα μου πει ο Κωστής Καρατζιάς ένας από τους ιδιοκτήτες. «Ήταν ακριβώς αυτό που ψάχναμε, μια που θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που να είναι original στον χώρο, αλλά premium στη γεύση». Και το κάνανε. Το αποτέλεσμα; Ένα τίμιο μπεργκεράδικο που παίζει μουσικάρες και σερβίρει μπιφτεκόψωμα με premium κοπές. Σύντομα έγινε στέκι και η περιοχή που άλλοτε «δεν πατούσες» μετατράπηκε σε μία από τις πιο hip γειτονιές της Θεσσαλονίκης.
Αυτό το μπεργκεράδικο - σουξέ, λοιπόν, πριν από ένα χρόνο κατέβηκε και στην Αθήνα στο Κουκάκι, ενώ πριν από δύο μήνες άνοιξε και δεύτερο burger spot στο Παγκράτι. Το μυστικό του είναι οι πρώτες ύλες: μπιφτέκια από 100% κιμά black angus, κοπές κρεάτων από αργεντίνικες φάρμες, σάλτσες που φτιάχνονται εδώ από την αρχή ως το τέλος τους και ψωμάκια με δικιά τους (άπαιχτη) συνταγή. Ρωτάω τον Κωστή τι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κάποιος για αρχή και απαντά πριν προλάβω να τελειώσω την ερώτηση: «Το cheeseburger! Είναι το πιο απλό, άρα και ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις πόσο καλό είναι το μπιφτέκι». Μετά το cheese, πρώτα σε προτίμηση έρχονται το ομώνυμο Tarantino Burger (με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τραγανό μπέικον, cheddar, καραμελωμένα κρεμμύδια, αβοκάντο, Tarantino burger sauce, σπιτικές πίκλες, bbq sauce, ντομάτα και μαρούλι), αλλά και το Beef brisket burger με το brisket να σιγοψήνεται στον ξυλόφουρνο για 24 ώρες πριν στριμωχτεί σε ένα αφράτο ψωμάκι brioche μαζί με πίκλες, coleslaw, iceberg, μουστάρδα και BBQ sauce. Κόλαση; Και λίγα λέω.
Ανάμεσα «στα οπωσδήποτε» του καταλόγου ανήκει επίσης και το Philly Steak, ένα πελώριο σάντουιτς με κοντινό στο pretzel ψωμάκι (υπέροχο) που γεμίζεται με μοσχαρίσια ταλιάτα από black angus, καραμελωμένα κρεμμύδια, cheddar και bbq sauce. Τρως μπουκιά, ταυτόχρονα βουτάς πατάτες (πρέπει) στην cheddar sauce και νιώθεις ολοκληρωμένος, πλήρης, ευτυχής. Για συνοδεία στο burger σου υπάρχουν καλές μπίρες και οργανικά αναψυκτικά, κυρίως όμως υπάρχουν πατάτες (πρέπει ξαναλέω!).
Στο Tarantino στο Παγκράτι θα βρεις μόνο τρεις κωδικούς (το cheese, το bacon cheese και το Philly Steak Sandwich), αν θέλεις να δοκιμάσεις όλο τον κατάλογο (που το συστήνω), θα πρέπει να κατευθυνθείς στο Κουκάκι. Και μια καλή ευκαιρία να το κάνεις αυτό είναι την Τρίτη 5 Ιουλίου όταν και το Tarantino γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια στην Αθήνα με μια… Free Burger Day! Ναι, είναι αυτό που κατάλαβες… Από τη 13.00 και μέχρι εξαντλήσεως των burgers (θα υπάρχουν 350 cheeseburgers διαθέσιμα) τα μπιφτεκόψωμα θα μοιράζονται δωρεάν σε κάθε πιστό λιχούδη. Αμήν.
Δημητρακοπούλου 17, Κουκάκι, 210 9221659 και Ευφράνονος 8, Παγκράτι, 210 7517532, www.tarantino.gr, Fb: @tarantinoathens, Instagram: @tarantinoathens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.