- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
TUYA, το νέο hot εστιατόριο στην καρδιά της Μυκόνου
Γαλλική μεσογειακή κουζίνα σε μια αυλή γεμάτη βουκαμβίλιες!
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![TUYA, το νέο hot εστιατόριο στην καρδιά της Μυκόνου TUYA, το νέο hot εστιατόριο στην καρδιά της Μυκόνου](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/06/14/_mg_3593.jpg)
Το εστιατόριο TUYA στη Μύκονο σερβίρει πιάτα της γαλλικής μεσογειακής κουζίνας και ευρηματικά cocktails
Υπέροχες, ντιζαϊνάτες καρέκλες, ψάθινα φωτιστικά, φούξια βουκαμβίλιες που σκαρφαλώνουν πάνω στο ξύλινο μπαρ... Η αυλή του Tuya Mykonos είναι από μόνη της ένας μικρός κυκλαδίτικος παράδεισος! Το ωραίο εστιατόριο μόλις άνοιξε στο νησί των ανέμων και μοιάζει με μικρογραφία κυκλαδίτικου νησιού. Η διακόσμηση ακολουθεί πιστά την αρχιτεκτονική παράδοση των Κυκλάδων με τους λευκούς ασβεστωμένους τοίχους και το νοσταλγικό πλακάκι, δίνοντας την εντύπωση ότι ήταν από πάντα εδώ.
![_mg_3604.jpg _mg_3604.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_mg_3604.jpg)
![tuya_web_size-10812.jpg tuya_web_size-10812.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/tuya_web_size-10812.jpg)
Σε αυτό το ονειρικό σκηνικό θα δοκιμάσεις πιάτα της γαλλικής μεσογειακής κουζίνας που έχουν δημιουργήσει σεφ με μεγάλη εμπειρία, δίνοντας έμφαση στην κορυφαία ποιότητα της πρώτης ύλης. Τα υλικά της κουζίνας προέρχονται αποκλειστικά από προμηθευτές που περνούν ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου, το οποίο περιλαμβάνει τουλάχιστον δέκα κριτήρια (!). Έτσι, θα δοκιμάσετε ορεκτικά όπως το αψεγάδιαστο ταρτάρ τόνου με μαύρη τρούφα, το πεντανόστιμο κατσικίσιο τυρί με παντζάρι και καραμελωμένα καρύδια, αλλά και τα φημισμένα escargots a la bourguignonne. Στα κυρίως συναντάμε πρωτότυπες δημιουργίες (όπως τα tagliolini με αστακό), εκλεκτές κοπές (οι λάτρεις του κρέατος ας δοκιμάσουν το εξαιρετικό rib-eye steak) και ολόφρεσκα, προσεκτικά επιλεγμένα ψάρια. Θα κλείσετε το γεύμα σας με ένα ντελικάτο επιδόρπια όπως είναι το Soufflé au Chocolat Noir και θα επιστρέψετε πιο σύντομα από ό,τι περιμένατε…
![_mg_3580.jpg _mg_3580.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_mg_3580.jpg)
![tuya_web_size-17927.jpg tuya_web_size-17927.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/tuya_web_size-17927.jpg)
Το Tuya Mykonos, όμως, εκτός από το φαγητό, ιδιαίτερη έμφαση έχει δώσει και στο μπαρ. Στέκει στη μέση της αυλής επιβλητικό, στολισμένο με τα άνθη της φουντωτής βουκαμβίλιας και σερβίρει signature cocktails που ξεχωρίζουν για την πρωτοποριακή εμφάνισή τους, αλλά και για τη δημιουργικότητα των συνταγών τους. Αν και αξίζει να εξερευνήσει κανείς ολόκληρη την cocktail list προτείνουμε να αρχίσετε τις δοκιμές από το “Duck ‘n’ Roses”, το “Asia to Go”, το “La Diva”, οπωσδήποτε το “El Flamingo”.
![_mg_3583.jpg _mg_3583.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_mg_3583.jpg)
Να αναφέρουμε επίσης πως το Tuya Mykonos, ως μέρος ενός μεγαλύτερου ομίλου εστιατορίων, είναι το 3ο εστιατόριο που ανοίγει στην Ευρώπη. Το επόμενη βήμα της TUYA θα είναι το άνοιγμα του 4ου εστιατορίου στο Μιλάνο, το οποίο αναμένεται για το φθινόπωρο του 2022.
TUYA Mykonos
Καλογερά 30, Μύκονος
Για κρατήσεις καλέστε: +30 22890-22890
reservations@tuya.gr
www.tuya.gr
Facebook: @tuyamykonos
Instagram: @tuyamykonos
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.