- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Φάγαμε στο Bocas Meze γαρδούμπα γαρίδας κι άλλα φοβερά μεζεδάκια
Στα tapas του Μίλτου Αρμένη η Ισπανία συναντάει την Κέρκυρα
Στο Bocas Meze στη Νέα Φιλαδέλφεια ο σεφ Μίλτος Αρμένης μαγειρεύει ιντριγκαδόρικους μεζέδες
Μια γιρλάντα με χρωματιστά φωτάκια κρέμεται πάνω από την αυλή. Πολύχρωμοι, όμορφοι φολκλόρ μουσαμάδες καλύπτουν τα τραπέζια, στον αέρα γλιστρούν οι νότες μιας χαρούμενης μουσικής, ενώ τα χρωματιστά κρόσσια που χωρίζουν την κουζίνα από τη σάλα σχηματίζουν τη φιγούρα της Φρίντα Κάλο. Δροσερό και μαζί παθιασμένο, το Bocas Meze θα μπορούσε να ήταν μια σπιρτόζα ταβέρνα στην Ανδαλουσία, αλλά να που ξεφύτρωσε στα δικά μας μέρη, στην πάντα «μερακλού» Νέα Φιλαδέλφεια.
Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο Μίλτος Αρμένης γνώρισε τον Δημήτρη Τρυφωνόπουλο. Έξτρα ταλαντούχος σεφ ο πρώτος, έμπειρος επιχειρηματίας ο δεύτερος, έβαλαν στοίχημα και το κέρδισαν. Το Bocas Meze είναι ένα πειραγμένο μεζεδοπωλείο, σερβίρει tapas και ιντριγκαδόρικους μεζέδες, με περιγραφές που δεν φτάνουν συχνά στα αυτιά μας. Πόσες φορές έχεις βρεθεί, για παράδειγμα, μπροστά σε μερικές τροφαντές γαρίδες γαρδούμπα ή σε ένα αρωματικό σουτζουκάκι… τόνου;
Το καταπληκτικό με την κουζίνα του Μίλτου, όμως, είναι ότι ακόμα και τα πιο παράξενα στο άκουσμα πιάτα αποκτούν νόημα όταν τα δοκιμάζεις. Γιατί, όταν ο Μίλτος Αρμένης μαγειρεύει, πασπαλίζει το φαγητό με το δικό του «αλατοπίπερο»: ένα συνδυασμό από τις γευστικές μνήμες της διττής του καταγωγής (Ισπανία και Κέρκυρα) και μιας έμπειρης, αχαλίνωτης δημιουργικότητας. Και είναι αυτό ακριβώς το καρύκευμα που κάνει όλη τη διαφορά. Έτσι, θα δοκιμάσεις μια Bocata με μοσχάρι παστιτσάδο που λιώνει σε κάθε μπουκιά, ένα αφράτο και πελώριο μπιφτέκι σχάρας με αρνί και μοσχάρι, καλαμάρι σχάρας με τσιγαρέλι (τα πεντανόστιμα κερκυραικά γιαχνιστά χόρτα), κάτι συγκλονιστικά σουτζουκάκια τόνου που ακουμπούν περήφανα πάνω σε μια κρέμα πατάτας, και τις προαναφερθείσες γαρίδες γαρδούμπας που τυλίγονται με το έντερο και την μπόλια του αρνιού, ύστερα ψήνονται στη σχάρα και σερβίρονται μπροστά σου αχνιστές και πεντανόστιμες.
Ειδική μνεία αξίζει στο «πιάτο ημέρας», που ακούγεται συνηθισμένο αλλά δεν είναι καθόλου... είτε πρόκειται για παέγια είτε για γουρουνόπουλο που ψήνεται στον ξυλόφουρνο, έχε τον νου σου να προλάβεις γιατί οι μερίδες είναι περιορισμένες και η ζήτηση μεγάλη.
Στην πολύχρωμη σάλα με τις γαλάζιες, κίτρινες, μπλε και ροδακινί καρέκλες (σ.σ. η Γιώτα Γκαϊνά έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη διακόσμηση), αξίζει να σταθείς μια στιγμή για να θαυμάσεις τα δεκάδες βαζάκια με τις χειροποίητες πίκλες κάθε είδους, που ο Μίλτος φτιάχνει για να δώσει μια έξτρα πινελιά στα πιάτα του.
Όλα τα παραπάνω (και πολλά ακόμα...) τα συνοδεύεις με χειροποίητο ψωμάκι (λευκό και χαρουπόψωμο) που βγαίνει καθημερινά από τον ξυλόφουρνο του Bocas Meze, αλλά και με ωραίες μπίρες, επιλεγμένα κρασιά, τσίπουρα και cocktails (σ.σ. φανταστική η Paloma). Αν η παρέα είναι μεγάλη, μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τον πύργο της παγωμένης μπίρας Estrella Damm, που θα έρθει στο τραπέζι με μια ειδική συσκευή που θα κρατήσει την μπίρα δροσερή μέχρι να τελειώσει.
Αν, τώρα, προτιμάς να έρθεις μόνο για ποτό, νηστικός δεν θα μείνεις, αφού με την παραγγελία κρασιού, ούζου ή τσίπουρου έρχονται μαζί και διάφορα tapas ημέρας - έκπληξη που θα συνοδεύσουν το αλκοόλ, ακριβώς όπως θα γινόταν και σε ένα βολιώτικο τσιπουράδικο. Κι ακριβώς όπως εκεί, έτσι κι εδώ θα περάσεις αξέχαστα (νόστιμα).
Προύσης 13, Nέα Φιλαδέλφεια, 2102580908, Facebook: @bocasmeze, Instagram: @bocas.meze
Ωράριο: Δευτ.-Τετ.-Πέμ. 18:00 – 00:30, Παρ. 15.00 00.30, Σάβ.-Κυρ. 13:00 - 00:30, Τρ. κλειστά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Σε περιμένει ζεστό και φιλόξενο από το πρωί μέχρι το βράδυ
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Από τα πιο αγαπημένα στέκια στου Ψυρρή
Μοντέρνο κι εξωτικό φέρνει μία απροσδόκητη εμπειρία εξόδου στην πόλη
Ειδικά για pre και after theatre έξοδο
Στέκι ιδανικό για πριν ή μετά τη θεατρική παράσταση
Μόλις βρήκε το σπίτι του στη Σόλωνος για να εξερευνήσεις τις πολλαπλές πτυχές του
Μενού από τον σεφ Νίκο Θωμά, ωραία κρασιά, funky μουσικές, όλα χωρούν στο μικρό στενό της Λεβέντη
Όμορφος χώρος και απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό σε φιλικές τιμές
Λίγοι κάτοικοι, λίγα και πολύ καλά τα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.