H Cookoovaya ανοίγει εστιατόριο στο Saint Tropez
Το δημοφιλές εστιατόριο στο πρώτο του ταξίδι εκτός συνόρων
Ένα από τα πιο γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια, η διάσημη Cookoovaya, μόλις απέκτησε μια ακόμη έδρα στο κοσμοπολίτικο Saint Tropez της Κυανής Ακτής
Άνοιξε το 2014 ταράζοντας τα νερά της αθηναϊκής εστίασης χάρη στο φρέσκο της concept και τα υπέροχα πιάτα της με υπογραφή κάποιων από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς Έλληνες σεφ. Ο λόγος για την Cookoovaya που φέτος το καλοκαίρι ξεκινάει ένα ακόμη γαστρονομικό ταξίδι, ανοίγοντας αυτή τη φορά τα φτερά της σε πτήσεις εκτός συνόρων και μάλιστα στην καρδιά της Κυανής Ακτής, στο ξακουστό και εξόχως κοσμοπολίτικο Saint Tropez!
Η Cookoovaya Saint-Tropez (που ήδη άνοιξε και λειτουργεί από τις 16 Μαΐου) στεγάζεται στο Pan Dei Palais του διάσημου ομίλου Airelles Collection, ένα κομψό ξενοδοχείο με ιστορία που ξεκινάει το 1835, τότε που χτίστηκε σαν ιδιωτική κατοικία και, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, σαν μια ρομαντική «χειρονομία» του στρατιώτη Jean-François Allard προς την Ινδή πριγκίπισσα Bannu Pan Dei - εξού και το όνομα. Ο χώρος εντυπωσιακά όμορφος, με την ιστορία να έχει αφήσει παντού το στίγμα της και με έναν μαγευτικό κήπο που αποτυπώνει την ομορφιά του Γαλλικού Νότου.
Σ΄ αυτό το μεσογειακό αλλά και κινηματογραφικό περιβάλλον η Cookoovaya έστησε τη νέα της «φωλιά» και δηλώνει έτοιμη να προσφέρει την «σοφή» της κουζίνα, μια κουζίνα που ξεπερνάει τον στενό πυρήνα της μαγειρικής και ασχολείται με την καινοτομία, τη σοφή αναζήτηση της σωστής εποχικής πρώτης ύλης, της ηθικής αντιμετώπισης του φαγητού. Οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά στοιχεία –μεσογειακές αμφότερες-, κοινή σε πολλά σημεία γαστρονομική κουλτούρα και ο Περικλής Κοσκινάς εφαρμόζει και εδώ κατά γράμμα το όραμά του για την ανάδειξη μιας ουσιαστικής ελληνικής κουζίνας απαλλαγμένης από περιττούς εντυπωσιασμούς.
Το μενού της Cookoovaya Saint – Tropez έχει ελληνικούς τίτλους στα πιάτα του – οι κοσμοπολίτες επισκέπτες θα μάθουν να προφέρουν λέξεις όπως “Courcouti και “Carvouna”-, πατάει πάνω στη ελληνική φιλοσοφία της «μοιρασιάς», περιλαμβάνει πιάτα όπως τα ωμά ψάρια, το χταπόδι με τη φάβα, αλλά και κερκυραικό μπιάνκο και μπουρδέτο, σκοπό έχει να ταξιδέψει την Ελλάδα όσο πιο μακριά γίνεται ενώνοντας τον κόσμο που αγαπά το ελληνικό φαγητό και την ελληνική κουλτούρα. Από εμάς καλό ταξίδι και κάθε επιτυχία!
Pan Deï Palais
52 rue Gambetta 83990, Saint-Tropez
Website: https://airelles.com/en
Ιnstagram - Airelles Collection
Instagram - Pan Deï Palais
Cookoovaya Athens
Χατζηγιάννη Μέξη 2α, Χίλτον
Website: https://cookoovaya.gr/
Instagram - cookoovaya
Facebook - cookoovaya
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.