- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
![75780-152798.jpg 75780-152798.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/09/05/75780-152798.jpg)
Σε μια βόλτα της στην Τσακάλωφ η A.V, σταμάτησε έξω από μία όμορφη βιτρίνα. Δεν ήταν βιτρίνα ρούχων, δεν πουλούσε τσάντες ή χαριτωμένα αντικείμενα. Ήταν μια βιτρίνα απλή και πεντακάθαρη, που από πίσω της, φανέρωνε ένα κόσμο βουτηγμένο στο γαλάζιο και το λευκό, απόλυτα ελληνικό. Ήταν το Yozen, όπου θα βρεις παγωμένο γιαούρτι, φρέσκο, αγνό, με γεύση παλιάς Ελλάδας, μα εμφάνιση κομψή και σύγχρονη.
« Ήθελα να δώσω στον κόσμο κάτι που να είναι το ίδιο νόστιμο με το παγωτό, αλλά περισσότερο υγιεινό. Ταυτόχρονα ήθελα να αναδείξω τα ελληνικά προϊόντα τόσο εδώ όσο και εκτός Ελλάδας. Το καλύτερο γιαούρτι είναι ελληνικό. Είναι πρώτο στα ράφια του εξωτερικού. Έτσι σκέφτηκα το παγωμένο γιαούρτι», λέει ο Άγγελος.
Ο Άγγελος με την Άννα, άνοιξαν το Yozen πριν από πέντε περίπου χρόνια. Έκτοτε, έχουν κερδίσει την προτίμηση του κόσμου και μια σταθερή πελατεία. «Έχουμε πελάτες, που έρχονται συστημένοι από διαιτολόγους», λέει ο Άγγελος, εξηγώντας ότι το παγωμένο γιαούρτι είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Πέρα από το (100% ελληνικό) γιαούρτι και γάλα που παίρνουν από μικρές οικογενειακές φάρμες κοντά στη Λαμία, στηρίζουν και το γυναικείο συνεταιρισμό από την ίδια περιοχή, απ’ όπου προμηθεύονται γλυκά του κουταλιού.
Το πρώτο που μας τράβηξε την προσοχή (πριν ακόμα καταπιούμε την πρώτη μπουκιά από το παγωμένο γιαούρτι με γεύση cheesecake) ήταν ο χώρος: πολύχρωμα πουφ, λευκοί τοίχοι, γαλάζιες πινελιές, μυρωδάτοι βασιλικοί στα τραπεζάκια, μικρές κούκλες ντυμένοι τσολιάδες μοιάζουν να περιμένουν καρτερικά για μια κουταλιά παγωμένο γιαούρτι. Στο ταβάνι, ζωγραφισμένο με κιμωλία ένα στιγμιότυπο από το παλιό αγαπημένο αλφαβητάρι, με τη σημείωση δίπλα: «Γιο-γιο, γιόζεν». Όλα σε κάνουν να αισθάνεσαι κάτι το οικείο. Όλα αναδεικνύουν ένα άρωμα Ελλάδας, αποφεύγοντας όμως το φολκλόρ.
Πίσω από τη βιτρίνα που έχει πάνω από 40 toppings, μια χαμογελαστή κοπέλα σε ρωτάει τη γεύση προτιμάς. Υπάρχουν πάντα 3 σταθερές γεύσεις: κλασσική, σοκολάτα και cheesecake, και μία τέταρτη που αλλάζει κάθε εβδομάδα. Δύο σιντριβάνια με λευκή και σοκολάτα γάλακτος Βελγίου, σε κάνουν να ανυπομονείς ακόμα περισσότερο για την παραγγελία σου. Στο βάθος βρίσκεται το εργαστήρι του Yozen. Εδώ φτιάχνουν κάθε μέρα το μείγμα από στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά και φρέσκο γάλα με 1,5 % λιπαρά, που αργότερα παγώνει το μηχάνημα.
Αφού επιλέξεις τη γεύση και το μέγεθος που θέλεις να έχει το γιαούρτι σου (υπάρχουν τρία μεγέθη: μικρό με €2,90, μεσαίο με €3,90 και μεγάλο με €6,90), έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 40 διαφορετικά toppings για να το περιλούσεις. Αν θες να τα δοκιμάσεις όλα, μάθε ότι από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη και από τις 12.00 μέχρι τις 17.00, για κάθε κεσεδάκι παίρνεις δώρο άλλο ένα.
Τσακάλωφ 7, Κολωνάκι, 210 3603196
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.