- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Okio: νόστιμη κουζίνα και τραπεζάκια έξω στο Σύνταγμα
Ο Παναγιώτης Γιακαλής εμπνέεται πιάτα από τις μεσογειακές και ασιατικές γεύσεις
![114868-649339.jpg 114868-649339.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114868-649339.jpg)
![Okio: νόστιμη κουζίνα και τραπεζάκια έξω στο Σύνταγμα Okio: νόστιμη κουζίνα και τραπεζάκια έξω στο Σύνταγμα](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/04/05/thumbnail_2.jpg)
Okio: νόστιμο μενού από τον σεφ Παναγιώτη Γιακαλή στο ωραίο εστιατόριο του Συντάγματος
Μια παθιασμένη νότα ξεγλιστρά από τον λαιμό του σαξόφωνου, πετώντας φτάνει μέχρι τα πρόσωπα των θαμώνων που φωτίζονται από τη φλόγα των κεριών. Άλλη μία, ακόμη πιο βαθειά και μπάσα, την ακολουθεί και γίνεται η αφορμή για να κοντοσταθώ αυτό το βράδυ της Πέμπτης, στο σταυροδρόμι των οδών Νίκης και Ναυάρχου Νικοδήμου. Στέκεται το Okio εδώ, αυτό το φινετσάτο και νόστιμο εστιατόριο, που έχει chef τον εξαιρετικό Παναγιώτη Γιακαλή, άνοιξε το περασμένο φθινόπωρο και έφερε έναν αέρα γαστρονομικής (κι όχι μόνο) ανανέωσης στα στενά του Συντάγματος. Απόψε, όπως και κάθε Πέμπτη γύρω στις 21.00, φιλοξενεί βραδιές σαξοφώνου και η μουσική κάνει τους περαστικούς σαν κι εμένα να στρέφουν ευχάριστα ξαφνιασμένοι το κεφάλι.
![thumbnail_4.jpg thumbnail_4.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/thumbnail_4_21.jpg)
Ωστόσο, η μουσική, ο φωτισμός, το κομψό design, η συνολική ατμόσφαιρα, όλα αυτά είναι συμπληρωματικά στοιχεία, είναι απλώς το σκηνικό για να δώσει ο κύριος πρωταγωνιστής τη θεαματική του παράσταση. Ο πρωταγωνιστής που δεν είναι άλλος από το φαγητό. Το μενού που έχει επιμεληθεί ο διάσημος σεφ βασίζεται στα ολόφρεσκα εποχιακά προϊόντα που καταφθάνουν από παραγωγούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα έξοχα αυτά προϊόντα σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τεχνικές έχουν σαν αποτέλεσμα σύγχρονα πιάτα, εμπνευσμένα από τις παραδόσεις της μεσογειακής και ασιατικής κουζίνας.
«Θέλω το φαγητό μου να είναι κατανοητό από όλους: νόστιμο, γνήσιο και με πινελιές που φέρουν την προσωπική μου σφραγίδα», λέει ο Παναγιώτης Γιακαλής και προτρέπει τους επισκέπτες του Okio να ακολουθήσουν τη λογική “sharing together” του καταλόγου, να παραγγείλουν τα πιάτα που τους ταιριάζουν περισσότερο και να τα βάλουν στη μέση του τραπεζιού, ώστε να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλές διαφορετικές γεύσεις.
![thumbnail_5.jpg thumbnail_5.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/thumbnail_5_13.jpg)
Τα πιάτα της νόστιμης αυτής κουζίνας του Παναγιώτη Γιακαλή μπορείτε να τα απολαύσετε (ιδανικά με παρέα) στα ρομαντικά τραπεζάκια έξω (τέλεια τώρα που ανοίγει ο καιρός) ή αν προτιμάτε, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για private dinning, business gatherings ή πριβέ πάρτι του πρώτου ορόφου. Τέλος, να πούμε ότι από τις 19 Απριλίου το Okio θα ανοίγει και από νωρίς το μεσημέρι για lunch. Ευκαιρία, για μεσημεριανές ανοιξιάτικες βόλτες!
![thumbnail_4.jpg thumbnail_4.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/thumbnail_4_22.jpg)
Νίκης 33 και Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα, 210 3311436, www.okio.gr, Fb: @Okio.restaurant, Instagram: @okio.restaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.