- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Mple Souvlakia: Τυλιχτά (και) με κόκορα, γύρο σελινόριζα, ζυγούρι
“Eat souvlaki like there is not tomorrow” το μότο του νέου σουβλατζίδικου της πόλης
![123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg 123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg)
![Mple Souvlakia: Τυλιχτά (και) με κόκορα, γύρο σελινόριζα, ζυγούρι Mple Souvlakia: Τυλιχτά (και) με κόκορα, γύρο σελινόριζα, ζυγούρι](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/02/15/thumbnail_img_9962.jpg)
Τα Mple Souvlakia στη Νέα Σμύρνη είναι το νέο σουβλατζίδικο της πόλης
Το σουβλάκι, μια λέξη πολλά συναισθήματα. Πότε το απολαμβάνουμε λιτό, σπαρτιάτικο, μονάχα με ντοματούλα και λίγο καυτερό, και πότε το ζητάμε τροφαντό, να ξεχειλίζει από τζατζίκι και τηγανητές πατάτες. Δεν διστάζουμε να το δοκιμάσουμε σε κάθε νέο σουβλατζίδικο της πόλης αλλά και στα παλιά καθώς μια δοκιμή δεν είναι ποτέ αρκετή. Η πρόσφατη μας ανακάλυψη είναι το σουβλάκι του Mple Souvlakia στη Νέα Σμύρνη.
![Μπλε σουβλάκια Μπλε σουβλάκια](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/thumbnail_img_9963.jpg)
Βρίσκεται, μέσα σε έναν industrial χώρο που κυριαρχεί το μπλε και έχει μότο το “Eat souvlaki like there is not tomorrow”. Εμπνευστής του, ο Σάκης Βενέτης, executive chef του Εlectra Metropolis Hotel, με μεγάλη αγάπη όμως στο απόλυτο ελληνικό street food. Για δύο χρόνια όπως μας είπε σκεφτόταν πως θα δημιουργήσει ένα στέκι για τους απανταχού λάτρεις του τυλιχτού, σύμφωνα όμως και με τις δικές του αξίες περί sustainability. Έτσι δημιούργησε έναν βιομηχανικού τύπου χώρο με neon φωτισμό και funky πινελιές όπου το κρέας ψήνεται σε φυσικά κάρβουνα από ξύλα ελιάς! Το πλαστικό σαν στοιχείο απουσιάζει από τον χώρο, ακόμα και τα νερά προσφέρονται σε χάρτινες συσκευασίες.
![Η πρόσοψη στα Mple Souvlakia Η πρόσοψη στα Mple Souvlakia](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/thumbnail_img_9961.jpg)
![thumbnail_img_9964.jpg thumbnail_img_9964.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/thumbnail_img_9964.jpg)
Αν και η φιλοσοφία του σεφ είναι «πράσινη», ό ίδιος επέλεξε το Μπλε στην ονομασία και στα χρώματα του εσωτερικού του μαγαζιού για να τονίσει πως οτιδήποτε μπαίνει μέσα είναι ελληνικής προέλευσης, από μικρούς παραγωγούς. Πέρα από τα τυλιχτά με το κλασικό αγαπημένο σουβλάκι και τον γύρο που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, το τυλιχτό στα Μπλε Σουβλάκια γεμίζεται και με βουβαλίσιο μπιφτέκι Κερκίνης, χειροποίητο σουτζουκάκι κοτόπουλου, και λουκάνικο κόκορα ενώ στις μερίδες μεταξύ άλλων βρίσκεις και ζυγούρι Τυρνάβου και κεμπάπ προβατίνας.
![thumbnail_img_9959.jpg thumbnail_img_9959.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/thumbnail_img_9959.jpg)
![Γύρος από σελινόριζα Γύρος από σελινόριζα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/thumbnail_img_9960.jpg)
Vegan γύρος επίσης ετοιμάζεται καθημερινά και αποτελείται από σελινόριζα, λαχανικά εποχής και μαριναρισμένες ρίζες που παντρεύονται μέσα στην αφράτη πιτούλα με μια σπιτική νηστίσιμη μαγιονέζα με βάση το φιστίκι. Ο σεφ εξηγεί ότι ένας από τους στόχους του ήταν να αναβαθμίσει και τον τρόπο που παρουσιάζεται η σαλάτα γενικά ως προϊόν στα σουβλατζίδικα. Έτσι προτείνει για συνοδευτικό του τυλιχτού πλιγουροσαλάτα με αποξηραμένα σύκα Κύμης και λαδολέμονο λουίζας, μια σαλάτα με ρόκα, βουβαλίσια ελληνική μοτσαρέλα και dressing από παλαιωμένο συκόμελο και κολοκυθάκια σχάρας με λιαστή ντομάτα Σαντορίνης, τσαντιλάτο μανούρι Ελασσόνας και αγουρίδα Λυραράκη. Όλα συνοδεύονται με κάποια από τις δεκάδες ελληνικές μπίρες από μικροζυθοποιίες που φιλοξενεί στο ψυγείο του.
![2.jpg 2.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/2_507.jpg)
Καθημερινά από 5 το απόγευμα πλην Δευτέρας, Αγχιάλου 35, Νέα Σμύρνη
INFO
Πέρα από τα τυλιχτά με το κλασικό αγαπημένο σουβλάκι και τον γύρο, το τυλιχτό στα Μπλε Σουβλάκια γεμίζεται και με βουβαλίσιο μπιφτέκι Κερκίνης, χειροποίητο σουτζουκάκι κοτόπουλου, και λουκάνικο κόκορα ενώ στις μερίδες μεταξύ άλλων βρίσκεις και ζυγούρι Τυρνάβου και κεμπάπ προβατίνας. Vegan γύρος επίσης ετοιμάζεται καθημερινά και αποτελείται από σελινόριζα, λαχανικά εποχής και μαριναρισμένες ρίζες που παντρεύονται μέσα στην αφράτη πιτούλα με μια σπιτική νηστίσιμη μαγιονέζα με βάση το φιστίκι. Όλα συνοδεύονται με κάποια από τις δεκάδες ελληνικές μπίρες από μικροζυθοποιίες. Καθημερινά από 5 το απόγευμα πλην Δευτέρας.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.