- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
To Tyler's στο Παγκράτι από την ομάδα του Lost Athens και τα bao buns που σερβίρει - Το concept street food store και το μενού του.
“Bao Trahanas”. Αυτές είναι οι δύο πρώτες λέξεις στο μενού έξω από την είσοδο. Αναρωτιέμαι πώς θα είναι ένα bao με τραχανά, κοιτάω ερωτηματικά τη μαϊμού που ξεπροβάλλει τη μουσούδα της στο τέλος της φωτισμένης ταμπέλας, έπειτα αποφασίζω ότι αξίζει τον κόπο να δοκιμάζω. Σπρώχνω τη μεταλλική πόρτα και βρίσκομαι σε ένα στενό χώρο, που -δεν ξέρω γιατί- μου θυμίζει διαστημόπλοιο. Ασυναίσθητα κοιτάω πάνω και ανακαλύπτω στο ταβάνι ένα μήνυμα από νέον: “like a monkey in the space”.
Αυτή είναι η πρώτη γεύση από το Tyler’s, που εδώ και λίγο καιρό ξεφουρνίζει στην Αρχελάου τα τρομερά του bao buns. Πήρε το όνομά του από τον Tyler Durden, τον κεντρικό χαρακτήρα του “Fight Club”, έχει για έμβλημα μια σπιρτόζα μαϊμού, που είναι μία ακόμα παραπομπή στην ίδια ταινία (σ.σ. θυμίζω εδώ τη «θεωρία του space monkey» για όσους την έχουν δει) και πίσω του κρύβει την ομάδα του αντισυμβατικού εστιατορίου Lost Athens. Για την ακρίβεια, από εδώ ξεκίνησαν όλα.
«Το bao bun υπήρξε ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στο μενού του Lost Athens. Οπότε σκεφτήκαμε “γιατί να μην του αφιερώσουμε ένα δικό του project;”. Έτσι έγινε το Tyler’s, ένα ιαπωνικό-αμερικάνικο μαγαζί… Ναι, είναι όσο μπερδεμένο ακούγεται!», λέει ο Βασίλης Στεφανάκης, ένας εκ των ιδιοκτητών.
Στον κατάλογο, εκτός από το (ομολογουμένως πολύ έξυπνο όσο και νόστιμο) bao με κροκέτα τραχανά, θα βρεις ακόμα πέντε bao: το “Duck” με πάπια, hoisin sauce, φουντούκι, πίκλα φινόκιο, πράσινο μήλο και chives, το “Shrimp” με γαρίδα, λάχανο kimchi, chilly mayo, φρέσκο κρεμμύδι, bonito flakes και τζίντζερ, το υπερνόστιμο “Chicken” με κοτόπουλο, miso honey, wasabi sour cream, jalapeno πίκλα, iceberg και φρέσκο κόλιανδρο, το “Beef” με μοσχάρι, τσένταρ, sriracha ketchup, μαγιονέζα και πίκλα αγγούρι, που μετά από βαθιά περισυλλογή κατέληξα ότι είναι το αγαπημένο μου. Υπάρχει ακόμα και το “Carrots” ένα bao bun αφιερωμένο στους vegan με καρότο, σπόρους κάνναβης, ρέβα, φρέσκο κρεμμύδι, ραπανάκι, πίκλα ρέβα, bbq cherry, ταχίνι και japan dressing.
Όλο το «ζουμί» στην υπόθεση “bao” είναι το ψωμάκι ατμού. Και εδώ το Tyler’s ξεπερνά τον εαυτό του με ένα ψωμάκι μαλακό και αφράτο σαν σύννεφο, τόσο νόστιμο που ακόμα κι αν μου το σερβίριζαν σκέτο, πάλι ευχαριστημένη θα ήμουν. Μπορείς να συνοδέψεις το bao σου με διάφορα συνοδευτικά (τα edamame με πάστα curry και fleur de sel είναι πιο εθιστικά και από πατατάκια), σαλάτες και τη “Lucky Monkey”, τη handcrafted μπίρα του Tyler’s. Δεν θες τίποτα άλλο.
Αρχελάου 14, Παγκράτι, 211 4184068, www.tylersbao.com, Fb: @tylers.bao, Instagram: @tylers.bao
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.