
To Tyler's στο Παγκράτι από την ομάδα του Lost Athens και τα bao buns που σερβίρει - Το concept street food store και το μενού του.
“Bao Trahanas”. Αυτές είναι οι δύο πρώτες λέξεις στο μενού έξω από την είσοδο. Αναρωτιέμαι πώς θα είναι ένα bao με τραχανά, κοιτάω ερωτηματικά τη μαϊμού που ξεπροβάλλει τη μουσούδα της στο τέλος της φωτισμένης ταμπέλας, έπειτα αποφασίζω ότι αξίζει τον κόπο να δοκιμάζω. Σπρώχνω τη μεταλλική πόρτα και βρίσκομαι σε ένα στενό χώρο, που -δεν ξέρω γιατί- μου θυμίζει διαστημόπλοιο. Ασυναίσθητα κοιτάω πάνω και ανακαλύπτω στο ταβάνι ένα μήνυμα από νέον: “like a monkey in the space”.

Αυτή είναι η πρώτη γεύση από το Tyler’s, που εδώ και λίγο καιρό ξεφουρνίζει στην Αρχελάου τα τρομερά του bao buns. Πήρε το όνομά του από τον Tyler Durden, τον κεντρικό χαρακτήρα του “Fight Club”, έχει για έμβλημα μια σπιρτόζα μαϊμού, που είναι μία ακόμα παραπομπή στην ίδια ταινία (σ.σ. θυμίζω εδώ τη «θεωρία του space monkey» για όσους την έχουν δει) και πίσω του κρύβει την ομάδα του αντισυμβατικού εστιατορίου Lost Athens. Για την ακρίβεια, από εδώ ξεκίνησαν όλα.
«Το bao bun υπήρξε ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στο μενού του Lost Athens. Οπότε σκεφτήκαμε “γιατί να μην του αφιερώσουμε ένα δικό του project;”. Έτσι έγινε το Tyler’s, ένα ιαπωνικό-αμερικάνικο μαγαζί… Ναι, είναι όσο μπερδεμένο ακούγεται!», λέει ο Βασίλης Στεφανάκης, ένας εκ των ιδιοκτητών.

Στον κατάλογο, εκτός από το (ομολογουμένως πολύ έξυπνο όσο και νόστιμο) bao με κροκέτα τραχανά, θα βρεις ακόμα πέντε bao: το “Duck” με πάπια, hoisin sauce, φουντούκι, πίκλα φινόκιο, πράσινο μήλο και chives, το “Shrimp” με γαρίδα, λάχανο kimchi, chilly mayo, φρέσκο κρεμμύδι, bonito flakes και τζίντζερ, το υπερνόστιμο “Chicken” με κοτόπουλο, miso honey, wasabi sour cream, jalapeno πίκλα, iceberg και φρέσκο κόλιανδρο, το “Beef” με μοσχάρι, τσένταρ, sriracha ketchup, μαγιονέζα και πίκλα αγγούρι, που μετά από βαθιά περισυλλογή κατέληξα ότι είναι το αγαπημένο μου. Υπάρχει ακόμα και το “Carrots” ένα bao bun αφιερωμένο στους vegan με καρότο, σπόρους κάνναβης, ρέβα, φρέσκο κρεμμύδι, ραπανάκι, πίκλα ρέβα, bbq cherry, ταχίνι και japan dressing.


Όλο το «ζουμί» στην υπόθεση “bao” είναι το ψωμάκι ατμού. Και εδώ το Tyler’s ξεπερνά τον εαυτό του με ένα ψωμάκι μαλακό και αφράτο σαν σύννεφο, τόσο νόστιμο που ακόμα κι αν μου το σερβίριζαν σκέτο, πάλι ευχαριστημένη θα ήμουν. Μπορείς να συνοδέψεις το bao σου με διάφορα συνοδευτικά (τα edamame με πάστα curry και fleur de sel είναι πιο εθιστικά και από πατατάκια), σαλάτες και τη “Lucky Monkey”, τη handcrafted μπίρα του Tyler’s. Δεν θες τίποτα άλλο.

Αρχελάου 14, Παγκράτι, 211 4184068, www.tylersbao.com, Fb: @tylers.bao, Instagram: @tylers.bao
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ταΐζει και δροσίζει προσκυνητές από το 1890
Άφθαστο το αρνάκι, τέλεια και τα λαδερά του
Στη θέση του παλιού «’Ανετον», εφευρίσκει από την αρχή τη ζεστασιά του κυριακάτικου τραπεζιού
Πιάτα χορταστικά και πεντανόστιμα σε κάνουν να το ζεις το θάμα
Μια ταβέρνα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο στέκι σας!
Από το 1982 κρατά ζωντανή τη γαστρονομική παράδοση του νησιού
Σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα
Ένα ξεχωριστό εστιατόριο στα Πετράλωνα
Σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν ποιοτικό ελληνικό κρασί και γαστρονομικές απολαύσεις
Fried chicken με ολόφρεσκο κοτόπουλο και λαχταριστά burgers
Ένα εστιατόριο value for money και τίμιο σε όλα του
Εδώ δεν θα απολαύσετε μόνο εξαιρετικό φαγητό, αλλά θα ζήσετε και μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα που θα σας ταξιδέψει στην Ιταλία
Μια γαστρονομική απόλαυση, βασισμένη σε γνήσια ιταλικά υλικά
Σταθερή αξία στα Άνω Πετράλωνα
Εδώ έρχεσαι για τα καλύτερα της ελληνικής κουζίνας, φτιαγμένα με άριστες πρώτες ύλες, με μεράκι και αγάπη
Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου στρώνει ένα τραπέζι γεμάτο μνήμες
Σε έναν από τους πιο όμορφους πεζόδρομους της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.