- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Ivis 4: υπέροχο μενού, ωραία κοκτέιλ και νύχτες με παθος
Tο στέκι που έλειπε από τη γειτονιά του Ψυρρή
Το Ivis 4 στην καρδιά του Ψυρρή σερβίρει υπέροχο μενού από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο
Το μικρό, αλλά πάντα ανήσυχο στενάκι της Ήβης ξεπροβάλει μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες. Μπορείς να βλέπεις τη βουή του Ψυρρή από απόσταση, καθισμένος αναπαυτικά στους βελούδινους καναπέδες, τυλιγμένος μέσα σε μια ανακουφιστική, χαλαρή ατμόσφαιρα. Από πίσω σου, η εντυπωσιακή τοιχογραφία του καλλιτέχνη Simple G δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε έναν τροπικό κήπο. Αν, όμως, προχωρήσεις στο βάθος και βγεις στην υπαίθρια σάλα, η αίσθηση αυτή γίνεται πραγματικότητα: εδώ σε περιμένει ένας καταπράσινος κήπος, γεμάτος φτέρες, μπανανιές και εξωτικά «αυτιά του ελέφαντα». Αυτό είναι το Ivis 4… ένα ολοκαίνουργιο, κατάδικό μας καταφύγιο μέσα στην πόλη.
To Ivis 4 στεγάζεται στο ισόγειο του νέου, ομώνυμου Boutique Hotel που άνοιξε πριν λίγους μήνες στη γειτονιά του Ψυρρή. Στους 5 ορόφους και στα 14 δωμάτιά του βρίσκει κανείς την ηρεμία που αναζητά ενώ στο όμορφο εστιατόριό του ανακαλύπτει όλα όσα κάνουν τις μέρες μας λίγο πιο νόστιμες. Στη φιλόξενη σάλα του θα έρθεις κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας για πληθωρικό πρωινό (σερβίρεται 07.30-11.00), απολαυστικό lunch (12.30-17.00) και ένα ιδιαίτερα νόστιμο dinner (18.00-23.30). Αργότερα, μπορείς να επιστρέψεις για ένα ποτήρι κρασί ή ένα φαντασμαγορικό cocktail (σ.σ. αυτές τις μέρες θα βρεις και δύο γιορτινά cocktails, το Fig Illusion και το Honey Spirit το οποίο θυμίζει έντονα… μελομακάρονο!).
Ας μιλήσουμε όμως για φαγητό! Το μενού έχει την υπογραφή του διάσημου σεφ Γιάννη Λουκάκου και αυτό σημαίνει ότι θα δοκιμάσεις πιάτα που βασίζονται σε κλασικές συνταγές της μεσογειακές κουζίνας, προσεγγίζονται, όμως, από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική. Για παράδειγμα θα βρεις μία απίστευτη σπανακόπιτα που έχει τη μορφή… σαλάτας ή ένα κοτόπουλο σχάρας που έχει για παρέα ένα ανάλαφρο κουσκούς με άρωμα γεμιστών και βινεγκρέτ λεμόνι. Από τον κατάλογο δεν λείπουν οι comfort γεύσεις. Ας πούμε, η βελουτέ σούπα πατάτας με πράσο και μπέικον είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι τις παγωμένες μέρες, ενώ το Greek Style Burger με μπιφτέκι Black Angus, baby σπανάκι, κρέμα φέτας, φρέσκια, ντομάτα, σπιτική πίκλα αγγουριού και relish πιπεριάς που σερβίρεται με τραγανές σπιτικές πατάτες είναι ένα burger που πρέπει να δοκιμάσει κάθε φανατικός burger lover εκεί έξω. Πάντως, οι τρεις διαφορετικοί κατάλογοι (breakfast, lunch, dinner) είναι γεμάτοι με πιάτα που χαρακτηρίζονται από μια βαθιά νοστιμιά και που αξίζει να ανακαλύψεις ένα προς ένα.
Ιδανική ευκαιρία να τα δοκιμάσεις είναι οι γιορτινές μέρες, οι πιο ξεχωριστές όλης της χρονιάς. O κήπος του Ivis 4 στολισμένος με ρομαντικά φωτάκια ζει την καλύτερη στιγμή του, ενώ ο σεφ Γιάννης Λουκάκος έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό μενού 5 πιάτων για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, το οποίο προσφέρεται στην εξαιρετική τιμή των €50/άτομο. Μετά, ανέβα στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου για να δεις τα πυροτεχνήματα που σκάνε πάνω από την Ακρόπολη, μαζί με ένα ποτήρι σαμπάνιας στο χέρι… Πόσο καλύτερα να μπει ο χρόνος;
Ήβης 4, Ψυρρή, 210 3213340, www.ivis4.com, Facebook: @ivis4restaurant, Instagram: @ivis4restaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.