- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Στο Barolo το πρωινό είναι μια μικρή χριστουγεννιάτικη γιορτή
Croissant, pancakes και άλλα νόστιμα από τον Μιχάλη Νουρλόγλου
![123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg 123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg)
![Barolo Barolo](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/12/17/image00016.jpg)
Το "Barolo" υποδέχεται τις γιορτές με ένα πλούσιο πρωινό μενού
Ζεστή σοκολάτα στην κούπα, cosy καναπέδες δίπλα σε κόκκινα λουλούδια, απαλή μουσική του Frank Sinatra και έξω ψιλόβροχο. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα στέκι για να χαλαρώσεις τις μέρες των Χριστουγέννων; Το Salumeria - Osteria "Barolo", στο Παλαιό Ψυχικό συνδυάζει όλα τα παραπάνω και κάτι ακόμα: το γιορτινό μενού, το οποίο όπως και όλα τα μενού του μπιστρό, επιμελείται γευστικά ο Μιχάλης Νουρλόγλου.
![Barolo Barolo](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/image00082.jpg)
Πήγαμε νωρίς το πρωί, για να πιούμε εκεί τον πρώτο, αχνιστό καφέ της ημέρας τσιμπώντας μαζί κι ένα φρεσκοφουρνισμένο κρουασάν. Για την ομάδα του Barolo το κρουασάν δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς εκτός από το κλασικό βουτύρου, προσφέρεται και το vegan με αλεύρι ζέας,το γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού ή κρέμα λεμονιού και το βιενέζικο με σταφίδες. Από νωρίς το πρωί και μέχρι τη 1μμ κάποιος μπορεί να ζητήσει μια ποικιλία για ένα ολοκληρωμένο πρωινό ή πρόγευμα, με χορταστικά πιάτα αλλά και light επιλογές για όσους τις προτιμούν. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν από προζυμένιο ψωμί σε φέτες, έτοιμο να απλωθεί πάνω του αμυγδαλοβούτυρο, φρέσκα φρούτα και αβοκάντο με ελαιόλαδο και ανθό αλατιού μέχρι vegan ψωμί από κινόα και γιαούρτι αμυγδάλου.
Εμείς ξεχωρίσαμε τα pancakes. Γιορτινά, αφράτα, γλυκά όσο πρέπει, ομόρφυναν τη μέρα μας, το τραπέζι αλλά και το instagram μας. Στο δίλημμα, pancakes με πραλίνα και φουντούκια, μπανάνα, καραμέλα γάλακτος και καρπό κακάο ή pancakes με λευκή σοκολάτα, βατόμουρο, γιαούρτι και βασιλικό, η απάντηση είναι: και τα δύο!
![Barolo Barolo](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/image00075.jpg)
Μια και μιλάμε για πρόγευμα όμως, δεν γίνεται να λείπουν από το μενού ως επιλογή τα αυγά, φτιαγμένα με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Ποσέ με γλυκολέμονο πάνω σε οpen-faced sandwich με αβοκάντο και σπιτικό καπνιστό σολομό. Βenedict σε κρουασάν βουτύρου με σολομό ή prosciutto cotto, στραπατσάδα με ντομάτα , βουβαλίσια μοτσαρέλα και βασιλικό, croque monsieur με provolone. Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές συνταγές με αυγά που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο.
Για να δροσιστούμε λίγο μετά τα αυγά, το Acai bowl με φρέσκα φρούτα εποχής, αγαύη και χειροποίητο superfood mix είναι ότι πρέπει, και δίνει και μια έξτρα ώθηση για την υπόλοιπη ημέρα.
![Barolo Barolo](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/image00076.jpg)
Η Salumeria - Osteria "Barolo", είναι ένας προορισμός για όλες τις ώρες της ημέρας, είτε θες να πας για «βασιλικό» πρωινό, είτε για γεύμα και δείπνο με κρασί ή spritz που εδώ τα φτιάχνουν πολύ πολύ ωραία. Μαζί είναι και ένα ενδιαφέρον delicatessen, τα πιάτα που σερβίρονται δημιουργούνται με υλικά που πωλούνται στο deli, όπως τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά, και διάφορες σάλτσες.
Στις 18, 24 & 31/12 το μεσημέρι θα φιλοξενεί στον χώρο του και ένα live trio που θα «ντύσει» μουσικά τις γιορτινές αυτές ημέρες με jazz και άλλα ακούσματα, ενώ το βράδυ των παραμονών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σχεδιάστηκε ειδικό μενού με την υπογραφή φυσικά του Μιχάλη Νουρλόγλου.
Salumeria - Osteria "Barolo", Δαβάκη 1, Ψυχικό , 21 0671 7600
@barolo_athens
facebook.com/BaroloAthens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.