- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Η Μάσα Με όνομα βαρύ και ιστορία
Να ’μαστε και πάλι στην εξερεύνηση της γεύσης και των εκπλήξεων στις εξόδους μας.
![7394-16679.jpg 7394-16679.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2010/06/25/7394-16679.jpg)
Να ’μαστε και πάλι στην εξερεύνηση της γεύσης και των εκπλήξεων στις εξόδους μας. Για να αρχίσουμε τις αθηναϊκές μας βόλτες, διαλέξαμε τη Μάσα.
Παρκάραμε πολύ εύκολα στο διπλανό δημοτικό πάρκινγκ. Στις παρυφές του Υμηττού, μέσα σε ένα καταπράσινο πάρκο και απέναντι από το δασάκι της Καισαριανής, αισθανθήκαμε σαν να κάναμε μίνι εκδρομή. Δεντράρες αιωνόβιες απ’ έξω και μέσα μοντέρνος, ελαφρώς εξεζητημένος διάκοσμος για ταβέρνα. Ο Αριστοτέλης, ψυχή και κινητήρια δύναμη του μαγαζιού, έχει φροντίσει να εξελίξει την οικογενειακή ταβέρνα σε υπερπαραγωγή. Η ολοκληρωτική ανακαίνιση δεν έγινε μόνο για την αλλαγή της διακόσμησης και την αξιοποίηση του υπέροχου κήπου. Έγινε και για να παντρέψει την παλιά φρουρά με την καινούργια. Που σημαίνει ότι οι χρόνια και χρόνια δοκιμασμένες μαμαδίστικες συνταγές της κυρίας Ελένης συναντούν τις ανησυχίες του γιου Αριστοτέλη. Αποτέλεσμα μια μεγάλη λίστα με ολόφρεσκα φαγητά πολλαπλών αναζητήσεων. Η γνήσια ελληνική κουζίνα με τα γιουβετσάκια της στο πήλινο, με τα γεμιστά χοιρινά ρολά της, τις τηγανητές μελιτζάνες, τα μπουρέκια με τυριά, τις κρεατόπιτες, τους κολοκυθόπυργους, παντρεύεται με γαριδομακαρονάδες, φωλιές του κούκου, καλαθάκια παρμεζάνας γεμιστά με σοτέ μανιτάρια. Εδώ ο κατάλογος δεν γέρνει προς κρεατοφάγους ή μη. Μεγάλη λίστα κρεατικών σχάρας, θαλασσινών γεύσεων, παραδοσιακών συνταγών δεν θα αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν ουρανίσκο. Ελληνική ταβέρνα με σέρβις εστιατορίου, με πάνινα τραπεζομάντιλα, ρομαντική ατμόσφαιρα, ξένη διακριτική μουσική.
Εμείς δοκιμάσαμε τον κολοκυθόπυργο και τον βρήκαμε νοστιμότατο. Ο πύργος ήταν ένα ναπολεόν από κολοκυθάκια τηγανητά σε στρώσεις με γιαούρτι αρωματισμένο με άνηθο, λίγο σκόρδο, λεμόνι και ελαιόλαδο. Την ώρα που τρώγαμε τη δροσερότατη σαλάτα του κηπουρού, παρακολουθήσαμε ως show την παρασκευή της must μελιτζανοσαλάτας – τη βρήκαμε εξαιρετική. Μας άρεσε πολύ και το καλαθάκι παρμεζάνας με σοτέ μανιτάρια. Οι τηγανητές μελιτζάνες έφτασαν στο τραπέζι μας τραγανές και αλάδωτες, για να τις βουτήξουμε στο σπιτικό τζατζίκι. Μας εντυπωσίασε η φωλιά του κούκου – φωλιά πατάτας με καβουρδισμένο κιμά σβησμένο με κονιάκ και τυριά. Το γιουβετσάκι στο πήλινο με τη μελωμένη και αλ ντέντε μανέστρα και το γλυκό μοσχαράκι που έλιωνε, και η σπαλομπριζόλα για τρεις –που χόρτασε τέσσερις– αποδείχθηκαν πολύ καλές επιλογές.
Για γλυκό κινηθήκαμε σε κλασικούς δρόμους. Εκμέκ κανταΐφι με κρέμα βανίλιας και σαντιγί, λουκουμάδες ζεστοί με μέλι και καϊμάκι παγωτό μάς έκαναν να πέσουμε ηρωικά στη Μάσα.
Αν είσαι σαράντα χρόνια φούρναρης, ε! ξέρεις να ψήνεις. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που η πλειοψηφία των πελατών δεν είναι περαστικοί αλλά μόνιμοι και το προσωπικό τούς περιποιείται ανάλογα με τα γούστα του καθενός.
Μάσα, Εθνικής Αντιστάσεως 240-244, Καισαριανή, 210 7236.177. Δευτ. κλειστά. Σαβ/κα και μεσημέρια. Κατανάλωση/άτομο € 20-25.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.