Με μότο το «Eat, Drink, Share», το ΖΑΚ Bistrot, ήρθε για να αλλάξει την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για την εστίαση. Στον όμορφο χώρο του μαγαζιού η κουζίνα είναι «ανοικτή» με όλη την έννοια της λέξης. Τουτέστιν, όχι μόνο δεν μένει κρυφή από τα βλέμματα, αλλά έχεις το ελεύθερο να την χρησιμοποιήσεις όποτε θελήσεις, κατόπιν συνεννόησης.
Έτσι στο ΖΑΚ, μπορείς να καλέσεις όλη την παρέα σου και να τους κάνεις το τραπέζι που θα έχεις μαγειρέψει εσύ. Φυσικά στη δίπλα κουζίνα, ο σεφ του ΖΑΚ πάντα ετοιμοπόλεμος, ώστε να προσφέρει συνοδευτικά πιάτα, σαλάτες, ή ό, τι άλλο χρειαστείς για να ολοκληρωθεί το τραπέζι.
Αλλά ακόμα και αν δεν έχεις όρεξη για μαγείρεμα, μπορείς να δοκιμάσεις τα νόστιμα μεσογειακά πιάτα που προτείνει το Ζακ καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας ή να πας από το πρωί για καφέ, τσάι ή χυμό και το βραδάκι για τέλεια home cocktails, ποτό και κρασί. Όλα σε έναν απόλυτα καλοκαιρινό και φιλόξενο χώρο, με θέα τη θάλασσα.
Και οι πρωτότυπες ιδέες του ΖΑΚ δεν τελειώνουν εδώ. Ο πάνω χώρος του καταστήματος λέγεται Exposé και διατίθεται ελεύθερα σε όποιον θέλει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, κάνοντας τη δική του έκθεση.
Ταξιαρχών 1, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 213 0438921
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.