- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το Nōa Poké είναι το νέο spot για φοβερό χαβανέζικο sushi
To καινούργιο ghost kitchen της Πανόρμου μας πάει Χαβάη
Nōa Poké: χαβανέζικο sushi σε μια ghost kitchen της Πανόρμου
O Alex με την προσήλωση αποφασισμένου Σαμουράι όρθιος μπροστά στο ξύλινο hangiri* απλώνει το καυτό ρύζι ξανά και ξανά μέχρι εκείνο να αποκτήσει την τέλεια υφή. «Το ρύζι είναι εμπειρία» μου λέει. «Πρέπει να το φτιάξεις πολλές φορές για να καταλάβεις τα μυστικά του». Τον πιστεύω μια που ο ίδιος έχει φάει αμέτρητες ποσότητες ρυζιού στη διάρκεια της ζωής του. Μισός από τη Λάρισα (όπου και μεγάλωσε) και μισός από την Taiwan, ο Alex Παπαδούλης πέρασε τα πρωινά των παιδικών του χρόνων τρώγοντας το sushi που του ετοίμαζε η μαμά του. Όταν μεγάλωσε, αποφάσισε να γίνει μάγειρας, τελείωσε τη Le Monde, χτύπησε όλες τις πόρτες των βραβευμένων με αστέρι Michelin εστιατορίων στην Ευρώπη, τελικά έκανε τη θητεία του στις κουζίνες του Λονδίνου και του Άμστερνταμ μέχρι που ήρθε η πανδημία και αναγκάστηκε να γυρίσει στην Αθήνα.
Ο Alex είναι γλυκό πλάσμα αλλά ταυτόχρονα έχει ένα πείσμα που τον σπρώχνει συνέχεια μπροστά, θέλει να μάθει τα πάντα, πειραματίζεται ατελείωτα με τις γεύσεις και τελειοποιεί τις τεχνικές που ήδη γνωρίζει. Σπάνιος συνδυασμός. Καταλαβαίνω γιατί ο Άγγελος Διατσίντος βρήκε στο πρόσωπό του τον σεφ που έψαχνε για να αναλάβει το πρώτο του εστιατόριο. Άλλη ενδιαφέρουσα ιστορία ο Άγγελος… Αφού δούλεψε για χρόνια στο εξωτερικό, αποφάσισαν με τη γυναίκα του Κατερίνα Νικολακάκη να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη και να ασχοληθούν με την εστίαση. Σκέφτηκαν ένα εστιατόριο με εξειδίκευση στο χαβανέζικο sushi. Η ιδέα τους ήρθε από τα χρόνια που έμειναν στο Άμστερνταμ, όπου όπως μου λένε οι ίδιοι, γίνεται πανικός με αυτό το είδος κουζίνας. Και κάπως έτσι εδώ και λίγο καιρό σε ένα ήσυχο στενάκι της Πανόρμου γεννήθηκε το Nōa Poké.
Στο Nōa Poké ο Alex και η ομάδα του (ο Δημήτρης Μίχας και η Μαριλένα Γάτσιου) φτιάχνουν καθημερινά τρομερό poké, δηλαδή χαβανέζικο sushi. «Χαρακτηριστικό του Poké είναι το sushi rice και τα ψάρια που μαρινάρονται», λέει ο Alex ενώ ετοιμάζει μία παραγγελία σε έναν πάγκο τόσο αστραφτερό που μπορείς να καθρεφτιστείς πάνω του. Θα βρεις έξι Poké Bowls που το καθένα βγαίνει σε τρία μεγέθη (μικρό, μεσαίο, μεγάλο -για τους πολύ πεινασμένους).
Εγώ δοκίμασα το ομώνυμο “Noa” με τόνο μαριναρισμένο στη μυστική σάλτσα του Alex, αβοκάντο, πίκλα αγγούρι, kimchi και το υπέροχο ξιδάτο sushi rice για το οποίο ο σεφ πειραματίστηκε εκατοντάδες φορές μέχρι να βρει την ιδανική συνταγή. Μου άρεσε εξίσου πάρα πολύ και το “California” με τρυφερό σολομό, τροπικό μάνγκο, αβοκάντο, κόκκινο λάχανο, sushi rice, γλυκιά σάλτσα chili, πικάντικη μαγιονέζα, τραγανά κρεμμυδάκια και φρέσκο κρεμμύδι. Καταλήγω, όμως, πως το αγαπημένο μου Poké Bowl είναι το Tokyo με τρία διαφορετικά ψάρια (τόνος, σολομός, λαυράκι), χειροποίητη πίκλα καρότου, edamame, αβοκάντο, masago (αυγά καπελάνου, ψάρι είναι αυτό…), furikake (αποξηραμένα φύκια), σάλτσα τζίντζερ - σόγιας, και λάιμ για τη δροσιά. Γενικώς, όλα τα bowls του Nōa καταφέρνουν να διατηρούν τις ισορροπίες ανάμεσα σε όλα τα πλούσια υλικά τους, χαρίζοντας τελικά ένα άκρως γευστικό (μα και πολύ υγιεινό!) αποτέλεσμα που θες να τρως ξανά και ξανά.
Εκτός από τις έτοιμες προτάσεις του καταλόγου, μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου Poké Bowl επιλέγοντας τα υλικά της προτίμησής σου. Τις ημέρες των γιορτών θα κάνουν την εμφάνισή τους μερικά έξτρα bowls όχι με ψάρι, αλλά με κρέας αυτή τη φορά. Και τι κρέας! Wagyu, rib eye και τρυφερή πάπια! Τη μέρα που βρέθηκα στο εστιατόριο η μαγειρική ομάδα του Nōa πειραματιζόταν πάνω στα συγκεκριμένα πιάτα, οπότε είχα την ευκαιρία να τα δοκιμάσω. Θα πω μόνο ότι το ίδιο αξίζει να κάνετε κι εσείς.
Το Nōa Poké είναι ένα Ghost Kitchen εστιατόριο, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί μόνο με delivery (μέσω όλων των delivery apps: Wolt, efood, Box και Rocket) και take away. Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, όμως, το Nōa Poké θα εμφανιστεί και ως pop up store μέσα στο KICK της Κυψέλης (Σποράδων 26). Ραντεβού (και) εκεί!
*Ξύλινο, στρογγυλό και ρηχό σκεύος που χρησιμοποιείται στην παρασκευή ρυζιού για sushi.
Κονοπισοπούλου 27, Πανόρμου, 211 4187250, Fb: NoaPoke, Instagram: noapoke
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Σε περιμένει ζεστό και φιλόξενο από το πρωί μέχρι το βράδυ
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Από τα πιο αγαπημένα στέκια στου Ψυρρή
Μοντέρνο κι εξωτικό φέρνει μία απροσδόκητη εμπειρία εξόδου στην πόλη
Ειδικά για pre και after theatre έξοδο
Στέκι ιδανικό για πριν ή μετά τη θεατρική παράσταση
Μόλις βρήκε το σπίτι του στη Σόλωνος για να εξερευνήσεις τις πολλαπλές πτυχές του
Μενού από τον σεφ Νίκο Θωμά, ωραία κρασιά, funky μουσικές, όλα χωρούν στο μικρό στενό της Λεβέντη
Όμορφος χώρος και απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό σε φιλικές τιμές
Λίγοι κάτοικοι, λίγα και πολύ καλά τα πιάτα
Στη θέση της παλιάς ταβέρνας που ενέπνευσε τον θρυλικό Μπακαλόγατο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.