- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Le Rose: καινούργιο, μικρό κι τριανταφυλλένιο bistro στο Κολωνάκι
To νέο wine bistrot της οδού Καψάλη
![Le Rose Καινούργιο, μικρό και τριανταφυλλένιο bistro στο Κολωνάκι Le Rose Καινούργιο, μικρό και τριανταφυλλένιο bistro στο Κολωνάκι](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/12/02/atk_6851.jpg)
Το Le Rose είναι ένα νέο wine bistrot με πολλές επιλογές σε κρασιά και πιάτα της κρύας κουζίνας που μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι
«Η ζωή είναι λουλούδι και ο έρωτας το μέλι του», γράφει ο Βίκτωρ Ουγκό. Σε μια παραλλαγή της διάσημης φράσης, εμείς θα λέγαμε «Η ζωή είναι λουλούδι και ο έρωτας το ροζέ κρασί του». Κάπως έτσι σκέφτηκαν και τα αδέρφια Παυλή, οπότε πριν από μόλις δύο εβδομάδες άνοιξαν το Le Rose τους στην καρδιά του Κολωνακίου, στην Οδό Καψάλη. Ένα μικρό γωνιακό μαγαζί, με λεπτομέρειες από μάρμαρο και ροζ χρυσό, ξύλινα στοιχεία σε μπλε αποχρώσεις, τεράστια μπουκέτα με τριαντάφυλλα στα τραπέζια και στο βάθος open sushi kitchen. Οι δημιουργοί του το ονομάζουν «bistro particulier», γιατί, όπως λένε, όμοιό του δεν υπάρχει. Και δεν έχουν άδικο. Η διαφορά του από τα άλλα wine bistro της Αθήνας είναι ότι έχει μόνο κρύα κουζίνα: σαλάτες, σεβίτσε, καρπάτσιο, poke bowls, σούσι, κρύα σάντουιτς και ένα γλυκό ημέρας.
![Μπουκέτα με λουλούδια στα τραπέζια του Le Rose Μπουκέτα με λουλούδια στα τραπέζια του Le Rose](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/atk_6858_0.jpg)
Στη λίστα κρασιών πρωταγωνιστούν οι επιλογές σε ροζέ, όπου εκτός από κλασικά και αγαπημένα τύπου Προβηγκίας, Miraval, Whispering Angel, Santa Margherita και Jackie Rose, ξεχωρίζουν η Μικρή Κιβωτός του Λαντίδη και τα premium Drouhin Vaudon σε Chablis και Montmains. Το Αγιωργίτικο επικρατεί στις επιλογές σε κόκκινα (από Νεμέα και Βόρεια Ελλάδα), ενώ στα λευκά θα βρείτε πολλές επιλογές σε Μαλαγουζιές, Μοσχοφίλερα και Ασύρτικα. Ο κατάλογος των κοκτέιλ σπρώχνει να πειραματιστείτε με γλυκόξινες γεύσεις και ταιριαστές με σούσι μείξεις, αλλά, αν είστε κλασικός και θέλετε να απολαύσετε υπό το φως των κεριών το negroni ή το whiskey sour σας, ο μπαρτέντερ του Le Rose θα κάνει τα μαγικά του.
Από το καλά δομημένο μενού δοκιμάσαμε το spicy tuna και μας εξέπληξε ευχάριστα, μια και ήταν όντως καυτερό – όχι αστεία. Το salmon maki roll ήταν αυθεντικό, άρα σωστό, ενώ το ταρτάρ καβουριού κατάφερε να λύσει επιτυχώς την εξίσωση με το λάδι τρούφας. Από την ιαπωνική κουζίνα ταξιδέψαμε μέχρι τη Χαβάη, αφήσαμε τα τσοπ στικς και πιάσαμε τα πιρούνια για να δοκιμάσουμε τα poke bowls. Γενναιόδωρες δόσεις από ρύζι, αβοκάντο, ενταμάμε, αρακά, κάσιους, κόκκινο λάχανο, glass noodles και φύτρες τσίλι ταίριαξαν με το dressing σόγιας, που ήταν τέλεια ισορροπημένο στο αλάτι και την αψάδα. Ωστόσο, αν θέλετε να συνοδεύσετε το κρασί σας τσιμπολογώντας μέσα από ένα πλατό τυριών και αλλαντικών, θα δοκιμάσετε εξαιρετικής ποιότητας παλαιωμένο γκούντα, κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα, παστράμι, προσούτο cotto και τσορίθο. Σε περίπτωση που έχετε όρεξη για πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις, στον κατάλογο θα βρείτε και επιλογές με χαβιάρι από το Caviar House.
Το ωραίο του La Rose είναι πως, αν μια μέρα βρεθείτε π.χ. στον Βασιλικό Κήπο ή σε κάποιο άλλο πάρκο της Αθήνας και σας έρθει η όρεξη για πικ νικ, κάνετε ένα τηλέφωνο και το Le Rose έρχεται τουτ σουίτ σε εσάς με τη μορφή καλαθιού από άλλη δεκαετία – για να μην πούμε από ταινία. Περιλαμβάνει το κρασί, τα ποτήρια και ό,τι θέλετε να συνδυάσετε από τις γευστικές επιλογές. Αυτό μάλιστα… είναι particulier!
Η Μαρία Μπακαγιάννη και η Άντζυ Γεωργακοπούλου, που επιμελήθηκαν τη διακόσμηση, έδωσαν τα ρέστα τους στο μπάνιο (...υπέροχο, και γι’ αυτό σας ξεκινάω από εκεί), με το λευκό τούβλινο πλακάκι και την αναγεννησιακού τύπου μπλε-άσπρη ταπετσαρία με τους παπαγάλους. Οι ροζ-χρυσαφί λεπτομέρειες και η λεπτεπίλεπτη ευαισθησία του ρόδου συνδέουν όλους τους χώρους του μαγαζιού που παίρνει μονομιάς όλες τις έγνοιες και τη βαβούρα του κέντρου και «απομονώνει» σταδιακά και αρμονικά τις αισθήσεις σας στον δικό του ροζ και τριανταφυλλένιο κόσμο.
Καψάλη 3, Αθήνα, 2107290171, Instagram: lerose_athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.