60 στέκια που δεν χορταίνουμε στην Αθήνα

Diego: Το στέκι που ξαναέκανε hot το Θησείο

Πιες cocktails δοκιμάζοντας street food γεύσεις από όλο τον κόσμο

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εξωτικό street food και επικά cocktails στον πεζόδρομο της Αδριανού

Αν τον τελευταίο καιρό έχεις βρεθεί στο Θησείο, σίγουρα το έχεις δει. Ναι, το στέκι που είναι πάντα γεμάτο, ό,τι ώρα κι αν περάσεις, ακόμα κι αργά το βράδυ. Αυτό είναι το Diego: μια εξωτική αυλή που τους χωράει όλους, ένα «σπίτι» όπου όλοι περνούν καλά. Άνοιξε στα μέσα του Σεπτέμβρη και έφερε στην αρχαία αθηναϊκή γειτονιά κάτι το απρόσμενα νόστιμο. Το μενού που έχoυν δημιουργήσει οι Ελένη Σαράντη και η Ηλέκτρα Ρήγκου κινείται μεταξύ Βιετνάμ, Ταϊλάνδης και Λατινικής Αμερικής. Και παρότι σερβίρεται σε μορφή street food, κάθε πιάτο κρύβει από πίσω του περίπλοκες τεχνικές και μια βαθιά γνώση της υψηλής γαστρονομίας. Έτσι, θα δοκιμάσεις από αέρινα dumplings και ζουμερά Yakitori (ιαπωνικά σουβλάκια), μέχρι τρομερές σούπες (τα ramen είναι το κάτι άλλο), χτένια σεβίτσε, green curry με μύδια και λεμονόχορτο, ταρτάρ γαρίδας και τόσα πολλά ακόμα που θα σε πάνε ένα γρήγορο ταξίδι ανά την υφήλιο. Όλα αυτά θα τα απολαύσεις πάνω στα… κόκκινα καφάσια που θυμίζουν τις χρωματιστές αγορές του Βιετνάμ, στα ξύλινα έπιπλα που απλώνονται στο πλακόστρωτο της Αδριανού ή μέσα, στην υπαίθρια αυλή που παραπέμπει στις γειτονιές της Αβάνας. Και θα τα απολαύσεις μαζί με μπόλικη tequila και επικά signature cocktails φτιαγμένα από τον Βασίλη Νικήτα, γιατί μόνο έτσι θα καταλάβεις τι θέλει να σου πει η ανέμελη ψυχή του Diego…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου