Okio: Νόστιμη μοντέρνα κουζίνα στα στενά του Συντάγματος
Η γαστρονομία που θα θέλαμε να έχουμε
Στο Okio στο Σύνταγμα θα δοκιμάσεις μια νόστιμη μεσογειακή κουζίνα από τους ταλαντούχους σεφ Παναγιώτη Γιακαλή και Βαγγέλη Δαγδελένη
Μια νύχτα του καλοκαιριού η συμβολή των οδών Νίκης και Ναυάρχου Νικοδήμου στο Σύνταγμα ζωντάνεψε. Οι μεγάλες τζαμαρίες άνοιξαν, φανέρωσαν μια μεγάλη μαρμάρινη μπάρα και ντιζαϊνάτα φωτιστικά, ξύλινα τραπέζια (φτιαγμένα όλα από τον ίδιο κορμό ενός δέντρου στη Νότια Αμερική) απλώθηκαν στο πεζοδρόμιο και λαχταριστές μυρωδιές άρχισαν να γαργαλούν τους περαστικούς. Το Okio έκανε αισθητή την παρουσία του από την αρχή. Άλλωστε ένα εστιατόριο μοντέρνας κουζίνας με μενού που δημιούργησε ο διάσημος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής σε συνεργασία με τον εξίσου ταλαντούχο Βαγγέλη Δαγδελένη (head chef του Okio) απλώς δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Τα πιάτα έχουν σαν βάση τη Μεσογειακή κουζίνα και την ίδια στιγμή αρκετές επιρροές από την Ασιατική, βασίζονται στα εποχιακά υλικά και είναι σχεδιασμένα για να μοιράζονται. Ο καλύτερος τρόπος, λοιπόν, για να εξερευνήσεις το μενού είναι να έρθεις μαζί με την παρέα σου και όλοι μαζί να δοκιμάσετε πιάτα όπως τα άγρια μανιτάρια σοτέ που σερβίρονται πάνω σε πουρέ από μανιτάρια, μαζί με ζωμό από φλούδες αγκινάρας Ιερουσαλήμ και κρόκο κονφί, το χοιρινό μάγουλο Iberico που αγκαλιάζει έναν πουρέ από τοπιναμπούρ και σερβίρεται μαζί με φρέσκα μανιτάρια και φρέσκο λεμονοθύμαρο ή την πεσκανδρίτσα με πουρέ κουνουπίδι, καμένο βούτυρο, σέσκουλα στον ατμό και ζωμό κοτόπουλου. Στα αλήθεια, το Okio δημιουργεί κάθε βράδυ τη γαστρονομία που θα θέλαμε να έχουμε, αλλά αυτό θα το ανακαλύψετε μόνοι σας παρέα με ένα ποτήρι κρασί ή ένα άκρως ενδιαφέρον cocktail…