60 στέκια που δεν χορταίνουμε στην Αθήνα

Dopios, δημιουργικοί μεζέδες από τον Χριστόφορο Πέσκια

Toπικά προϊόντα μικρών παραγωγών που το ανεξάντλητο ταλέντο του περίφημου σεφ μετουσίωσε σε δημιουργικούς μεζέδες

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Dopios: Δημιουργικοί μεζέδες με ωραία ελληνικά προϊόντα από τον Χριστόφορο Πέσκια.

Τα τραπεζάκια απλώνονται στο παλιό πλακόστρωτο. Από πάνω τους θροΐζουν φύλλα αιωνόβιων πλατανιών, δίπλα ο μικρός ναός των Αγίων Θεοδώρων που στέκεται εκεί από τον 11ο αιώνα. Μοιάζει να βρίσκεσαι σε κάποιο μικρό γραφικό χωριό της πατρίδας, στ’ αλήθεια όμως είσαι στην καρδιά της Αθήνας, εδώ που τουρίστες και Αθηναίοι δίνουν ραντεβού για να δοκιμάσουν την κουζίνα του φανταστικού σεφ Χριστόφορου Πέσκια. Ο Dopios ήρθε στην πόλη στο τέλος της άνοιξης φέρνοντας μαζί του τοπικά προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα που το ανεξάντλητο ταλέντο του περίφημου σεφ μετουσίωσε σε δημιουργικούς μεζέδες. Θα δοκιμάσεις τυλιχτές σαρδέλες σε αμπελόφυλλο με πέστο πιπεριάς, συγκλονιστική ρεβυθάδα με ρεβύθια «Σαλαμούσα» και κρέμα μανούρι, γαριδάκια popcorn με σκορδαλιά μαύρου σκόρδου και umeboshi (ιαπωνικά δαμάσκηνα). Ενδιαφέρον όμως έχουν και τα καινούργια πιάτα του μενού που κάνουν σε λίγες μέρες την εμφάνισή τους. Μάθαμε για ένα τραχανότο με χαλούμι και καραμελωμένο κουνουπίδι, για ένα πληθωρικό Χιουνγκιάρ Μπεγιεντί με αρνάκι γάλακτος, για αγριογούρουνο από τον Ταΰγετο με πράσα και δαμάσκηνα και άλλα πολλά ακόμα, που ανυπομονούμε να απολαύσουμε παρέα με ένα ωραίο ποτήρι κρασί στην ολοζώντανη και καθημερινά κεφάτη γειτονιά του κέντρου. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ