- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café, το αγαπημένο στέκι της Αθήνας
Προσεγμένη ελληνική κουζίνα με τις σύγχρονες πινελιές
Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café: Και στα δύο πόστα, Παγκράτι και Μελίσσια, πρωταγωνιστής είναι η ελληνική γεύση στα καλύτερά της.
Αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή που άνοιξε και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να είναι πρώτο στις επιλογές μας για φαγητό «έξω». Η προσεγμένη ελληνική κουζίνα με τις σύγχρονες πινελιές, η ποιότητα των πρώτων υλών, η πρωτοτυπία και η ποικιλία συμβαδίζουν με τις εξαιρετικά προσιτές τιμές και κάνουν το Μαύρο Πρόβατο αναντικατάστατο. Πρόσθεσε το ευγενέστατο σέρβις και τη χαλαρή όμορφη ατμόσφαιρα και θα καταλάβεις γιατί τόσα χρόνια εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο στέκι της Αθήνας. Στα τραπέζια του θα δεις νεανικές παρέες, ερωτευμένα ζευγάρια, τουρίστες με τις σωστές πληροφορίες, ντόπιους αλλά και όσους καταφθάνουν από κάθε άκρη της Αθήνας. Και στα δύο του πόστα, το Παγκράτι και τα Μελίσσια (εκεί και με μεγάλο δροσερό κήπο), πρωταγωνιστής είναι η ελληνική γεύση στα καλύτερά της! Ολόφρεσκες σαλάτες, βελούδινη φάβα, χοιρινή τηγανιά με υπέροχη σαλτσούλα, μυρωδάτο χουνκιάρ μπεγεντί, κριθαρότο λαχανικών, μοσχαρίσιο συκώτι με ροδέλες κρεμμυδιού και γλυκιά πάπρικα, όλα τους κλασικά και πολύ επιτυχημένα πιάτα, στα «οπωσδήποτε» και η χοιρινή μπριζόλα Tomahawk με πατάτες με τη φλούδα, αλλά και το πεντανόστιμο αρνάκι που σιγοψήνεται μέχρι να γίνει λουκούμι και συνοδεύεται με κρητικό πιλάφι και πατάτες φούρνου. Έχει κι άλλους άσους κρυμμένους στο μανίκι: τα ωραία του κρασιά –χύμα ή ελληνικές ετικέτες από τη μικρή αλλά ενημερωμένη λίστα εμφιαλωμένων–, πάντα σε τιμές που σηκώνουν επανάληψη, τα καταπληκτικά του γλυκά όπως το μιλφέιγ μήλου, η μους εσπρέσο ή το προφιτερόλ με ζεστή σοκολάτα. Αυτό κι άλλα πολλά ακόμη είναι το Μαύρο Πρόβατο… ωραίες στιγμές που γίνονται αγαπημένη σου συνήθεια! Ανοιχτά κάθε μέρα από τη 1 το μεσημέρι στο Παγκράτι, από τις 5 το απόγευμα στα Μελίσσια.