- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Γιατί το Mexha είναι ένα διαφορετικό μεξικάνικο;
Φοβερά cocktails και υγιεινή, μεξικάνικη κουζίνα
Στο Mexha στο Μαρούσι θα δοκιμάσεις μεξικάνικη κουζίνα μαγειρεμένη όσο πιο υγιεινά γίνεται
Ένα γλυκό μοβ καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιφάνεια των τοίχων. Με κάνει να σκέφτομαι μελιτζάνες που χορεύουν στο τηγάνι. Ασυναίσθητα, πλησιάζω την ανοιχτή κουζίνα. Οι μυρωδιές είναι καταιγιστικές: ντομάτα, κόλιανδρος και lime, κιμάς που σιγοβράζει και πιπεράτο chili con carne που περιχύνεται πάνω από χρυσαφένια nachos. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο Mexha και όμως νιώθω ανεξήγητα οικεία. Ίσως φταίει που έχω ακούσει τόσα για αυτό το εστιατόριο, ίσως πάλι η αίσθηση οικειότητας να δημιουργείται αυθόρμητα στα μαγαζιά που γεννήθηκαν για να γίνουν στέκια.
Ο Χάρης, η Αφροδίτη και η Αγγελική άνοιξαν το Mexha λίγο πριν τη δεύτερη καραντίνα. Και παρόλο που αυτοί οι παράξενοι καιροί δεν τους βοήθησαν στο τόλμημά τους, είχαν από την αρχή ένα δυνατό σύμμαχο: το φαγητό. Το Mexha είναι ένα διαφορετικό μεξικάνικο. Ναι, θα βρεις nachos και tortillas, δροσερή guacamole και καυτές fajitas. Όμως μαγειρεμένα διαφορετικά. Ο Χάρης έχει αποκλείσει εντελώς από την κουζίνα του τα λίπη, προτιμώντας τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τις οξύτητες για να δώσει γεύση στα πιάτα του. Μαρινάρει τον κιμά σε ένα δικό του μείγμα μπαχαρικών, φτιάχνει όλες τις σάλτσες ο ίδιος από την αρχή, δεν θέλει καν να ακούει για φριτέζες και φούρνους μικροκυμάτων. Έχοντας σπουδάσει ιατρική, η επιλογή ενός πιο υγιεινού τρόπου μαγειρέματος ήταν μάλλον μονόδρομος.
Εκείνο το βράδυ, δοκίμασα φοβερά burritos με κοτόπουλο Asado και με μοσχάρι σιγομαγειρεμένο με κόλιανδρο και πάπρικα, μία απρόσμενα νόστιμη vegan quesadilla με καπνιστές πιπεριές chipotle και φακές, tacos με τρυφερή, χειροποίητη tortilla. Βούτηξα τραγανά nachos σε πολλές σάλτσες (θα βρεις μια μεγάλη γκάμα που ξεκινά από το καθόλου καυτερό και φτάνει στο… πολύ) και μου έμεινε αξέχαστο το χειροποίητο chorizo που φτιάχνεται εδώ κάθε μέρα. Γέμισα πολλές φορές το ποτήρι μου με Margarita και απόλαυσα κάθε cocktail που ήπια (αν είστε λάτρεις του gin δοκιμάστε το Suave). Η μπάρα του Mexha είναι πραγματικά δυνατή, μην την προσπεράσετε.
Δεν θα ήθελα να σας χαλάσω τη χαρά της εξερεύνησης, παραθέτοντας και αναλύοντας το μενού, θέλω όμως να τονίσω κάτι που για εμένα είχε μεγάλη σημασία: ό,τι κι αν δοκίμασα στο Mexha μου άφησε την εντύπωση ότι ήταν «σπιτικό» και με αυτό εννοώ μαγειρεμένο με φροντίδα κι ολόφρεσκα υλικά, ακριβώς όπως (φαντάζομαι ότι) θα το μαγείρευε μια μεξικάνα γιαγιά στο σπίτι της. Αυτή την προσέγγιση δεν τη συναντάμε και τόσο συχνά στα μεξικάνικα της Αθήνας, για αυτό και το Mexha ξεχωρίζει. Χωρίς κάκτους, χωρίς τοιχογραφίες της Frida Kahlo και σερβιτόρους με σομπρέρο. Μόνο με μια κουζίνα που ξέρει να μαγειρεύει και το κάνει όσο πιο νόστιμα μπορεί.
Αγίου Κωνσταντίνου 56 & Κηφισίας, Μαρούσι, 216 0017188, www.mexha.com, Fb: Mexha, Instagram: MexhaRestaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη καρδιά του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού, ο σεφ Paul-Henri και η γυναίκα του Margaux, μας προσκαλούν σε ένα Μεσογειακό γαστρονομικό ταξίδι
Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης παίζει την ελληνική κουζίνα στα δάχτυλα
Στα μετόπισθεν, αγνά και λαϊκά του Ταύρου, η πιο φαεινή ιδέα για φρέσκο ψάρι
Ξεκίνησε σαν καφενείο, από έναν ερασιτέχνη ψαρά
Το πιο μυρωδάτο take away spot της πόλης είναι εδώ!
Ήρθε πριν από λίγους μήνες για να προσφέρει μία εναλλακτική γευστική έξοδο στην περιοχή
Αποτέλεσμα της δουλειάς τριών καλών φίλων, έχει γίνει προορισμός για λάτρεις του καφέ και του brunch
Specialty coffee και ένα από τα καλύτερα brunch της Αθήνας
Μια γευστική περιπέτεια με άρωμα street food
Μοναδικός καφές, εντυπωσιακό brunch και τέλεια cocktails
Εδώ μεγαλουργεί η ταλαντούχα σεφ Αγάπη Μιχελή, προτείνοντας γεύσεις απλές αλλά γεμάτες συναίσθημα
Εδώ θα δοκιμάσεις ένα μοναδικό brunch μενού που συνεχώς εξελίσσεται και συναρπάζει
Ειδικά τα πιάτα με αυγά είναι πραγματικά άψογα!
Ένα από τα πιο ινσταγκραμικά σημεία της πόλης!
Μόλις άνοιξε στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, στο κέντρο της πόλης
Τη νοστιμιά του νησιού, αυτή που δύσκολα πια συναντάς άμα δεν κρατάει η σκούφια σου από το νησί
Εδώ όπου ο ιταλός σεφ Francesco Granata φτιάχνει αυθεντική focaccia και εκπληκτικά arancini
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.