- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πεντανόστιμη μακαρονάδα με μόλις 3 ευρώ στον Kirikos στα Εξάρχεια
Δεν είχα φαΐ στο σπίτι για το βράδυ και μετά από δυο τρείς μπίρες κι ένα δυο ουζάκια άρχισα να σκέφτομαι τα στανταράκια μου για τέτοιες περιπτώσεις: ή τρία σουβλάκια με πίτα, κεμπάπ και ντομάτα, ή μισό κοτόπουλο σούβλας, με σος και πατάτες τηγανιτές.
Εκεί που καθόμασταν με ένα φίλο για το ουζάκι που λέγαμε, στο Νίκο, στην Κωλέττη, ενημερωθήκαμε για την προσφορά του Kirikos: μακαρόνια με κιμά 3 ευρώ. Ο Νίκος επέμενε, μάλιστα, ότι και νόστιμα είναι και γενναία είναι η μερίδα.
Τίγκα ο Kirikos. Φτιάχνει και κάτι σάντουιτς τεράστια, που ένα σου φτάνει. Ένα το λέει φραντζολόπιτα σπέσιαλ και διαλέγεις αν δίπλα στις πατάτες, τις σος και τα λαχανικά (που δεν μας ενδιαφέρουν) βάλεις λουκάνικο, πανσέτα, κοτομπουκιές, φιλέτο κοτόπουλο ή σουτζούκι. Αυτό το πουλάει 2,90.
Ηλικίες τριγύρω ως επί το πλείστον μέχρι 25. «Μια μερίδα μακαρόνια με κιμά, παρακαλώ, για πακέτο». Ήρθε μετά από περίπου πέντε λεπτά. «Θέλετε τυράκι τριμμένο;» Δεν ήθελα, είχα σπίτι. «Ψωμί πάρτε μόνος σας». Κι απ’ αυτό είχα.
Είχα και μια κούραση ξεγυρισμένη εκείνη τη νύχτα. Έφτασα σπίτι κατά τις 2, άνοιξα το πακετάκι (μοσχομύριζε), μετέφερα τη μακαρονάδα σε ένα μπολάκι βαθύ για να το βάλω στο φούρνο να το ζεστάνω γιατί στο μεταξύ είχε κρυώσει και πριν από αυτό βάλθηκα με ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι να κόβω τα μακαρόνια, μιας και μου αρέσουν το μάκρος τους να μην ξεπερνά τα 10 εκατοστά.
Η ιεροτελεστία μου: Έβαλα στην τηλεόραση κάτι να μιλάει στα ελληνικά, για να μη χρειάζεται να διαβάζω υπότιτλους, το ψωμί και το νερό κοντά στο τραπεζάκι να τα φτάνω εύκολα και ξάπλωσα στον καναπέ με τα μακαρόνια μπροστά μου και με την απορία αν θα ήτανε τελικά νόστιμα. Λουκούμι. Όχι μόνο για τα τρία ευρώ, και ακριβότερα να τα είχε πάλι λουκούμι θα έλεγα. Και μετά ο ύπνος του δικαίου, εκεί, στον καναπέ, με την τηλεόραση ανοιχτή. Αν σας φέρει κι εσάς ο δρόμος από εκεί, ξέρετε.
Kirikos, Κωλέττη 9, Εξάρχεια
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.