- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Στην Τριπλέτα στη Μάνη για το σουβλάκι της ζωής σου!
Μόνο με χοιρινό, κασέρι ωρίμανσης και πίτα τραβηχτή
Η Τριπλέτα στη Μάνη έχει το καλύτερο σουβλάκι σε ολόκληρη την περιοχή
Εάν ποτέ βρεθείς στη Μάνη, έστω κι αν είναι να κάνεις παράκαμψη, πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσεις στην Τριπλέτα στο Γύθειο για το καλύτερο σουβλάκι που θα φας σε αυτή τη ζωή! Με χοιρινό, κασέρι ωρίμανσης, και τη φημισμένη τραβηχτή πίτα Μάνης – απλώς θεΐκό!
Ο Ανέστης Κυφρίδης, ιδιοκτήτης και οικοδεσπότης, προσφέρει την πιο παραδοσιακή λιχουδιά που θα γευτείς σε ολόκληρη τη Μάνη μέσα σε ένα παλιακό μαγαζάκι που βρίσκεται στα στενά της πόλης. Το μόνο πράγμα που υπάρχει στον κατάλογο; Το Τρίο (ή αλλιώς «Τριπλέτα») με κρέας, τυρί και τραβηχτή. Μπουκιά και συχώριο!
Μία καυτή, καλοκαιρινή μέρα περάσαμε από το Γύθειο και κάναμε μια γρήγορη στάση για να δοκιμάσουμε αυτό το φημισμένο στέκι της Μάνης. Ήταν αργά το απόγευμα και ο κόσμος είχε αρχίσει να φεύγει, καθώς η κουζίνα κλείνει στις 16.00 για την καθιερωμένη απογευματινή σιέστα. Ευτυχώς, φτάσαμε λίγο μετά τις 15.00 και μας υποδέχτηκε ο Ανέστης μαζί με τους γιους του. Παραγγείλαμε δύο Τριπλέτες και δυο κρύες μπίρες και καθίσαμε σε ένα από τα τραπέζια στην άκρη του δρόμου. Μέσα, το μαγαζί είναι σαν μουσείο, γεμάτο με αντικείμενα από το παρελθόν: παλιές φωτογραφίες και κατάλογοι, ανέκδοτα γραμμένα σε όλη την επιφάνεια του τοίχου, και άλλα πολλά ακόμα που μας θύμισαν τις καλές, παλιές μέρες των παραδοσιακών καφενείων.
Παρόλο που καθόμασταν στη σκιά, η μέρα ήταν αρκετά καυτή, οπότε πήραμε και μία σαλάτα. Σαλάτες δεν υπάρχουν στο μενού, αλλά ο σερβιτόρος πρόθυμα έτρεξε στο διπλανό μανάβικο, πήρε μερικές ντομάτες και… ορίστε! Σαλάτα a la minute!
Έπειτα κατέφτασαν οι Τριπλέτες μας και… ορμήσαμε! Η πίτα είναι φτιαγμένη από το φημισμένο αλεύρι της Μάνης και τηγανισμένη μέχρι να αποκτήσει την τέλεια κρούστα… τι λιχουδιά αυτή η τραβηχτή! Η Μάνη μπορεί να μην έχει το γόνιμο έδαφος που χρειάζεται για να καλλιεργήσεις λαχανικά, αλλά εδώ οι άνθρωποι ξέρουν τα πάντα γύρω από τα δημητριακά, το αλεύρι και τις πίτες.
Ο Ανέστης ήταν στα κέφια του και μας είπε ότι θέλει να επεκτείνει την επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη –τολμηρό εγχείρημα, αν σκεφτεί κανείς τη γαστρονομική παράδοση αυτής της πόλης. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα με την ελπίδα να συναντηθούμε πάλι πολύ σύντομα…
Αρχαίου Θεάτρου 2, Γύθειο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.