- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Στην Τριπλέτα στη Μάνη για το σουβλάκι της ζωής σου!
Μόνο με χοιρινό, κασέρι ωρίμανσης και πίτα τραβηχτή
![360481-746665.jpg 360481-746665.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/360481-746665.jpg)
![To σουβλάκι στην Τριπλέτα με χοιρινό, κασέρι ωρίμανσης και πίτα τραβηχτή To σουβλάκι στην Τριπλέτα με χοιρινό, κασέρι ωρίμανσης και πίτα τραβηχτή](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/08/06/img_3486-e1627465758341.jpg)
Η Τριπλέτα στη Μάνη έχει το καλύτερο σουβλάκι σε ολόκληρη την περιοχή
Εάν ποτέ βρεθείς στη Μάνη, έστω κι αν είναι να κάνεις παράκαμψη, πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσεις στην Τριπλέτα στο Γύθειο για το καλύτερο σουβλάκι που θα φας σε αυτή τη ζωή! Με χοιρινό, κασέρι ωρίμανσης, και τη φημισμένη τραβηχτή πίτα Μάνης – απλώς θεΐκό!
Ο Ανέστης Κυφρίδης, ιδιοκτήτης και οικοδεσπότης, προσφέρει την πιο παραδοσιακή λιχουδιά που θα γευτείς σε ολόκληρη τη Μάνη μέσα σε ένα παλιακό μαγαζάκι που βρίσκεται στα στενά της πόλης. Το μόνο πράγμα που υπάρχει στον κατάλογο; Το Τρίο (ή αλλιώς «Τριπλέτα») με κρέας, τυρί και τραβηχτή. Μπουκιά και συχώριο!
![Το Τρίο (ή αλλιώς «Τριπλέτα») με κρέας, τυρί και τραβηχτή Το Τρίο (ή αλλιώς «Τριπλέτα») με κρέας, τυρί και τραβηχτή](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_3487.jpg)
Μία καυτή, καλοκαιρινή μέρα περάσαμε από το Γύθειο και κάναμε μια γρήγορη στάση για να δοκιμάσουμε αυτό το φημισμένο στέκι της Μάνης. Ήταν αργά το απόγευμα και ο κόσμος είχε αρχίσει να φεύγει, καθώς η κουζίνα κλείνει στις 16.00 για την καθιερωμένη απογευματινή σιέστα. Ευτυχώς, φτάσαμε λίγο μετά τις 15.00 και μας υποδέχτηκε ο Ανέστης μαζί με τους γιους του. Παραγγείλαμε δύο Τριπλέτες και δυο κρύες μπίρες και καθίσαμε σε ένα από τα τραπέζια στην άκρη του δρόμου. Μέσα, το μαγαζί είναι σαν μουσείο, γεμάτο με αντικείμενα από το παρελθόν: παλιές φωτογραφίες και κατάλογοι, ανέκδοτα γραμμένα σε όλη την επιφάνεια του τοίχου, και άλλα πολλά ακόμα που μας θύμισαν τις καλές, παλιές μέρες των παραδοσιακών καφενείων.
![Το εσωτερικό της Τριπλέτας Το εσωτερικό της Τριπλέτας](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_3481_1.jpg)
![Το εσωτερικό της Τριπλέτας Το εσωτερικό της Τριπλέτας](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_3482.jpg)
Παρόλο που καθόμασταν στη σκιά, η μέρα ήταν αρκετά καυτή, οπότε πήραμε και μία σαλάτα. Σαλάτες δεν υπάρχουν στο μενού, αλλά ο σερβιτόρος πρόθυμα έτρεξε στο διπλανό μανάβικο, πήρε μερικές ντομάτες και… ορίστε! Σαλάτα a la minute!
![Σαλάτα στο λεπτό! Σαλάτα στο λεπτό!](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_3484.jpg)
Έπειτα κατέφτασαν οι Τριπλέτες μας και… ορμήσαμε! Η πίτα είναι φτιαγμένη από το φημισμένο αλεύρι της Μάνης και τηγανισμένη μέχρι να αποκτήσει την τέλεια κρούστα… τι λιχουδιά αυτή η τραβηχτή! Η Μάνη μπορεί να μην έχει το γόνιμο έδαφος που χρειάζεται για να καλλιεργήσεις λαχανικά, αλλά εδώ οι άνθρωποι ξέρουν τα πάντα γύρω από τα δημητριακά, το αλεύρι και τις πίτες.
Ο Ανέστης ήταν στα κέφια του και μας είπε ότι θέλει να επεκτείνει την επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη –τολμηρό εγχείρημα, αν σκεφτεί κανείς τη γαστρονομική παράδοση αυτής της πόλης. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα με την ελπίδα να συναντηθούμε πάλι πολύ σύντομα…
![img_3483.jpg img_3483.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_3483_0.jpg)
Αρχαίου Θεάτρου 2, Γύθειο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.