- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στo Mexha για χειροποίητο chorizo κι άλλες μεξικάνικες ιστορίες
Ένα Mexican gastrobar στο Μαρούσι για εξωτικά καλοκαίρια
Το Mexha στο Μαρούσι είναι ένα σύγχρονο gastrobar με νόστιμα μεξικάνικα πιάτα και δροσερά cocktails
Εκείνο το καυτό βράδυ του Ιουλίου η παρέα είχε όρεξη για μεξικάνικο. Αυτόματα, μου ήρθε στο μυαλό το Mexha για το οποίο το τελευταίο διάστημα τόσα είχα ακούσει, αλλά και διαβάσει. Αποφασίσαμε να κλείσουμε τραπέζι και να ανηφορίσουμε για τα βόρεια.
Το Mexha δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε στην Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά είναι ήδη το talk of the town του Αμαρουσίου. Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση είναι η urban chic αισθητική του χώρου. Δεν υπάρχει τίποτα φολκλόρ ή κραυγαλέο να προσπαθεί να σε πείσει ότι βρίσκεσαι στο Μεξικό. Τα πράγματα είναι λιτά, κομψά και ήσυχα, δίνουν την εντύπωση ότι μόλις μπήκες σε ένα όμορφο gastrobar, πανέτοιμο να σου συστήσει τη σύγχρονη πλευρά της μεξικάνικης κουζίνας. Και πράγματι, έτσι είναι.
Ξεκινήσαμε με nachos, γενναιόδωρα περιχυμένα με σάλτσα τυριού κι ένα chorizo τόσο νόστιμο, που καταλήξαμε να τσακωθούμε για το ποιος θα πάρει την τελευταία μπουκιά (όντως). Αργότερα μάθαμε, ότι το φανταστικό αυτό chorizo φτιάχνεται καθημερινά εδώ και πριν ψηθεί, μαρινάρεται για 24 ώρες σε πάστα achiote, στην οποία (υποθέτω ότι) χρωστά τη βαθειά νοστιμιά του. Συνέχεια είχε η σαλάτα Chicken Avocado με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο σε κρούστα μεξικάνικων μπαχαρικών, μανιτάρια, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι, πράσινη σαλάτα και dulcita dressing που μας άνοιξε (κι άλλο) την όρεξη για όλα τα νόστιμα που ακολουθούσαν… Διαλέξαμε tacos με το κλασικό chili con carne, ένα power bowl με ξεροψημένο κοτόπουλο Asado και τη vegan εκδοχή του burrito με φακές, μανιτάρια, pico de gallo, πράσινες πιπεριές, κρεμμύδια και καπνιστές πιπεριές chipotle. Το πιάτο, όμως, που ψηφίστηκε παμψηφεί ως το αγαπημένο της παρέας ήταν η quesadilla με μοσχάρι Barbacoa, δηλαδή μοσχάρι που έλιωνε στο στόμα, σιγομαγειρεμένο με κόλιανδρο και πάπρικα! Πραγματικά, ό,τι πιο νόστιμο έχω φάει τον τελευταίο καιρό!
Γενικώς, ό,τι κι αν δοκιμάσαμε ήταν μαγειρεμένο στην εντέλεια, ταυτόχρονα λαχταριστό, αλλά κι εξαιρετικά ελαφρύ, γεγονός που μάλλον οφείλεται στη φιλοσοφία του Mexha: στη μεξικάνικη αυτή κουζίνα, βλέπετε, τα πάντα (ακόμη και οι σάλτσες) είναι χειροποίητα, τηγάνια δεν υπάρχουν, αφού τίποτα δεν τηγανίζεται, τα κατεψυγμένα προϊόντα και οι κονσέρβες απαγορεύονται αυστηρά, ενώ το φαγητό δεν επιβαρύνεται με ζωικά λίπη ή βελτιωτικά γεύσης.
Να πω επίσης ότι συνοδεύσαμε το γεύμα μας με φοβερές Margaritas (δοκιμάστε οπωσδήποτε τη Spicy Passion Margarita!) και εξωτικά cocktails (τι θα έλεγες για ένα Daquiri με φρέσκο πουρέ από ανανά και αρωματισμένο με τόνκα;) και το ίδιο συμβουλεύω να κάνετε κι εσείς, μια που η μπάρα του Mexha βγάζει μικρά, δροσερά θαύματα. Να πάτε, λοιπόν, σε αυτό το Mexican gastrobar… Σας περιμένουν πολλά νόστιμα!
Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, 216 0017188, www.mexha.com, Fb: @MexhaRestaurant, Instagram: @mexharestaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.