Resto

Στo Mexha για χειροποίητο chorizo κι άλλες μεξικάνικες ιστορίες

Ένα Mexican gastrobar στο Μαρούσι για εξωτικά καλοκαίρια

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tacos στο Mexha

Το Mexha στο Μαρούσι είναι ένα σύγχρονο gastrobar με νόστιμα μεξικάνικα πιάτα και δροσερά cocktails

Εκείνο το καυτό βράδυ του Ιουλίου η παρέα είχε όρεξη για μεξικάνικο. Αυτόματα, μου ήρθε στο μυαλό το Mexha για το οποίο το τελευταίο διάστημα τόσα είχα ακούσει, αλλά και διαβάσει. Αποφασίσαμε να κλείσουμε τραπέζι και να ανηφορίσουμε για τα βόρεια.

Το Mexha δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε στην Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά είναι ήδη το talk of the town του Αμαρουσίου. Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση είναι η urban chic αισθητική του χώρου. Δεν υπάρχει τίποτα φολκλόρ ή κραυγαλέο να προσπαθεί να σε πείσει ότι βρίσκεσαι στο Μεξικό. Τα πράγματα είναι λιτά, κομψά και ήσυχα, δίνουν την εντύπωση ότι μόλις μπήκες σε ένα όμορφο gastrobar, πανέτοιμο να σου συστήσει τη σύγχρονη πλευρά της μεξικάνικης κουζίνας. Και πράγματι, έτσι είναι.

Στo Mexha για μεξικάνικο

Ξεκινήσαμε με nachos, γενναιόδωρα περιχυμένα με σάλτσα τυριού κι ένα chorizo τόσο νόστιμο, που καταλήξαμε να τσακωθούμε για το ποιος θα πάρει την τελευταία μπουκιά (όντως). Αργότερα μάθαμε, ότι το φανταστικό αυτό chorizo φτιάχνεται καθημερινά εδώ και πριν ψηθεί, μαρινάρεται για 24 ώρες σε πάστα achiote, στην οποία (υποθέτω ότι) χρωστά τη βαθειά νοστιμιά του. Συνέχεια είχε η σαλάτα Chicken Avocado με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο σε κρούστα μεξικάνικων μπαχαρικών, μανιτάρια, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι, πράσινη σαλάτα και dulcita dressing που μας άνοιξε (κι άλλο) την όρεξη για όλα τα νόστιμα που ακολουθούσαν… Διαλέξαμε tacos με το κλασικό chili con carne, ένα power bowl με ξεροψημένο κοτόπουλο Asado και τη vegan εκδοχή του burrito με φακές, μανιτάρια, pico de gallo, πράσινες πιπεριές, κρεμμύδια και καπνιστές πιπεριές chipotle. Το πιάτο, όμως, που ψηφίστηκε παμψηφεί ως το αγαπημένο της παρέας ήταν η quesadilla με μοσχάρι Barbacoa, δηλαδή μοσχάρι που έλιωνε στο στόμα, σιγομαγειρεμένο με κόλιανδρο και πάπρικα! Πραγματικά, ό,τι πιο νόστιμο έχω φάει τον τελευταίο καιρό!

Tacos στο Mexha

Γενικώς, ό,τι κι αν δοκιμάσαμε ήταν μαγειρεμένο στην εντέλεια, ταυτόχρονα λαχταριστό, αλλά κι εξαιρετικά ελαφρύ, γεγονός που μάλλον οφείλεται στη φιλοσοφία του Mexha: στη μεξικάνικη αυτή κουζίνα, βλέπετε, τα πάντα (ακόμη και οι σάλτσες) είναι χειροποίητα, τηγάνια δεν υπάρχουν, αφού τίποτα δεν τηγανίζεται, τα κατεψυγμένα προϊόντα και οι κονσέρβες απαγορεύονται αυστηρά, ενώ το φαγητό δεν επιβαρύνεται με ζωικά λίπη ή βελτιωτικά γεύσης.

Χειροποίητο tacos
Χειροποίητο tacos

Να πω επίσης ότι συνοδεύσαμε το γεύμα μας με φοβερές Margaritas (δοκιμάστε οπωσδήποτε τη Spicy Passion Margarita!) και εξωτικά cocktails (τι θα έλεγες για ένα Daquiri με φρέσκο πουρέ από ανανά και αρωματισμένο με τόνκα;) και το ίδιο συμβουλεύω να κάνετε κι εσείς, μια που η μπάρα του Mexha βγάζει μικρά, δροσερά θαύματα. Να πάτε, λοιπόν, σε αυτό το Mexican gastrobar… Σας περιμένουν πολλά νόστιμα!

Η πρόσοψη του Mexha

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, 216 0017188, www.mexha.com, Fb: @MexhaRestaurant, Instagram: @mexharestaurant

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.