- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Capriccio, ο γευστικός προορισμός της Ηγουμενίτσας
Πίτσα, νόστιμη pasta και άλλες χειροποίητες ιστορίες
Το Capriccio με ιστορία 16 χρόνων είναι από τα καλύτερα εστιατόρια στην πόλη της Ηγουμενίτσας
Από την Ηγουμενίτσα έχουμε περάσει όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας, συνήθως φεύγοντας για την Κέρκυρα (ή και άλλη χώρα). Στα αλήθεια, όμως, αυτή η παραθαλάσσια πόλη είναι πολλά περισσότερα από έναν ταξιδιωτικό κόμβο… Απλωμένη κάτω από ένα καταπράσινο δάσος, έχοντας μπροστά στα πόδια της απλωμένο το Ιόνιο Πέλαγος, συνδυάζει το πράσινο των δέντρων με εκείνο το μοναδικό γαλάζιο της Ελλάδας. Mέσα σε αυτή την ομορφιά αρχίζει και η δική μας νόστιμη ιστορία…
Το 2005 μια οικογένεια που αγαπά το φαγητό αποφασίζει να δημιουργήσει κάτι όμορφο και νόστιμο. Οι δύο γονείς με οδηγό το μεράκι τους για τη μαγειρική ανοίγουν το Capriccio στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Τα χρόνια περνούν κι η αγάπη των κατοίκων της περιοχής (κι όχι μόνο) για το τοπικό, νόστιμο αυτό εστιατόριο όλο και μεγαλώνει. Είναι και ο χαρακτήρας του Capriccio, που ως οικογενειακή, μικρή επιχείρηση, προτιμά τα τοπικά προϊόντα και έρχεται συχνά σε επαφή με την πρώτη ύλη και τους ανθρώπους που την παράγουν, τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της Ηγουμενίτσας.
Φτάνουμε πια στο 2017 και έρχεται η ώρα το Capriccio να περάσει στα χέρια της δεύτερης γενιάς… Ο Γιώργος Πάσχος, το μικρότερο από τα 5 παιδιά της οικογένειας, αναλαμβάνει το εστιατόριο, ανανεώνοντας τον χώρο και βάζοντας τις δικές του, φρέσκιες πινελιές στον κατάλογο. Ο Γιώργος από μικρή ηλικία (όπως άλλωστε και τα αδέρφια του) βρίσκεται συνέχεια μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση, έχει ουσιαστικά μεγαλώσει μέσα σε αυτή την κουζίνα. Θυμάται πως πάντα τον ενθουσίαζε το γεγονός ότι μαγειρεύοντας κάτι δικό σου, μπορείς να ευχαριστήσεις τον κόσμο και να του χαρίσεις μια ωραία γευστική εμπειρία. Έτσι, κι ενώ παράλληλα σπουδάζει στη Σχολή μαγειρικής, αποφασίζει να αναλάβει το τιμόνι του Capriccio. Μετά το πτυχίο της μαγειρική τέχνης ο Γιώργος δεν έμεινε στάσιμος... Παρακολούθησε (και συνεχίζει να παρακολουθεί) πολλά σεμινάρια εντός και εκτός Ελλάδας εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του πάνω στη ζύμη της πίτσας, στα φρέσκα ζυμαρικά, στα τυροκομικά προϊόντα, στην οινοποιία και σε άλλους τομείς.
Πρωταγωνιστής στο μενού ειναι η χειροποίητη ζύμη, την οποία εκτός από τις πολλές, διαφορετικές πίτσες θα τη βρείτε και σε πεντανόστιμα ορεκτικά όπως είναι τα ελαιόψωμα και τα τυρόψωμα, αλλά και η περίφημη τυλιχτή φέτα με σουσάμι και μέλι. Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα ανακαλύψουν πολλά είδη pasta (δοκιμάστε οπωσδήποτε τη "Rosa Disfrute" με ροζ σάλτσα, στήθος κοτόπουλο, παρμεζάνα και μπέικον, που αν και νέα προσθήκη στο μενού έχει ήδη γίνει best seller!), αλλά και εκπληκτικά risotti. Υπάρχουν ακόμα 8 διαφορετικές και υπέροχα δροσερές σαλάτες (ενδεικτικά αναφέρουμε την «Κοτόπουλο σχάρας» με ανάμεικτη σαλάτα, καλαμπόκι, ντοματίνια, χαλούμι, κοτόπουλο σχάρας, κρουτόν και σος βαλσάμικο), όλες με φρέσκα υλικά και νόστιμα dressing που φτιάχνονται καθημερινά εδώ. Αν πάλι προτιμάτε τα burger, θα βρείτε 3 λαχταριστές προτάσεις… Προτείνουμε να ξεκινήσετε από το George’s Burger με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, cheddar, μπέικον, αυγό, μαγιονέζα, ντομάτα, iceberg και πατάτες country!
Όλα αυτά τα ωραία μπορείτε να τα απολαύσετε στον καινούργιο, ανανεωμένο χώρο του εστιατορίου, κάτω από την όμορφη ξύλινη σκεπή ή στο νέο ολόδροσο κήπο που θα είναι έτοιμος να σας φιλοξενήσει μαζί με όλη την παρέα σας στα μέσα του Ιούνη…
Ωράριο λειτουργίας και delivery: Καθημερινά 16:00-00:00, Τετάρτη κλειστά
Restaurant Pizzeria Capriccio
Εθνικής Αντίστασης 146, 46100 Ηγουμενίτσα, 26650/26972, Instagram: capriccio_pizzeria_restaurant, Facebook: Capriccio Pizzeria-Restaurant
photo & video credits: @skyisthelimit_cinematography
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.