- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Capriccio, ο γευστικός προορισμός της Ηγουμενίτσας
Πίτσα, νόστιμη pasta και άλλες χειροποίητες ιστορίες
Το Capriccio με ιστορία 16 χρόνων είναι από τα καλύτερα εστιατόρια στην πόλη της Ηγουμενίτσας
Από την Ηγουμενίτσα έχουμε περάσει όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας, συνήθως φεύγοντας για την Κέρκυρα (ή και άλλη χώρα). Στα αλήθεια, όμως, αυτή η παραθαλάσσια πόλη είναι πολλά περισσότερα από έναν ταξιδιωτικό κόμβο… Απλωμένη κάτω από ένα καταπράσινο δάσος, έχοντας μπροστά στα πόδια της απλωμένο το Ιόνιο Πέλαγος, συνδυάζει το πράσινο των δέντρων με εκείνο το μοναδικό γαλάζιο της Ελλάδας. Mέσα σε αυτή την ομορφιά αρχίζει και η δική μας νόστιμη ιστορία…
Το 2005 μια οικογένεια που αγαπά το φαγητό αποφασίζει να δημιουργήσει κάτι όμορφο και νόστιμο. Οι δύο γονείς με οδηγό το μεράκι τους για τη μαγειρική ανοίγουν το Capriccio στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Τα χρόνια περνούν κι η αγάπη των κατοίκων της περιοχής (κι όχι μόνο) για το τοπικό, νόστιμο αυτό εστιατόριο όλο και μεγαλώνει. Είναι και ο χαρακτήρας του Capriccio, που ως οικογενειακή, μικρή επιχείρηση, προτιμά τα τοπικά προϊόντα και έρχεται συχνά σε επαφή με την πρώτη ύλη και τους ανθρώπους που την παράγουν, τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της Ηγουμενίτσας.
Φτάνουμε πια στο 2017 και έρχεται η ώρα το Capriccio να περάσει στα χέρια της δεύτερης γενιάς… Ο Γιώργος Πάσχος, το μικρότερο από τα 5 παιδιά της οικογένειας, αναλαμβάνει το εστιατόριο, ανανεώνοντας τον χώρο και βάζοντας τις δικές του, φρέσκιες πινελιές στον κατάλογο. Ο Γιώργος από μικρή ηλικία (όπως άλλωστε και τα αδέρφια του) βρίσκεται συνέχεια μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση, έχει ουσιαστικά μεγαλώσει μέσα σε αυτή την κουζίνα. Θυμάται πως πάντα τον ενθουσίαζε το γεγονός ότι μαγειρεύοντας κάτι δικό σου, μπορείς να ευχαριστήσεις τον κόσμο και να του χαρίσεις μια ωραία γευστική εμπειρία. Έτσι, κι ενώ παράλληλα σπουδάζει στη Σχολή μαγειρικής, αποφασίζει να αναλάβει το τιμόνι του Capriccio. Μετά το πτυχίο της μαγειρική τέχνης ο Γιώργος δεν έμεινε στάσιμος... Παρακολούθησε (και συνεχίζει να παρακολουθεί) πολλά σεμινάρια εντός και εκτός Ελλάδας εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του πάνω στη ζύμη της πίτσας, στα φρέσκα ζυμαρικά, στα τυροκομικά προϊόντα, στην οινοποιία και σε άλλους τομείς.
Πρωταγωνιστής στο μενού ειναι η χειροποίητη ζύμη, την οποία εκτός από τις πολλές, διαφορετικές πίτσες θα τη βρείτε και σε πεντανόστιμα ορεκτικά όπως είναι τα ελαιόψωμα και τα τυρόψωμα, αλλά και η περίφημη τυλιχτή φέτα με σουσάμι και μέλι. Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα ανακαλύψουν πολλά είδη pasta (δοκιμάστε οπωσδήποτε τη "Rosa Disfrute" με ροζ σάλτσα, στήθος κοτόπουλο, παρμεζάνα και μπέικον, που αν και νέα προσθήκη στο μενού έχει ήδη γίνει best seller!), αλλά και εκπληκτικά risotti. Υπάρχουν ακόμα 8 διαφορετικές και υπέροχα δροσερές σαλάτες (ενδεικτικά αναφέρουμε την «Κοτόπουλο σχάρας» με ανάμεικτη σαλάτα, καλαμπόκι, ντοματίνια, χαλούμι, κοτόπουλο σχάρας, κρουτόν και σος βαλσάμικο), όλες με φρέσκα υλικά και νόστιμα dressing που φτιάχνονται καθημερινά εδώ. Αν πάλι προτιμάτε τα burger, θα βρείτε 3 λαχταριστές προτάσεις… Προτείνουμε να ξεκινήσετε από το George’s Burger με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, cheddar, μπέικον, αυγό, μαγιονέζα, ντομάτα, iceberg και πατάτες country!
Όλα αυτά τα ωραία μπορείτε να τα απολαύσετε στον καινούργιο, ανανεωμένο χώρο του εστιατορίου, κάτω από την όμορφη ξύλινη σκεπή ή στο νέο ολόδροσο κήπο που θα είναι έτοιμος να σας φιλοξενήσει μαζί με όλη την παρέα σας στα μέσα του Ιούνη…
Ωράριο λειτουργίας και delivery: Καθημερινά 16:00-00:00, Τετάρτη κλειστά
Restaurant Pizzeria Capriccio
Εθνικής Αντίστασης 146, 46100 Ηγουμενίτσα, 26650/26972, Instagram: capriccio_pizzeria_restaurant, Facebook: Capriccio Pizzeria-Restaurant
photo & video credits: @skyisthelimit_cinematography
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη καρδιά του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού, ο σεφ Paul-Henri και η γυναίκα του Margaux, μας προσκαλούν σε ένα Μεσογειακό γαστρονομικό ταξίδι
Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης παίζει την ελληνική κουζίνα στα δάχτυλα
Στα μετόπισθεν, αγνά και λαϊκά του Ταύρου, η πιο φαεινή ιδέα για φρέσκο ψάρι
Ξεκίνησε σαν καφενείο, από έναν ερασιτέχνη ψαρά
Το πιο μυρωδάτο take away spot της πόλης είναι εδώ!
Ήρθε πριν από λίγους μήνες για να προσφέρει μία εναλλακτική γευστική έξοδο στην περιοχή
Αποτέλεσμα της δουλειάς τριών καλών φίλων, έχει γίνει προορισμός για λάτρεις του καφέ και του brunch
Specialty coffee και ένα από τα καλύτερα brunch της Αθήνας
Μια γευστική περιπέτεια με άρωμα street food
Μοναδικός καφές, εντυπωσιακό brunch και τέλεια cocktails
Εδώ μεγαλουργεί η ταλαντούχα σεφ Αγάπη Μιχελή, προτείνοντας γεύσεις απλές αλλά γεμάτες συναίσθημα
Εδώ θα δοκιμάσεις ένα μοναδικό brunch μενού που συνεχώς εξελίσσεται και συναρπάζει
Ειδικά τα πιάτα με αυγά είναι πραγματικά άψογα!
Ένα από τα πιο ινσταγκραμικά σημεία της πόλης!
Μόλις άνοιξε στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, στο κέντρο της πόλης
Τη νοστιμιά του νησιού, αυτή που δύσκολα πια συναντάς άμα δεν κρατάει η σκούφια σου από το νησί
Εδώ όπου ο ιταλός σεφ Francesco Granata φτιάχνει αυθεντική focaccia και εκπληκτικά arancini
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.