- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Η χασαποταβέρνα του Μπατζάβαλη είναι το καμάρι της Πελοποννήσου
Όποιος πάει ξαναπάει και το γίγας μπιφτέκι του ζητάει!
![4754-202316.jpeg 4754-202316.jpeg](/images/120x120/3/jpeg/sites/default/files/contributor/4754-202316_0.jpeg)
![Η Χασαποταβέρνα του Μπατζάβαλη είναι το καμάρι της Πελοποννήσου Η Χασαποταβέρνα του Μπατζάβαλη είναι το καμάρι της Πελοποννήσου](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/06/07/batzavalis.jpg)
Μπατζάβαλης εγγύηση: Πήγαμε στη Χασαποταβέρνα του Μπατζάβαλη στο χωριό Καρατζάς της Πελοποννήσου και δοκιμάσαμε τις πιο μεγάλες και νόστιμες μερίδες.
Η πιο ξακουστή ταβέρνα της Πελοποννήσου; Χωρίς υπερβολή και με τη βούλα! Το 2019 (πέντε χρόνια μετά το επικό ρεπορτάζ της Νενέλας Γεωργελέ στην Athens Voice για το μεγαλύτερο και πιο ζουμερά καλοψημένο μπιφτέκι της Αργολίδας), η παραδοσιακή χασαποταβέρνα του Γεώργιου Μπατζάβαλη, επιχείρηση τρίτης γενιάς με παράδοση ενενήντα χρόνων στο χωριό Καρατζάς της Τροιζήνας, μπήκε στη λίστα με τα 100 κορυφαία εστιατόρια της χώρας!
Μην ήταν η πατάτα του η τηγανητή με μυζήθρα, σε συνδυασμό με τη χωριάτικη σαλάτα και τη φέτα-τούβλο, συνοδεία από αλοιφές τζατζίκι και τυροκαυτερή, που συντροφεύουν θεσπέσια τα υπέρτατα καλοψημένα κρέατα που ακολουθούν; Σίγουρα!
![batza7.jpg batza7.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/batza7.jpg)
![tyri.jpg tyri.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/tyri_0.jpg)
![batza1.jpg batza1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/batza1.jpg)
![batza3.jpg batza3.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/batza3.jpg)
Μην είναι τα χόρτα με το σκόρδο και το ξύδι που αντικριστά με το τραγανιστό τυροπιτάρι σε στέλνουν με το καλησπέρα, καθώς τα «πρώτα» καταφθάνουν προϊδεάζοντάς σε για το τι θα επακολουθήσει;
![batza4.jpg batza4.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/batza4.jpg)
![batza5.jpg batza5.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/batza5.jpg)
Μάντεψες σωστά, αλλά άλλο να σ' το λέω και άλλο να τα γεύεσαι. Δύο ώρες από την Αθήνα, ο Μπατζάβαλης κατάφερε να κάνει την απόσταση μια γκαζιά δρόμο, και τις λέξεις κατάνυξη, προσκύνημα, εκδρομούλα και χασαποταβερνογκουρμεδιά, δόκιμο όρο που περιγράφει γιατί ειδικά τα Σαββατοκύριακα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις κράτηση. Θα πεις, ναι, οk, αλλά πόσο εντυπωσιακή μπορεί να είναι μια επαρχιακή ταβέρνα που, ακόμα κι αν ο ψήστης είναι μερακλής, οι μερίδες γίγας και ο λογαριασμός ασύλληπτα χαμηλός, θα μας βάλει στο τριπάκι να ξενιτευτούμε τόσο μακριά;
![batza8.jpg batza8.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/batza8.jpg)
Η απάντηση είναι αποστομωτική: πας, δοκιμάζεις, απογειώνεσαι, εθίζεσαι και μετά είσαι αυτός που επιζητείς να βρεθείς εκεί ξανά και ξανά. Αυτό κατάφερε ο κύριος Γεώργιος Μπατζάβαλης εκεί στον Καρατζά Αργολίδας... να κάνει το «μαγαζί» του κέντρο διερχομένων-εθισμένων.
Πολλά είπα οπότε ας μιλήσω τώρα για τα ψητά «λουκουμάκια» του: το μπιφτέκι-γίγας εξακοσίων γραμμαρίων (Μπιγκ Μπατζάβαλης vs Big Mac, ας γελάσω), η μπογάνα του (αρνί με πατάτες στον φούρνο για τέσσερις), οι παντσέτες, τα παϊδάκια του κι όλα τα κρεατικά με συνοδεία ζαρζαβατικών και τυροκομικών του, όλα φυσικά με σφραγίδα δικής του εντοπιότητας, χαρίζουν στην ταβέρνα του τον τίτλο του πιο must φαγοποτικού καλοκαιρινού προορισμού.
![mpogana.jpg mpogana.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/mpogana.jpg)
Μετά το μπανάκι στις θάλασσες του Ναυπλίου, του Τολού, της Κάντιας, της Ίριας, του Πόρτο Χελίου, και γιατί όχι και της Επιδαύρου, πλήθη συρρέουν από παντού και σπονδές επιτελούνται. Εμπειρία; Αναμφισβήτητη. Απόλαυση; Εγγυημένη. Πιάτα θηριώδη ως προς το μέγεθος (γίγαντα Γκρισίνο, έλα και θα δεις!) αλλά και ακαταμάχητης νοστιμιάς.
![batza10.jpg batza10.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/batza10.jpg)
Η ταβέρνα του Μπατζάβαλη δεν είναι πια το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Πελοποννήσου, είναι όμως το φημισμένο σημείο όπου χωριάτικες γάστρες, σούβλες, κάρβουνα, ρίγανες, αλατοπίπερα, και πεντανόστιμα κρέατα, μποστάνια και τυροκομίες, σε συνδυασμό με τις γλάστρες και τη θέα της αυλής, φτιάχνουν τον ορισμό της πεντάστερης ταβέρνας. Μέγας είσαι, κύριε Γεώργιε Μπατζάβαλη, και θαυμαστά τα έργα σου
![batza6.jpg batza6.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/batza6.jpg)
Μπατζάβαλης, Καρατζάς, Τροιζηνία, 6972 315 873
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.