- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café
Ραντεβού ξανά στο αγαπημένο μας στέκι
Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café αγαπά την ωραία ελληνική κουζίνα
Είναι εδώ και χρόνια ψηλά στις προτιμήσεις των Αθηναίων χάρη στην εξαιρετική κουζίνα, τις φιλικές τιμές, το ευγενέστατο σέρβις και την χαλαρή όμορφη ατμόσφαιρα. Γιʼ αυτό και στα τραπέζια του καθημερινά συναντάς ένα χαρούμενο πλήθος που απαρτίζεται από κατοίκους της περιοχής, ζευγάρια, νεανικές παρέες, foodies, φανατικούς που έρχονται από κάθε άκρη της Αθήνας. Και στα δύο του πόστα, το Παγκράτι και τα Μελίσσια (εκεί και με μεγάλο δροσερό κήπο), πρωταγωνιστής είναι η ελληνική γεύση στα καλύτερά της!
Η κουζίνα του Μαύρου Πρόβατου αγαπά την παράδοση και της προσθέτει μικρές, δημιουργικές πινελιές που την απογειώνουν, οι πρώτες ύλες είναι εξαιρετικές, συνέχεια παρουσιάζει και νέα πιάτα ώστε να μη βαριέται ποτέ ούτε ο πιο πιστός και καθημερινός πελάτης! Διάλεξε κάποια από τις ολόφρεσκες σαλάτες, συνέχισε με χοιρινή τηγανιά, σπιτικά κεφτεδάκια, κριθαρότο λαχανικών, χουνκιάρ μπεγεντί, όλα τους κλασικά και πολύ επιτυχημένα πιάτα, πρόσθεσε χοιρινή μπριζόλα Tomahawk με πατάτες με τη φλούδα, αλλά και το πεντανόστιμο αρνάκι που σιγοψήνεται μέχρι να γίνει λουκούμι και συνοδεύεται με κρητικό πιλάφι και πατάτες φούρνου. Συνόδευσε όλα τούτα τα ωραία με καλά αποστάγματα και προσεγμένο χύμα κρασί ή με κάποια ελληνική ετικέτα από την μικρή, ενημερωμένη και πολύ καλή σε τιμές λίστα με τα εμφιαλωμένα. Οπωσδήποτε κράτησε χώρο για τα περίφημα γλυκά του: το μιλφέιγ μήλου, τη μους εσπρέσο, το προφιτερόλ με ζεστή σοκολάτα. Ανοιχτά κάθε μέρα από τη 1 το μεσημέρι στο Παγκράτι, από τις 5 το απόγευμα στα Μελίσσια.