Το νέο Beastie Burgers με τα πολύχρωμα, διαγαλαξιακά burgers του
Burger από άλλη διάσταση! Τα χρώματα στα μπιφτεκόψωμα είναι όλα από φυσικά υλικά. Τι μας είπε ο Γιάννης Γκούτσιος.
Νέο Beastie Burgers στο Χαλάνδρι: Δοκιμάσαμε τα πολύχρωμα burgers των Γιάννη Γκούτσιου, Χρήστου Τσακίρη και Αλέξανδρου Σαμοΐλη.
Την ωραία εκείνη εποχή που γίνονταν ακόμη νόστιμα φεστιβάλ, στο Burger Fest 2019 εμφανίζεται ένα νέο, pop up μπεργκεράδικο από ένα γαλαξία “far far away”. Tα πολύχρωμα burgers του Beastie Burger μοιάζουν με μικρούς, σφαιρικούς πλανήτες και τραβούν τα βλέμματα. Ξεχωρίζουν αμέσως, όχι μόνο για τα έντονα χρώματα, αλλά και για τη νοστιμιά τους. Μετά το τέλος του φεστιβάλ, ο λαός απαιτεί ένα σταθερό σημείο, κάπου όπου θα μπορεί να δοκιμάσει ξανά τα χρωματιστά μπιφτεκόψωμα. Και, τώρα, δύο χρόνια μετά η στιγμή αυτή έχει επιτέλους φτάσει.
Το Beastie Burgers άνοιξε πριν μόλις δύο εβδομάδες στο Χαλάνδρι από μια μαγειρική παρέα: τον Γιάννη Γκούτσιο, τον Χρήστο Τσακίρη και τον Αλέξανδρο Σαμοΐλη, όλοι τους με λαμπρή θητεία σε μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και του εξωτερικού. «Θέλαμε να κάνουμε κάτι πολύ διαφορετικό στην κατηγορία Street Food με τις τεχνικές που μάθαμε στη μαγειρική πορεία μας. Κάτι εκλεπτυσμένο αλλά και πολύ νόστιμο. Μετά την επιτυχία μας στο Burger Fest πολλοί μας ζητούσαν να ανοίξουμε ένα μαγαζί. Μπορεί να αργήσαμε λίγο, αλλά θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτό που προσφέρουμε θα είναι 3 και 4 φορές καλύτερο από ό,τι δοκιμάσατε στο φεστιβάλ» λέει ο Γιάννης Γκούτσιος και συνεχίζει: «Τα burgers μας είναι πολύχρωμα γιατί και εμείς είμαστε πολύχρωμοι σαν άνθρωποι! Πολύχρωμοι στις ιδέες, στις αντιλήψεις μας… Θέλαμε, όμως, να έχει και μια ανέμελη διάσταση όλο αυτό, να σου θυμίζει κάτι από την παιδική σου ηλικία: μία χρωματιστή μπάλα, ένα αυτοκινητάκι που είχες, μια τσιχλόφουσκα».
Μια που οι πλανήτες έχουν χρώματα και σφαιρικό σχήμα, τα burgers του Beastie Burgers πήραν τα ονόματα πλανητών. Θα συναντήσεις τον κατακόκκινο Άρη (Mars, με κόκκινο ψωμάκι, διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μαγιονέζα με λιαστή ντομάτα, κρέμα μυζήθρα, kansas bbq sauce και πίκλες, €9), τον κίτρινο Κρόνο (Khronos, με κίτρινο ψωμάκι brioche, διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, baconnaise, sticks πατάτας, αυγό, dijon και cheddar sauce, €8) και τον Keppler (€12), τον πρώτο πράσινο πλανήτη, που δεν μπορεί παρά να είναι vegan (με πράσινο ψωμάκι, μπιφτέκι beyond meat, τυρί vegan, crispy onion, πίκλες και matcha mayo). Άλλα πράγματα που συναντάμε στο διάστημα; Μια πεντανόστιμη Μαύρη Τρύπα (Black Hole, με μαύρο ψωμάκι, pork belly, μαρμελάδα μπέικον, pop pork, sour cream και κατσικίσιο τυρί, €9,50) και τον Dione, τον λευκό δορυφόρο του Κρόνου, που εδώ μεταφράζεται ως ένα αφράτο bao bun, με ceviche γαρίδας, μπέικον, μάνγκο, garlic mayo και μαύρη τρούφα (€14).
Να σημειώσουμε ότι τα χρώματα στα μπιφτεκόψωμα είναι όλα από φυσικά υλικά. Το μαύρο ψωμάκι της Μαύρης Τρύπας, για παράδειγμα, γίνεται με μελάνι σουπιάς, το κόκκινο ψωμάκι στον Άρη με παντζάρι, το πράσινο στον πλανήτη Keppler με σπιρουλίνα, το κίτρινο στον Κρόνο με καλαμπόκι. Για να συνοδέψεις το πολύχρωμο burger σου θα βρεις μερικά καθόλου αμελητέα sides, από τα οποία ξεχωρίζω τα τρομερά χειροποίητα nachos (€6,50) με σος τσένταρ, sour cream, picco, μπέικον και crispy onions, αλλά και το Chicharron (€5,80), δηλαδή τραγανή πανσέτα με καπνιστή μαγιονέζα και μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς. Για το τέλος υπάρχει ένα και μοναδικό γλυκό, αλλά είναι ακαταμάχητο, οπότε αν αποφασίσετε αυτή τη βόλτα στον γαλαξία με τίποτα μην παραλείψετε τα Churros (€4,70) με την πικάντικη σοκολάτα… Είναι κι αυτά από άλλη διάσταση!
Ριζαρείου 9, Χαλάνδρι, 2106849101, delivery μέσω Wolt και e-food. Ώρες και μέρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 14.00-00.00, Κυριακή κλειστά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.