- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
What The Food: comfort γεύσεις δίπλα στο ΚΠΙΣΝ
Το νέο στέκι αγαπά τις μακαρονάδες, τη χειροποίητη πίτσα και τα πληθωρικά burgers
What The Food: To νέο νόστιμο project του Warehouse μόλις άνοιξε δίπλα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Δίπλα ακριβώς στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δεν έχει δέκα μέρες που άνοιξε ένα νέο στέκι για όσους αγαπούν τις comfort γεύσεις και τις λιχουδιές. Το νέο λέγεται What The Food (ωραίο το λογοπαίγνιο) και πρόκειται για το νέο project της ομάδας του Warehouse, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα δοκιμάσουμε μεγάλες νοστιμιές.
Το Warehouse (Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια) έγινε γρήγορα γνωστό χάρη στα εκλεκτά χαρμάνια του καφέ του και την καλά ενημερωμένη wine list. Μας αρέσει και γιατί ταιριάζει τις δεκάδες ετικέτες του ελληνικού και ξένου αμπελώνα με ωραία, νόστιμα πιάτα. Το καινούργιο project εκεί στα Νότια, είναι διαφορετικό και απολαυστικά comfort. Στο μενού του What The Food, που έχει δημιουργήσει ο σεφ Βασίλης Γεωγλερής, πρωταγωνιστές είναι οι πίτσες, τα ζυμαρικά, και τα πληθωρικά burgers. Με άλλα λόγια, ό,τι χρειάζεσαι για ένα απολαυστικό πικ νικ στο γρασίδι του ΚΠΙΣΝ.
Υπάρχουν 12 προτάσεις σε χειροποίητη πίτσα, ανάμεσά τους και κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες όπως η “Quattro Formaggi” με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, gorgonzola, asiago και τριμμένο πιπέρι ή η “Nduja Salsiccia” με ντομάτα, μοτσαρέλα, γιαούρτι, κρεμμύδι, nduja, λουκάνικο salsiccia, θυμάρι και λάδι καπνιστής πάπρικας. Οι μακαρονάδες κινούνται στις αγαπημένες και δοκιμασμένες συνταγές (από την κλασική Amatriciana μέχρι τη μεγαλειώδη μέσα στην απλότητά της Aglio e Olio). Τα burgers έχουν χειροποίητο ψωμάκι, μπιφτέκι 180 γραμμαρίων από 100% μοσχαρίσιο κιμά και σε βάζουν όλα σε πειρασμό. Αν σου αρέσει η gorgonzola θα λατρέψεις το Gorgo Burger (μπιφτέκι, σάλτσα gorgonzola, gorgonzola, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και λάδι λευκής τρούφας), αν είσαι μερακλής το Pastrami Burger (με μπιφτέκι, μαγιονέζα, παστράμι, πίκλα αγγούρι και καραμελωμένα κρεμμύδια) φτιάχτηκε για εσένα.
Στα παραπάνω πρόσθεσε σαλάτες, finger ορεκτικά και συνοδευτικά (πολλές επιλογές σε φρέσκες τηγανιτές πατάτες), vegan και vegetarian επιλογές και φυσικά τα γλυκάκια. Γλυκά calzone (το “Calzone Snickers” με τυρί κρέμα, peanuts, φιστικοβούτυρο, σοκολάτα γάλακτος και butterscotch miso ακούγεται πολύ κολασμένο), σοκολατένια brownie κι άλλες αμαρτίες.
Το μενού του What the Food είναι διαθέσιμο μέσω e-food και Wolt, αλλά λειτουργεί και με take away. Οπότε γιατί να μην συνδυάσεις τη δοκιμή του με μια ωραία βόλτα στο ΚΠΙΣΝ;
Πεισίστρατου 4-6, Καλλιθέα, 210 9417495, Fb: @whatthefoodgr, Instagram: whatthefoodgr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Σε περιμένει ζεστό και φιλόξενο από το πρωί μέχρι το βράδυ
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.