Τα σουβλάκια της «Χαρουπιάς» και το νέο βήμα του Γιάννη Μπαξεβάνη
Σουβλάκια με γεύσεις από όλον τον κόσμο σε πίτες από χαρούπι
Στη «Χαρουπιά» ο Γιάννης Μπαξεβάνης φτιάχνει σουβλάκια με πίτες από χαρούπι
Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης θεωρείται, και δικαίως, ένας από τους «πατριάρχες» και στυλοβάτες της ελληνικής γαστρονομίας, με καριέρα χρόνων τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. Ταξιδεύει συνέχεια και του αρέσει να ανακαλύπτει γεύσεις και υλικά που στη συνέχεια ενσωματώνει σε πιάτα που ξεχειλίζουν νοστιμιά και πρωτοτυπία.
Στις μέρες της πανδημίας, με τα πάντα κλειστά και τις προβλέψεις για το μέλλον αρκετά σκοτεινές, δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια αλλά σκέφτηκε και έβαλε μπροστά ένα ακόμη εγχείρημα το οποίο πρόκειται να «περπατήσει» εντός των επόμενων ημερών.
Είναι η «Χαρουπιά» και φτιάχνει σουβλάκια, το εθνικό μας street food, αποκλειστικά με πίτες χαρουπιού, ένα υλικό ταπεινό που αυτός εδώ και χρόνια ανέδειξε φτιάχνοντας το ψωμί από χαρούπι. Μια ιδέα του που στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στα μενού του αλλά και αντιγράφηκε κατά κόρον. «Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου υλικά, ταπεινό μεν αλλά με μεγάλη θρεπτική αξία, πλούσιο σε ασβέστιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ενέργεια, οι ξένοι το συγκαταλέγουν στα super foods» μου λέει για να συνεχίσει: «Με αυτές λοιπόν τις πίτες χαρουπιού που θα ψήνουμε σε σκεύος sanji θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα «τυλιχτό» αλλιώτικο από τα άλλα. Θα τις γεμίζουμε με γεύσεις από όλο τον κόσμο, αυτές που γνώρισα στα ταξίδια μου και έγραψαν στις μνήμες μου. Όλα μας τα προϊόντα, φρέσκα κρέατα και λαχανικά θα είναι ελληνικά, το γιαούρτι μας (που είναι το καλύτερο του κόσμου), θα είναι πραγματικό γιαούρτι και όχι ιμιτασιόν, κι αυτό γιατί θέλουμε να δίνουμε δουλειά και στους δίπλα μας.
Και για πες μας κάποιες γεύσεις, επιμένω από το τηλέφωνο κάνοντας ήδη όρεξη... «Θα έχουν έμπνευση από το Ντουμπάι και θα είναι μαριναρισμένο κοτόπουλο, με λάιμ, τζίντζερ και μπόλικο δυόσμο, από τη Συρία και θα έχουν τραγανούς ρεβυθοκεφτέδες, από την Κωνσταντινούπολη κι εκεί θα βάλω κοκορέτσι, τα υπόλοιπα θα τα δείτε μόλις ανοίξουμε».
Η Χαρουπιά ανοίγει στο Χαϊδάρι στις 21 Φεβρουαρίου και θα κάνει διανομές κατ’ οίκον, στην αρχή στις περιοχές Χαιδάρι, Αιγάλεω, Περιστέρι, σύντομα θα επεκταθεί και σε περισσότερες, ενώ όταν τα πράγματα γίνουν καλύτερα θα αποκτήσει και «φυσικό» χώρο. Μπορείτε να δείτε το μενού στο charoupia.baxevanis.com και να παραγγείλετε εκεί ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 2105311616.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.