- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Τα σουβλάκια της «Χαρουπιάς» και το νέο βήμα του Γιάννη Μπαξεβάνη
Σουβλάκια με γεύσεις από όλον τον κόσμο σε πίτες από χαρούπι
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![Χαρουπιά, το νέο εστιατόριο του Γιάννη Μπαξεβάνη Γιάννης Μπαξεβάνης](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/02/09/mpax-me-pita-2048x1365.jpg)
Στη «Χαρουπιά» ο Γιάννης Μπαξεβάνης φτιάχνει σουβλάκια με πίτες από χαρούπι
Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης θεωρείται, και δικαίως, ένας από τους «πατριάρχες» και στυλοβάτες της ελληνικής γαστρονομίας, με καριέρα χρόνων τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. Ταξιδεύει συνέχεια και του αρέσει να ανακαλύπτει γεύσεις και υλικά που στη συνέχεια ενσωματώνει σε πιάτα που ξεχειλίζουν νοστιμιά και πρωτοτυπία.
Στις μέρες της πανδημίας, με τα πάντα κλειστά και τις προβλέψεις για το μέλλον αρκετά σκοτεινές, δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια αλλά σκέφτηκε και έβαλε μπροστά ένα ακόμη εγχείρημα το οποίο πρόκειται να «περπατήσει» εντός των επόμενων ημερών.
![Χαρουπιά, το νέο εστιατόριο του Γιάννη Μπαξεβάνη Σουβλάκι Μεξικού με πίτα από χαρούπι, πανσέτα χοιρινή, σάλτσα ντομάτα, πιπεριά, καλαμπόκι, μαρούλι και λιωμένο τυρί](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/mexikoy-2-scaled.jpg)
Είναι η «Χαρουπιά» και φτιάχνει σουβλάκια, το εθνικό μας street food, αποκλειστικά με πίτες χαρουπιού, ένα υλικό ταπεινό που αυτός εδώ και χρόνια ανέδειξε φτιάχνοντας το ψωμί από χαρούπι. Μια ιδέα του που στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στα μενού του αλλά και αντιγράφηκε κατά κόρον. «Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου υλικά, ταπεινό μεν αλλά με μεγάλη θρεπτική αξία, πλούσιο σε ασβέστιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ενέργεια, οι ξένοι το συγκαταλέγουν στα super foods» μου λέει για να συνεχίσει: «Με αυτές λοιπόν τις πίτες χαρουπιού που θα ψήνουμε σε σκεύος sanji θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα «τυλιχτό» αλλιώτικο από τα άλλα. Θα τις γεμίζουμε με γεύσεις από όλο τον κόσμο, αυτές που γνώρισα στα ταξίδια μου και έγραψαν στις μνήμες μου. Όλα μας τα προϊόντα, φρέσκα κρέατα και λαχανικά θα είναι ελληνικά, το γιαούρτι μας (που είναι το καλύτερο του κόσμου), θα είναι πραγματικό γιαούρτι και όχι ιμιτασιόν, κι αυτό γιατί θέλουμε να δίνουμε δουλειά και στους δίπλα μας.
![Χαρουπιά, το νέο εστιατόριο του Γιάννη Μπαξεβάνη Ντουμπάι το τυλιχτό της Ανατολής, με μαριναρισμένο κοτόπουλο, σάλτσα γιαουρτιού με τζίντζερ, λάιμ και την πινελιά του Σεφ](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/1610384375052-scaled.jpg)
![Χαρουπιά, το νέο εστιατόριο του Γιάννη Μπαξεβάνη Σουβλάκι Συρίας με φαλάφελ, ταμπουλέ, αρωματικό γιαούρτι με ταχίνι, μαρούλι, ντομάτα και τις πινελιές του Σεφ](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/syrias-2-scaled.jpg)
Και για πες μας κάποιες γεύσεις, επιμένω από το τηλέφωνο κάνοντας ήδη όρεξη... «Θα έχουν έμπνευση από το Ντουμπάι και θα είναι μαριναρισμένο κοτόπουλο, με λάιμ, τζίντζερ και μπόλικο δυόσμο, από τη Συρία και θα έχουν τραγανούς ρεβυθοκεφτέδες, από την Κωνσταντινούπολη κι εκεί θα βάλω κοκορέτσι, τα υπόλοιπα θα τα δείτε μόλις ανοίξουμε».
![Χαρουπιά, το νέο εστιατόριο του Γιάννη Μπαξεβάνη Πατάτες σωτέ με μπέικον και αρωματικά.](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/patates-spastes-sote-me-mpeikon-1-scaled.jpg)
Η Χαρουπιά ανοίγει στο Χαϊδάρι στις 21 Φεβρουαρίου και θα κάνει διανομές κατ’ οίκον, στην αρχή στις περιοχές Χαιδάρι, Αιγάλεω, Περιστέρι, σύντομα θα επεκταθεί και σε περισσότερες, ενώ όταν τα πράγματα γίνουν καλύτερα θα αποκτήσει και «φυσικό» χώρο. Μπορείτε να δείτε το μενού στο charoupia.baxevanis.com και να παραγγείλετε εκεί ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 2105311616.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.