- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τα σουβλάκια της «Χαρουπιάς» και το νέο βήμα του Γιάννη Μπαξεβάνη
Σουβλάκια με γεύσεις από όλον τον κόσμο σε πίτες από χαρούπι
Στη «Χαρουπιά» ο Γιάννης Μπαξεβάνης φτιάχνει σουβλάκια με πίτες από χαρούπι
Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης θεωρείται, και δικαίως, ένας από τους «πατριάρχες» και στυλοβάτες της ελληνικής γαστρονομίας, με καριέρα χρόνων τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. Ταξιδεύει συνέχεια και του αρέσει να ανακαλύπτει γεύσεις και υλικά που στη συνέχεια ενσωματώνει σε πιάτα που ξεχειλίζουν νοστιμιά και πρωτοτυπία.
Στις μέρες της πανδημίας, με τα πάντα κλειστά και τις προβλέψεις για το μέλλον αρκετά σκοτεινές, δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια αλλά σκέφτηκε και έβαλε μπροστά ένα ακόμη εγχείρημα το οποίο πρόκειται να «περπατήσει» εντός των επόμενων ημερών.
Είναι η «Χαρουπιά» και φτιάχνει σουβλάκια, το εθνικό μας street food, αποκλειστικά με πίτες χαρουπιού, ένα υλικό ταπεινό που αυτός εδώ και χρόνια ανέδειξε φτιάχνοντας το ψωμί από χαρούπι. Μια ιδέα του που στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στα μενού του αλλά και αντιγράφηκε κατά κόρον. «Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου υλικά, ταπεινό μεν αλλά με μεγάλη θρεπτική αξία, πλούσιο σε ασβέστιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ενέργεια, οι ξένοι το συγκαταλέγουν στα super foods» μου λέει για να συνεχίσει: «Με αυτές λοιπόν τις πίτες χαρουπιού που θα ψήνουμε σε σκεύος sanji θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα «τυλιχτό» αλλιώτικο από τα άλλα. Θα τις γεμίζουμε με γεύσεις από όλο τον κόσμο, αυτές που γνώρισα στα ταξίδια μου και έγραψαν στις μνήμες μου. Όλα μας τα προϊόντα, φρέσκα κρέατα και λαχανικά θα είναι ελληνικά, το γιαούρτι μας (που είναι το καλύτερο του κόσμου), θα είναι πραγματικό γιαούρτι και όχι ιμιτασιόν, κι αυτό γιατί θέλουμε να δίνουμε δουλειά και στους δίπλα μας.
Και για πες μας κάποιες γεύσεις, επιμένω από το τηλέφωνο κάνοντας ήδη όρεξη... «Θα έχουν έμπνευση από το Ντουμπάι και θα είναι μαριναρισμένο κοτόπουλο, με λάιμ, τζίντζερ και μπόλικο δυόσμο, από τη Συρία και θα έχουν τραγανούς ρεβυθοκεφτέδες, από την Κωνσταντινούπολη κι εκεί θα βάλω κοκορέτσι, τα υπόλοιπα θα τα δείτε μόλις ανοίξουμε».
Η Χαρουπιά ανοίγει στο Χαϊδάρι στις 21 Φεβρουαρίου και θα κάνει διανομές κατ’ οίκον, στην αρχή στις περιοχές Χαιδάρι, Αιγάλεω, Περιστέρι, σύντομα θα επεκταθεί και σε περισσότερες, ενώ όταν τα πράγματα γίνουν καλύτερα θα αποκτήσει και «φυσικό» χώρο. Μπορείτε να δείτε το μενού στο charoupia.baxevanis.com και να παραγγείλετε εκεί ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 2105311616.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και έχει κάθε λόγο να σε κάνει να αγαπήσεις τη Γλυφάδα
Ελληνική κουζίνα του σήμερα και στα ηχεία Πάνος Γαβαλάς
Τα δώρα της A.V. στους αναγνώστες της: γεύματα και λαχταριστά γλυκά
Αν αναρωτιέσαι τί απέγινε η Χριστίνα Λαμπίρη, εδώ θα τη συναντήσεις μαζί με πολλά άλλα αστέρια της εγχώριας TV
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Το εστιατόριο του σεφ Ηλία Κιαζόλι μόλις άνοιξε στην Πλάκα
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.