5 αθηναϊκά εστιατόρια που σε ταξιδεύουν στις κουζίνες του κόσμου
Αν δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, τα ταξίδια έρχονται σπίτι μας
![5 αθηναϊκά εστιατόρια που σε ταξιδεύουν στις κουζίνες του κόσμου Sushimou](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/01/29/sushimou.jpg)
5 γευστικά ταξίδια που μπορείς να κάνεις μέσα από τα εστιατόρια της Αθήνας: Sushimou, Dos Hermanos, Thai Zab, Poke, Ovio
Αυτό που μου λείπει περισσότερο σε αυτόν τον εγκλεισμό, μετά τα αυτονόητα (ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ BAR;;;), είναι τα ταξίδια. Φαντάζομαι το ίδιο συμβαίνει και σε πολλούς από εσάς. Οπότε, για να μην τρελαθούμε τελείως, ας δοκιμάσουμε να κάνουμε τον γύρο του κόσμου μέσα από τις γεύσεις του. Άλλωστε το φαγητό είναι απ’ τους καλύτερους τρόπους να ταξιδεύει κανείς…
Sushimou
Είναι πολλοί που ορκίζονται πως το καλύτερο sushi της Αθήνας το τυλίγει επιδέξια ο Αντώνης Δρακουλαράκος στο μικροσκοπικό εστιατόριό του, το Sushimou στη Σκούφου. Σε εποχές προ καραντίνας, για να βρεις μια θέση στον ξύλινο πάγκο, έπρεπε να είσαι αρκετά υπομονετικός, καθότι τα σκαμπό περιορισμένα και η λαχτάρα για το sushi του άξιου σεφ μεγάλη. Πλέον, όμως, το Sushimou έρχεται πλέον σπίτι μας μέσω Wolt και e-food. Δοκιμάστε τρυφερά edamame, σούπα μίσο, οπωσδήποτε το Chirashi-Don, ένα μπολ με λαυράκι, τόνο, σολομό, αβοκάντο, αγγούρι, φρέσκο κρεμμυδάκι, φύκια νόρι, τζίντερ, γουασάμπι και ξυδάτο ρύζι, και ό,τι άλλο σας ανοίξει την όρεξη.
Dos Hermanos
Το πρώτο εστιατόριο που μας σύστησε την αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα (άνοιξε το 1992!) στέκεται δίπλα μας και στην καραντίνα με τις νόστιμες enchiladas του, τα ζουμερά fajitas, και τα νοστιμότερα burritos του κόσμου! Αν θέλεις κάτι διαφορετικό, παράγγειλε την κακτοσαλάτα και το παραδοσιακό Mole, που περιέχει ρύζι και φιλέτο κοτόπουλου γαρνιρισμένο με σος από… σοκολάτα και chili! Μαζί πάρε και ένα από τα φο-βε-ρά cocktails του Dos Hermanos και φυσικά τα χειροποίητα nachos (φτιάχνονται καθημερινά εδώ και είναι πεντανόστιμα). Παραγγέλνεις μέσω Wolt και e-food, ενώ αν επιλέξεις τη μέθοδο take away, έχεις 10% έκπτωση.
Thai Zab
Αν πάντα ήθελες να επισκεφθείς την Ταϊλάνδη, η κουζίνα του Den Simla είναι αυτό που λέμε το… “next best thing”. Ο Ταϊλανδός σεφ άνοιξε το εστιατόριό του το 2018 και άρχισε να σερβίρει στους Έλληνες την αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα, όπως την έμαθε κατά τη διάρκεια των μαγειρικών σπουδών του στην Μπανγκόγκ. Να δοκιμάσεις τη σούπα Tom Yum με μανιτάρια, ρίζα καλάνγκα, φύλλα καφίρ, λάιμ και λεμονόχορτο, το Chicken Your Way Cassius, δηλαδή κοτόπουλο με πιπεριά φλάσκα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κάσιους και όλα τα noodles που θα βρεις στον κατάλογο. Παραγγέλνεις μέσω e-food και Wolt.
Poke
Πάμε τώρα μια βόλτα από την ηλιόλουστη Χαβάη γιατί το χρειαζόμαστε… Στο νόστιμο Poke σερβίρουν χαβανέζικο sushi ήδη από το 2017 φέρνοντας στο λιλιπούτειο πεζόδρομο της Πετράκη έναν εξωτισμό που πολύ του πάει. Το χαβανέζικο sushi δεν είναι σαν το sushi που ξέρεις, έχει όμως τις ίδιες βασικές αρχές: ρύζι και ωμό ψάρι που στριμώχνονται σε γενναιόδωρα bowls. Αγαπημένα μου το O’ ahu, με ρύζι, σολομό, αβοκάντο, φύτρες φασολιών, τραγανό κρεμμύδι, nori και soy sesame σος και το Honolua με ρύζι, γαρίδα, ανανά, δυόσμο, soy sesame σος και wasabi ή chili mayo. Παραγγελίες μέσω Wolt ή e-food.
Ovio
Ένα ταξίδι στην Ιταλία είναι πάντα καλή ιδέα, ειδικά όταν γίνεται μέσα από τις comfort γεύσεις της κουζίνας του Πάνου Ιωαννίδη. Φρέσκα ζυμαρικά (πολύ νόστιμα αυτά με trifolata μανιταριών και pancetta), κλασικά ιταλικά ορεκτικά (βλ. arancini), ενδιαφέρουσες σαλάτες και τρομερές πίτσες! Εδώ ειδικά ο διάσημος σεφ έχει ξεπεράσει τον εαυτό του: δοκίμασε οπωσδήποτε την πίτσα με Prosciutto di Parma, κρέμα pecorino, τρούφα, ρόκα και ντοματίνια comfit. Όνειρο! Παραγγέλνεις μέσω Wolt ή τηλεφωνείς στο 211 4115755 και παραλαμβάνεις με take away.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.