- CITY GUIDE
- PODCAST
-
33°
![69499-140124.jpg 69499-140124.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/06/03/69499-140124.jpg)
Το χειμώνα η Μαρία Εκμεκτσίογλου μάς μύησε στην κουζίνα της Πόλης. Τώρα το καλοκαίρι τα αρώματα και οι πικάντικες γεύσεις της Αθήνας ενισχύονται.
Ο περίφημος Αραπιάν είναι εδώ και χρόνια το σημείο που όλη η Αθήνα ανακαλύπτει τον πολίτικο εαυτό της.Ο Φάνης Θεοδωρόπουλος κάνει τώρα το επόμενο βήμα με ένα νέο μεζετζίδικο. Στο γωνιακό νεοκλασικό κτίριο Σωκράτους & Ευριπίδου άνοιξαν τα Καραμανλίδικα του Φάνη, με όλη τη σειρά των αυθεντικών αλλαντικών Sary από τη Δράμα.
Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά είναι τα μεζεδάκια που ετοίμασε ο Φάνης με τη Θρακιώτισσα συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής, φωτογράφο και έξω καρδιά Στέλλα Σπανού, που επιμεληθηκε το απλό και γευστικό μενού. Μπαστουρμαδοπιτάκια, σαλάτα με καβουρμά και αμπελοκορφές, σαγανάκι με παστουρμά, σουτζούκι πολίτικο και αυγά, χειροποίητα ντολμαδάκια της μανούλας και πικάντικες γεύσεις μέχρι να πεις αμάν.
Η πίσω αυλή σού κρύβει για λίγο τη βοή της πόλης και σε στέλνει πίσω στο χρόνο.
Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, 210 3254184
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.