- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
![69488-140086.jpg 69488-140086.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/06/03/69488-140086.jpg)
Το μεζεδοπωλείο Πόρτο Κάγιο, από το 1989 που υπάρχει, έμαθε την Αγία Παρασκευή τι σημαίνει παραδοσιακή μανιάτικη κουζίνα. Για πολλούς, είναι το καλύτερο μεζεδοπωλείο της περιοχής.
Ο Χρήστος με τη μητέρα του έφεραν από τη Μάνη, τα μυστικά της γεύσης της και αρκετή από την ομορφιά της. Στην κουζίνα του Πόρτο Κάγιο, μαγειρεύουν οι ίδιοι, γνωρίζοντας καλά τη γεύση της παράδοσης… Σύγκλινο Μάνης, πιταρούδι, πίτες τραβηχτές, λουκάνικο Μάνης, τσιγαρολάχανα, καγιανάς (με σύγκλινο τηγανιτό με αυγά), σαλάτα με βραστή πατάτα, πορτοκάλι, ελιές, κρεμμύδι, ρίγανη και λάδι, κοτόπουλο Πόρτο Κάγιο, είναι μόνο μερικές από τις λιχουδιές που ορεχτήκαμε. Υπάρχουν επίσης, πάντα γλυκά ημέρας για το τέλος.
«Συχνά», λέει ο Χρήστος «μαζεύονται φίλοι με τα όργανά τους και παίζουμε μουσική». Κάτι τέτοιες νύχτες, οι θαμώνες με τους μουσικούς γίνονται μια παρέα και το γλέντι πάει ως αργά με ρεμπετολαϊκά και έντεχνα τραγούδια. Την ατμόσφαιρα και το κέφι συμπληρώνουν εκτός από τους μανιάτικους μεζέδες και οι ελληνικές μπύρες από μικρές ζυθοποιίες αλλά και το χύμα τσίπουρο από την Κρήτη.
Αυτό που με ξετρέλανε εκτός από την αυθεντική κουζίνα του, είναι ο όμορφος κήπος του. Μια αυλή που θυμίζει σπίτι σε διακοπές, με πλήθος λουλουδιών και το άρωμα από τις τριανταφυλλιές να κυριαρχεί. Ποικιλίες φυτών, αρμπαρόριζα, νυχτολούλουδα και φυσικά αρωματικά: δυόσμος, μαϊντανός, βασιλικός- όλα φυτεμένα από τα χέρια του Χρήστου.
Μια αυλή που είναι ότι πρέπει, για τα καλοκαιρινά βράδια, καθώς είναι –αποδεδειγμένα όπως μου λέει ο Χρήστος- ένα από τα πιο δροσερά σημεία της πόλης. Δεν έχεις παρά να κάτσεις αναπαυτικά, να δοκιμάσεις τις νοστιμιές που έρχονται από την κουζίνα, να μυρίσεις το άρωμα από τα λογιών λογιών λουλούδια και αν είσαι τυχερός, να χαμογελάσεις όταν δεις την πανσέληνο να ξεπροβάλει από πάνω σου. Τι άλλο θέλει κανείς σε αυτή τη ζωή;
Γαρυττού 112, Αγία Παρασκευή, 210 6003352, Τρίτη- Σάββατο: 19.00-12.30 (12.30 κλείνει η κουζίνα, αλλά εσείς μπορείτε να κάτσετε όσο θέλετε)και Κυριακή από το μεσημέρι
INFO
Μεζεδοπωλείο με αυθεντική μανιάτικη κουζίνα. Συχνά γίνονται live με ρεμπετολαϊκή και έντεχνη μουσική. Στα συν η όμορφη αυλή του που έχει δροσιά και πολλά λουλούδια. Καθημερινά βράδυ, Κυριακή μόνο μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.