- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Το μεζεδοπωλείο Πόρτο Κάγιο, από το 1989 που υπάρχει, έμαθε την Αγία Παρασκευή τι σημαίνει παραδοσιακή μανιάτικη κουζίνα. Για πολλούς, είναι το καλύτερο μεζεδοπωλείο της περιοχής.
Ο Χρήστος με τη μητέρα του έφεραν από τη Μάνη, τα μυστικά της γεύσης της και αρκετή από την ομορφιά της. Στην κουζίνα του Πόρτο Κάγιο, μαγειρεύουν οι ίδιοι, γνωρίζοντας καλά τη γεύση της παράδοσης… Σύγκλινο Μάνης, πιταρούδι, πίτες τραβηχτές, λουκάνικο Μάνης, τσιγαρολάχανα, καγιανάς (με σύγκλινο τηγανιτό με αυγά), σαλάτα με βραστή πατάτα, πορτοκάλι, ελιές, κρεμμύδι, ρίγανη και λάδι, κοτόπουλο Πόρτο Κάγιο, είναι μόνο μερικές από τις λιχουδιές που ορεχτήκαμε. Υπάρχουν επίσης, πάντα γλυκά ημέρας για το τέλος.
«Συχνά», λέει ο Χρήστος «μαζεύονται φίλοι με τα όργανά τους και παίζουμε μουσική». Κάτι τέτοιες νύχτες, οι θαμώνες με τους μουσικούς γίνονται μια παρέα και το γλέντι πάει ως αργά με ρεμπετολαϊκά και έντεχνα τραγούδια. Την ατμόσφαιρα και το κέφι συμπληρώνουν εκτός από τους μανιάτικους μεζέδες και οι ελληνικές μπύρες από μικρές ζυθοποιίες αλλά και το χύμα τσίπουρο από την Κρήτη.
Αυτό που με ξετρέλανε εκτός από την αυθεντική κουζίνα του, είναι ο όμορφος κήπος του. Μια αυλή που θυμίζει σπίτι σε διακοπές, με πλήθος λουλουδιών και το άρωμα από τις τριανταφυλλιές να κυριαρχεί. Ποικιλίες φυτών, αρμπαρόριζα, νυχτολούλουδα και φυσικά αρωματικά: δυόσμος, μαϊντανός, βασιλικός- όλα φυτεμένα από τα χέρια του Χρήστου.
Μια αυλή που είναι ότι πρέπει, για τα καλοκαιρινά βράδια, καθώς είναι –αποδεδειγμένα όπως μου λέει ο Χρήστος- ένα από τα πιο δροσερά σημεία της πόλης. Δεν έχεις παρά να κάτσεις αναπαυτικά, να δοκιμάσεις τις νοστιμιές που έρχονται από την κουζίνα, να μυρίσεις το άρωμα από τα λογιών λογιών λουλούδια και αν είσαι τυχερός, να χαμογελάσεις όταν δεις την πανσέληνο να ξεπροβάλει από πάνω σου. Τι άλλο θέλει κανείς σε αυτή τη ζωή;
Γαρυττού 112, Αγία Παρασκευή, 210 6003352, Τρίτη- Σάββατο: 19.00-12.30 (12.30 κλείνει η κουζίνα, αλλά εσείς μπορείτε να κάτσετε όσο θέλετε)και Κυριακή από το μεσημέρι
INFO
Μεζεδοπωλείο με αυθεντική μανιάτικη κουζίνα. Συχνά γίνονται live με ρεμπετολαϊκή και έντεχνη μουσική. Στα συν η όμορφη αυλή του που έχει δροσιά και πολλά λουλούδια. Καθημερινά βράδυ, Κυριακή μόνο μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.