- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
The Spotted Pig: μόλις άνοιξε κι έχει φοβερά burgers!
Ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν για να τα βγάλουμε πέρα σε αυτή την καραντίνα
Πληθωρικά burgers κι επικά σάντουιτς στο ολοκαίνουργιο The Spotted Pig
Οι καραντίνες είναι αλλόκοτες (και πολλά άλλα πράγματα, αλλά κυρίως αυτό). Ειδικά αν μένεις στο κέντρο και βγαίνεις για βόλτα μια Κυριακή μεσημέρι. Μέρα που υπό άλλες συνθήκες το Θησείο θα ασφυκτιούσε από ζωή, τώρα μοιάζει σαν σκηνικό ταινίας. Τα γυρίσματα έχουν τελειώσει, οι ηθοποιοί έχουν φύγει κι εσύ περπατάς ανάμεσα σε άδεια σκηνικά. Να που, όμως, πού και πού συμβαίνει και κάτι αναπάντεχο. Όπως το να πετυχαίνεις ανοιχτό το The Underdog, που έχει έναν από τους καλύτερους καφέδες αυτής της πόλης και να μαθαίνεις ένα πεντανόστιμο νέο…
Ενώ πληρώνω τον καφέ, ο υπάλληλος μου λέει με σχεδόν συνωμοτικό ύφος, σπρώχνοντας προς το μέρος μου μια κάρτα μενού: «Μόλις ξεκινήσαμε ένα καινούργιο project, αν θέλετε, ρίξτε μια ματιά». Διαβάζω το μενού κάτω από τον τίτλο “The Spotted Pig”. Βλέπω burgers, μερικά ορεκτικά, σάντουιτς που φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα. Γιατί όχι; Παραγγέλνω το “Exceptional” ένα σάντουιτς με αφράτους κεφτέδες σε ιταλική κόκκινη σάλτσα, παρμεζάνα, gouda, τσένταρ και butter onions. Περιμένω λίγα λεπτά, παραλαμβάνω την παραγγελία μου, χαιρετώ και κατευθύνομαι προς την έξοδο. Δαγκώνοντας, όμως, την πρώτη μπουκιά, σταματάω, κάνω στροφή 180 μοιρών και σχεδόν τρέχω πίσω. «ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΥΤΟ;;;» κουνάω το σάντουιτς μπροστά στον υπάλληλο, ο οποίος κάνει ένα μικρό βήμα προς τα πίσω. Αφού εξηγώ -όσο πιο ήρεμα μπορώ-, ότι δεν είμαι τρελή, απλώς ενθουσιασμένη και πώς θα ήθελα να μάθω περισσότερες πληροφορίες, ο άνθρωπος φωνάζει τον σεφ και εμφανίζεται ο Μιχάλης Βραχλιώτης. Τώρα εξηγούνται πολλά…
Τον Μιχάλη τον ξέρω από προηγούμενη δουλειά του, μάλιστα πριν μερικά χρόνια είχα δοκιμάσει από τα χέρια του ένα από τα καλύτερα σάντουιτς που έχω φάει ποτέ. Ξέρω για την τρέλα του στο street food, για τις μεγάλες του γνώσεις πάνω στο κρέας, για την αδυναμία του στις τίμιες, πληθωρικές λιχουδιές (παντός είδους). Το Spotted Pig είναι ένα νέο project που ξεκίνησε μέσα στην καραντίνα (μετράει μόλις μια εβδομάδα) από τους ιδιοκτήτες του The Underdog (τον Τάσο Δεληχρήστο και την Ελισάβετ Λειβιδιώτη) και τον Μιχάλη. «Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που να προσφέρει στον κόσμο μια στιγμή θαλπωρής, κάτι που να του θυμίζει το “έξω” και που θα μπορεί να βρει και μετά την καραντίνα», λέει ο ίδιος. Το The Spotted Pig προς το παρόν χρησιμοποιεί την κουζίνα του Underdog για να κάνει τα μαγικά του και εξυπηρετεί μέσω Wolt, μετά το lockdown, όμως, θα ανοίξει και φυσικό κατάστημα.
Πράγμα στο οποίο ελπίζω γιατί ό,τι έχω μέχρι στιγμής δοκιμάσει, είναι -με το χέρι στην καρδιά- απίστευτα νόστιμο… Εκτός από το σάντουιτς με τους ονειρεμένους κεφτέδες (ό,τι πιο comfort), έφαγα και το “Modest”, ένα θεόρατο σάντουιτς με flat iron black angus steak, τυρί provolone, κρεμμύδι, spicy mayo, και jalapenos (που του πήγαιναν πολύ). Και μετά στράφηκα στα burgers… Στον κατάλογο θα βρεις 6 προτάσεις σε burgers, προτείνω, όμως, να ξεκινήσεις από το “The Spotted Pig” με μπιφτέκι 220γρ., chutney mango, κατσικίσιο τυρί, sauce μέλι-μουστάρδα, ντομάτα και iceberg. Εκτός από τον ανίκητο συνδυασμό chutney mango- κατσικίσιο τυρί, ο κιμάς στο μπιφτέκι είναι μισός από μοσχάρι και μισός από… μπέικον που περνάει από τη μηχανή του κιμά! Ω, ναι! Τα αφράτα ψωμάκια είναι brioche με γλυκοπατάτα, ενώ τόσο τα burgers όσο και τα σάντουιτς συνοδεύονται από τηγανιτές πατάτες (εννοείται φρέσκες), πασπαλισμένες με ρίγανη, πάπρικα και αλάτι.
Στον κατάλογο θα βρεις επίσης διάφορα ορεκτικά, ωραία hot dogs και εξίσου πληθωρικά γλυκάκια. Μπορείς να δεις αναλυτικά όλο το μενού εδώ, να παραγγείλεις μέσω της Wolt ή τηλεφωνικά στο 6947875603 και μετά απλά απόλαυσέ το: η καραντίνα μόλις έγινε λίγο καλύτερη, πολύ πιο πληθωρική, σίγουρα απείρως πιο νόστιμη…
The Spotted Pig: Instagram: the_spotted_pig, Facebook: The Spotted Pig
Photo credits: Wolt app/ Μάχος Πατεράκης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.