- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Για φαγητό, ποτό, καφέ και brunch στο L’ Amiral στην καρδιά της Πλάκας
Τα πρωινά, οι πρώτες αχτίδες του ήλιου βουτούν από τις μεγάλες τζαμαρίες, δίνοντάς σου την ευκαιρία να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική του κτιρίου σε όλο της το μεγαλείο. Από το 1870, όταν πρωτοχτίστηκε, ο χρόνος έχει καιρό να αφήσει τα υπέροχα σημάδια του. Η πέτρα στην αψίδα έχει πάρει το χρώμα των κάστρων, το ξύλινο πάτωμα μια ζεστή απόχρωση, που γεμίζει θαλπωρή τα φθινοπωρινά απογεύματα.
Σε αυτό το πανέμορφο κτίριο, που ατενίζει όλη την Πλάκα, στεγάζεται το L’ Amiral, ένα all day στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας. Στη φιλόξενη σάλα του ισογείου, μπορείς να πάρεις το πρωινό ή να απολαύσεις τον καφέ σου. Στο ισπανικό πατάρι θα κάνεις ένα διάλειμμα για lunch, ενώ στον ίδιο χώρο θα ανακαλύψεις έναν πιο απομονωμένο χώρο, ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις και ομάδες εργασίας.
Και το απόγευμα, όταν αναζητάς ένα after office drink ή κάτι νόστιμο για να κλείσει ωραία η μέρα σου, τότε είναι που πρέπει να ανέβεις σε αυτή τη συγκλονιστική ταράτσα:
Έχεις δει ξανά ωραιότερη άποψη της Πλάκας; Μπροστά σου το επιβλητικό Φετιχιέ Τζαμί, στο βάθος ο Λυκαβηττός, ο Παρθενώνας ακριβώς από πάνω σου, καθώς το L’ Amiral βρίσκεται στην ουσία στους πρόποδες της Ακρόπολης. Μαθαίνουμε (με μεγάλη ευχαρίστηση είναι η αλήθεια) ότι η ταράτσα θα λειτουργεί όλο τον χειμώνα, αλλά να ξέρετε ότι για τις βροχερές μέρες η σάλα του επάνω χώρου, απέναντι από τα πλακιώτικα σπίτια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές, είναι εξίσου εντυπωσιακή.
Τo L’ Amiral έχει μια νόστιμη ελληνική-μεσογειακή και δημιουργική κουζίνα, που σερβίρεται όλη τη μέρα, τα Σαββατοκύριακα, όμως, αξίζει να πας μόνο και μόνο για να δοκιμάσεις το brunch του. Κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα θα ανακαλύψεις ένα λαχταριστό brunch που συνδυάζει τις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς με τις σύγχρονες τεχνικές και τα φρέσκα υλικά. Έτσι, θα συναντήσεις πιάτα όπως η φουρτάλια Άνδρου με λουκάνικο, κρεμμύδι, πατάτες και φρέσκια σαλάτα, τα κοκκινιστά αυγά στον φούρνο με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια, βολάκι Τήνου και κρουτόν από προζυμένιο ψωμί ή τις τηγανίτες με απάκι Κρήτης, ξινομυζήθρα και σάλτσα από βότανα. Όσοι προσέχουν τη διατροφή τους, θα βρουν επιπλέον ένα ολόκληρο section με healthy επιλογές.
Νομίζω ότι τώρα, που όλο και περισσότεροι δουλεύουμε από το σπίτι, το L’ Amiral είναι το τέλειο spot για να γίνει το νέο σου γραφείο. Κι αν όχι, σίγουρα είναι ιδανικό για μια (νόστιμη) στάση στην επόμενη αθηναϊκή σου βόλτα.
Πανός 6, Πλάκα, 2100100641, www.lamiral.gr, Fb: L Amiral Athens, instagram: lamiralathens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.