- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Monzu, αυθεντική ιταλική κουζίνα σε κηφισιώτικο κήπο
Ταξίδι στην Ιταλία με καλό φαγητό και τέλεια κοκτέιλ
Monzu, το ωραίο ιταλικό εστιατόριο στην Κηφισιά
Ο εστιατορικός χάρτης της Αθήνας έχει πολλά ιταλικά εστιατόρια να «εμφανίσει», λίγα όμως είναι εκείνα που μπορούν να προσφέρουν μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. Tο καινούργιο ιταλικό ristorante Monzu, με τραπέζια απλωμένα στον ειδυλλιακό κήπο ενός όμορφου αρχοντικού του 19ου αιώνα στην Κηφισιά, έχει τον τρόπο να σου προσφέρει μια βραδιά με φίλους απολαμβάνοντας αγαπημένες ιταλικές γεύσεις.
Η ομάδα του Hide & Seek, λοιπόν, άνοιξε τις πόρτες του Monzu μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη, με τον ταλαντούχο και έμπειρο Γιάννη Λιόκα να δίνει τον ρυθμό στην κουζίνα. Το μενού, ένα ταξίδι στην ιταλική παραδοσιακή κουζίνα που συνδυάζει με τα δικά του εκλεπτυσμένα twist, αποκαλύπτει γευστικά μονοπάτια που αξίζει να τα περιηγηθείς.
Συναντηθήκαμε με τους φίλους ένα βράδυ καθημερινής για να δοκιμάσουμε τη νέα άφιξη - μια μεγάλη παρέα με εξίσου μεγάλη όρεξη και διάθεση να μοιραστεί! Για αρχή πήραμε το τραγανό αυγό σερβιρισμένο πάνω σε βελούδινη μους πατάτας, μανιτάρια εποχής και lardo di colonata - το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Μια pizza Diavola με fior di latte, καραμελωμένα κρεμμύδια και σαλάμι picante ανέβασε την ένταση αλλά και τη θερμοκρασία… Μια σαλάτα burrata με τομάτες σε ζύμωση, crumble από ψωμί στα κάρβουνα και γιαούρτι στάθηκε η επόμενη πρόκληση, η ευχάριστη «πικράδα» που άφηνε δεν μας αποθάρρυνε καθόλου.
Τα τραπέζια γεμίζουν καθημερινά όμως το έμπειρο σέρβις δεν δείχνει να πτοείται, αντίθετα, ελίσσεται αθόρυβα δεξιά-αριστερά με πλατύ και ειλικρινές χαμόγελο φροντίζοντας να μην λείψει τίποτε από τους «καλεσμένους» - σίγουρα ένα ακόμα μεγάλο συν στην καθ’ όλα γοητευτική εικόνα.
Και φυσικά, δεν θα μιλούσαμε για ιταλικό εστιατόριο αν δεν δοκιμάζαμε ζυμαρικά. Και τα δυο πιάτα που επιλέξαμε ήταν αποκάλυψη! Agnolotti carbonara με πλούσια κρέμα από κρόκους, πεκορίνο sardo και καπνιστή πανσέτα, και ένα εξαιρετικό σπαγγέτι με πιπέρι σετσουάν, guanciale και αρτεμισία.
Πάντα το καλύτερο μένει για το τέλος, και στην περίπτωση «Monzu» ήταν ένα αυθεντικό τιραμισού με κρέμα μασκαρπόνε, παγωτό εσπρέσσο και έξτρα νιφάδες καφέ στην κορυφή και μια δροσερή τάρτα μήλο με βανίλια σορμπέ, καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και βάση από τραγανό μπισκότο κανέλα. Εδώ να πούμε πως υπάρχουν και μια σειρά από ωραιότατα spritz και κοκτέιλ που κινούνται στους ίδιους ιταλικούς ρυθμούς και τα επιμελείται ο πολύ καλός Σπύρος Κερκύρας. Ολοκλήρωσαν το «ταξίδι» μας στην Ιταλία αφήνοντάς μας αριστοτεχνικά φτιαγμένες αναμνήσεις.
Λεωφ. Κηφισίας 317Β, Κηφισιά, 210 6200495