- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Monzu, αυθεντική ιταλική κουζίνα σε κηφισιώτικο κήπο
Ταξίδι στην Ιταλία με καλό φαγητό και τέλεια κοκτέιλ
Monzu, το ωραίο ιταλικό εστιατόριο στην Κηφισιά
Ο εστιατορικός χάρτης της Αθήνας έχει πολλά ιταλικά εστιατόρια να «εμφανίσει», λίγα όμως είναι εκείνα που μπορούν να προσφέρουν μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. Tο καινούργιο ιταλικό ristorante Monzu, με τραπέζια απλωμένα στον ειδυλλιακό κήπο ενός όμορφου αρχοντικού του 19ου αιώνα στην Κηφισιά, έχει τον τρόπο να σου προσφέρει μια βραδιά με φίλους απολαμβάνοντας αγαπημένες ιταλικές γεύσεις.
Η ομάδα του Hide & Seek, λοιπόν, άνοιξε τις πόρτες του Monzu μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη, με τον ταλαντούχο και έμπειρο Γιάννη Λιόκα να δίνει τον ρυθμό στην κουζίνα. Το μενού, ένα ταξίδι στην ιταλική παραδοσιακή κουζίνα που συνδυάζει με τα δικά του εκλεπτυσμένα twist, αποκαλύπτει γευστικά μονοπάτια που αξίζει να τα περιηγηθείς.
Συναντηθήκαμε με τους φίλους ένα βράδυ καθημερινής για να δοκιμάσουμε τη νέα άφιξη - μια μεγάλη παρέα με εξίσου μεγάλη όρεξη και διάθεση να μοιραστεί! Για αρχή πήραμε το τραγανό αυγό σερβιρισμένο πάνω σε βελούδινη μους πατάτας, μανιτάρια εποχής και lardo di colonata - το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Μια pizza Diavola με fior di latte, καραμελωμένα κρεμμύδια και σαλάμι picante ανέβασε την ένταση αλλά και τη θερμοκρασία… Μια σαλάτα burrata με τομάτες σε ζύμωση, crumble από ψωμί στα κάρβουνα και γιαούρτι στάθηκε η επόμενη πρόκληση, η ευχάριστη «πικράδα» που άφηνε δεν μας αποθάρρυνε καθόλου.
Τα τραπέζια γεμίζουν καθημερινά όμως το έμπειρο σέρβις δεν δείχνει να πτοείται, αντίθετα, ελίσσεται αθόρυβα δεξιά-αριστερά με πλατύ και ειλικρινές χαμόγελο φροντίζοντας να μην λείψει τίποτε από τους «καλεσμένους» - σίγουρα ένα ακόμα μεγάλο συν στην καθ’ όλα γοητευτική εικόνα.
Και φυσικά, δεν θα μιλούσαμε για ιταλικό εστιατόριο αν δεν δοκιμάζαμε ζυμαρικά. Και τα δυο πιάτα που επιλέξαμε ήταν αποκάλυψη! Agnolotti carbonara με πλούσια κρέμα από κρόκους, πεκορίνο sardo και καπνιστή πανσέτα, και ένα εξαιρετικό σπαγγέτι με πιπέρι σετσουάν, guanciale και αρτεμισία.
Πάντα το καλύτερο μένει για το τέλος, και στην περίπτωση «Monzu» ήταν ένα αυθεντικό τιραμισού με κρέμα μασκαρπόνε, παγωτό εσπρέσσο και έξτρα νιφάδες καφέ στην κορυφή και μια δροσερή τάρτα μήλο με βανίλια σορμπέ, καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και βάση από τραγανό μπισκότο κανέλα. Εδώ να πούμε πως υπάρχουν και μια σειρά από ωραιότατα spritz και κοκτέιλ που κινούνται στους ίδιους ιταλικούς ρυθμούς και τα επιμελείται ο πολύ καλός Σπύρος Κερκύρας. Ολοκλήρωσαν το «ταξίδι» μας στην Ιταλία αφήνοντάς μας αριστοτεχνικά φτιαγμένες αναμνήσεις.
Λεωφ. Κηφισίας 317Β, Κηφισιά, 210 6200495
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.