- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Οι μέρες μεγαλώνουν, το καλοκαίρι φωνάζει «έρχομαι» και ο καιρός επιμένει να κατέβεις νότια, να δεις και να μυρίσεις θαλασσίτσα.
Εκεί στο νότο αν πας, μη δεις μόνο αν κουνιούνται οι βάρκες, παρά ρίξε ένα βλέμμα και στους «Ψαράδες». Όχι στους ψαράδες μέσα στις βάρκες, αλλά σε εκείνους που μαγειρεύουν τόσο όμορφα στη στεριά.
Οι «Ψαράδες» άνοιξαν πριν περίπου ένα μήνα στο Παλαιό Φάληρο και φιλοδοξούν να μας ταξιδέψουν στις ελληνικές θάλασσες. Ψαράδες ονομάζονται γιατί αποδίδουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που μας φέρνουν φρέσκο ψαράκι κάθε μέρα και με τους οποίους άλλωστε διατηρεί στενές σχέσεις το μαγαζί.
Εδώ, εκτός από τις κλασικές γεύσεις, θα βρεις και πιο ευφάνταστες θαλασσινές συνταγές όπως μπρουσκέτα με καπνιστό σκουμπρί, πανακότα καπνιστού σολομού (αρωματισμένη με εσπεριδοειδή, μαρμελάδα πορτοκαλιού και αυγά χελιδονόψαρου), μανιτάρια γεμιστά με φρούτα της θάλασσας, μύδια αχνιστά στο ζωμό τους (παραδοσιακή συνταγή των ψαράδων, που φτιάχνουν επάνω στο καΐκι) και άλλες τόσες λιχουδιές που μοσχοβολάνε καλοκαίρια σε νησιά.
Όλα αυτά σε ένα χώρο με θαλασσινό άγγιγμα και σε τιμές, που δεν θα αφήσουν την τσέπη σου με λυπημένο χαμόγελο.
Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, 210 9414888, Δευτέρα- Κυριακή: 12.30-00.30
INFO
Οι Ψαράδες μας ταξιδεύουν στις ελληνικές θάλασσες, με φρέσκο ψαράκι, κλασσικές συνταγές, αλλά και λίγο πιο ψαγμένες. Στα συν ο όμορφα διακοσμημένος χώρος.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.