- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Nudibranch μόλις βγήκε στην επιφάνεια της Αθήνας
Το νέο brunch, light lunch, salad bar της πόλης είναι εξωτικά νόστιμο
Επίσκεψη στο Nudibranch, το νέο brunch, light lunch, salad bar της Αθήνας, στην Πραξιτέλους 5Α: Το μενού, η ιστορία του και η εμφάνιση του chef Χρόνη Δαμαλά.
Υπάρχουν περισσότερα από 3.000 διαφορετικά είδη Nudibranch, τα θαλάσσια πλάσματα, τα χαριτωμένα μαλάκια που συναντάς στον βυθό τροπικών κλιμάτων, αλλά στην Αθήνα θα βρεις μόλις ένα. Ο δρόμος του είναι η Πραξιτέλους, στον αριθμό 5Α, και το καινούργιο, ανάμεσα στις παλιές τσιμεντένιες αρτηρίες της πόλης, σποτ έχει μια ιστορία αισιόδοξη και μάλιστα σε καιρούς που δεν ευνοούν την ιδέα για ένα νέο ξεκίνημα στις ζωές των ανθρώπων.
Με μια δεκαετία στη Μύκονο ως σερβιτόρα, με πάθος για τη θάλασσα, τις καταδύσεις και όλα τα πλάσματα της Γης, η Ιωάννα Μαρκάκη κατάφερε σε λίγα τετραγωνικά μέτρα να ανοίξει έναν χώρο που από τις 09.00 μέχρι τις 18.00 σου δίνει την ευκαιρία να φας extraordinaire brunch, veggie πιάτα, «πράσινες» προτάσεις και glutten free επιλογές, να αράξεις για street spotting στη μια σταλιά καβάντζα του πίνοντας καφέ ή ρουφώντας κάτι με αλκοόλ. Για να μη νιώθει αποκομμένη από τους υδάτινους κόσμους που συνηθίζει να καταφεύγει αποφάσισε να τοποθετήσει σε περίοπτη θέση έναν πίνακα τύπου «παράθυρο στη θάλασσα».
Οι «αυγουλάδες» είναι πιθανόν να το έχουν βάλει ήδη στις διαδρομές τους αλλά για τους πιο δύσκολους τύπους η ίδια καμαρώνει για δύο πιάτα της: το «Croque Madame» που μεταφράζεται σε nudibread γεμιστό με ζαμπόν, τυρί, επικάλυψη καπνιστής μπεσαμέλ και τηγανιτό αβγό, και τη «Vegan Στραπατσάδα» με tofu και beyond μπέικον.
Η ίδια γίνεται «σφεντόνα» για να καλύψει τη ζήτηση από τα γραφεία του κέντρου, ελέγχει τον χώρο με την αυστηρότητα της τελειομανίας για αντισηπτικά κι eco friendly μαχαιροπίρουνα μιας χρήσεως, μου λέει «δοκίμασε και κάτι άλλο εκτός από scrambled με brioche, ρε συ», και χαίρεται που ο πολυβραβευμένος σεφ Χρόνης Δαμαλάς δεν χάνει ευκαιρία για να περάσει από εκεί και να πιει ένα smoothie ενώ εγκρίνει και το μενού που ετοίμασε ο συνάδελφός του Μάνος Φραγκιαδάκης.
Μακάρι, Nudibranch παντού, λέω από μέσα μου, το να προσπαθείς να κάνεις αυτό που θες και να κερδίζεις τους άλλους είναι μια συνταγή που κάνει την καθημερινότητα να μη σου κάθεται στο στομάχι.
Nudibranch, Πραξιτέλους 5Α, 210 3231400, facebook.com/NudibranchAthens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.