- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το Monster Burgers & Beers μόλις άνοιξε στην Πρωτογένους με τα τέλεια burgers
Λένε και ξαναλένε ότι η Πρωτογένους είναι ένας από τους πιο hot/hip/εκκεντρικούς/alternative δρόμους της Αθήνας. Εγώ μία λέξη σκέφτομαι για να την περιγράψω: όρεξη. Η Πρωτογένους είναι ένας δρόμος με πολλή όρεξη. Γεμάτος από ζωή μέρα-νύχτα, κόσμο, πήγαινε-έλα, μουσικές, παρέες και ατελείωτες ιστορίες. Ωραία μπαράκια, έξυπνα μουτράκια, μαγαζιά με vintage διάθεση και ρούχα, ένα τέλειο παγωτατζίδικο (Κόκκιον) στην αρχή του και μια εμβληματική πιτσαρία-club (Crust) στο τέλος του. Ε, ήταν ώρα να προσγειωθεί κάτι νόστιμο και στη μέση του...
Το Monster Burgers & Beers μετακόμισε στα τέλη του Αυγούστου από τον Χολαργό με τη συνταγή της επιτυχίας στο τσεπάκι: τίμια burgers, καλή μπίρα και καθαρόαιμο metal. Ναι, metal (επιτέλους)! Εδώ θα ακούσεις μόνο το συγκεκριμένο είδος μουσικής και μάλιστα στην απαρχή του: από τα ηχεία παίζουν μπάντες αποκλειστικά μεταξύ 1968-1975, μπάντες που αν αναρωτιέσαι για το όνομά τους, μπορείς απλά να ρίξεις μια ματιά στον κατάλογο… Έχουν «βαφτίσει» σχεδόν όλα τα burger του μενού (με άλλα λόγια ο κατάλογος εκτελεί και χρέη Shazam).
Ιδιοκτήτες είναι η Κατερίνα Μπακάλου και ο Γιώργος Σταυρακάκης (που έχει και το Μπιφτεκάτσι στον Χολαργό). Στην ερώτηση πώς τους ήρθε η ιδέα για ένα μπεργκεράδικο στην Πρωτογένους, ο Γιώργος απαντά: «Καταρχάς το κάναμε γιατί… πεινάγαμε! Είμαστε φαγανά! (γέλια)». Και συνεχίζει: «Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό, κάτι που να μην το βρίσκεις αλλού, τόσο στο χώρο, όσο και στο φαγητό». Η Κατερίνα που είναι αρχιτέκτονας, σχεδίασε όλο το μαγαζί, από τα τραπέζια μέχρι τον μεγάλο αριστουργηματικό πετρόλ καναπέ. Το αποτέλεσμα είναι ένας πανέμορφος, ρετρό χώρος, που τραβάει τα βλέμματα από μακριά, με το vintage ψυγείο από τα 60s να είναι το πιο πολυφωτογραφημένο στοιχείο του μαγαζιού (μετά τα burgers).
Κατά τον Γιώργο και την Κατερίνα, το τέλειο burger πρέπει να έχει τρία στοιχεία: 1. μπιφτέκι από καθαρό κρέας, ψημένο σωστό με μοναδικό συστατικό εκτός από τον κιμά, το αλάτι, καθώς οφείλει να είναι ουδέτερο για να πάρει τη γεύση από τα υπόλοιπα υλικά –τα λαχανικά και τη σος. 2. το σωστό ψωμί, εκείνο που είναι μαλακό, αλλά ταυτόχρονα αρκετά… στιβαρό για να συγκρατεί όλα τα υλικά. 3. φυσικά, άψογη πρώτη ύλη. Εδώ είναι που παίζεται όλο το παιχνίδι.
Στον κατάλογο θα βρεις 20 λαχταριστά burgers χωρισμένα στις κατηγορίες “Beef Patties”, “Pulled Pork”, “Chicken” , “Veggie” και “Vegan”. Και τι burgers είναι αυτά… Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει το Monster το σωστό (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, chili con carne, cheddar sauce, chili maygo, iceberg, τηγανητό αυγό & crispy κολοκυθάκι σε pretzel bun- €10), το “Bulbous Creation” με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, (φανταστικό!) άσπρο λουκάνικο, BBQ sauce, iceberg, ντομάτα, crispy onions & fondue τυριών σε pretzel bun (€9), το “Poobah” με pulled pork (σιγομαγειρεμένο για 6 ώρες παρακαλώ), με bacon, iceberg, αγγούρι, beer sauce, chili mayo και crispy κρεμμύδια σε pretzel bun (€7) και το best seller από την εποχή του Monster Burgers στον Χολαργό “Baconator” με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, cheddar, bacon, ντομάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι, iceberg, πίκλες, μαγιονέζα και μουστάρδα (€7). Οι εντυπώσεις μου; Ψωμάκι: τέ-λει-ο! Συνδυασμοί υλικών: αρκετά πρωτότυποι και απολαυστικοί. Μπιφτέκι: ωραία ψημένο, με πραγματικά καλό κρέας και μια σχεδόν σπιτική γεύση. Να πας; Τρέχοντας!
Θα βρεις και ωραίες μπίρες (μεταξύ των οποίων την ωραιότατη κρητικιά draft «αιξ», που εμφανίστηκε πρώτη φορά εδώ), μια draft Μαργαρίτα και αρκετά συνοδευτικά (μη φύγεις χωρίς ολόφρεσκες πατάτες με truffle mayο, στο λέω, θα χάσεις!). Για γλυκάκι υπάρχουν τα φοβερά μπισκότα του I Cake You, που μπορείς να τα συνδυάσεις ΚΑΙ με παγωτό μηχανής για να γίνει ο χαμός, ο σωστός.
Να πω τέλος ότι η ονομασία “Monster” παραπέμπει στο μέγεθος των burgers που οφείλει να είναι «τόσο μεγάλο που μοιάζει τερατώδες» και ότι σύμφωνα με τον Γιώργο «αν θες να νιώσεις όλη την εμπειρία “Monster” πρέπει να παραγγείλεις το ομώνυμο burger: ανήκει σε εκείνο το είδος burger, που το δαγκώνεις, τρέχουν σάλτσες από παντού, και μετά πας για αλλαγή ρούχων…». Κι έτσι ξέρεις ότι είσαι στο σωστό μπεργκεράδικο…
Πρωτογένους 8, Ψυρρή, 210 3250324, Fb: monsterburgersnbeers, instagram: monster_burgers_n_beers
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.