- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το διάσημο Beefbar μόλις άνοιξε στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Μέσα στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace
Το Beefbar μόλις ήρθε στο Four Seasons Astir Palace στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Πριν από 15 χρόνια ο Riccardo GIraudi οραματίστηκε ένα χώρο με πρωταγωνιστή το καλό κρέας και τις σπάνιες κοπές: η ιστορία του Beefbar είχε μόλις αρχίσει. Το πρώτο εστιατόριο άνοιξε στο Μόντε Κάρλο και σειρά είχαν το Μονακό, το Παρίσι, το Σαιν-Τροπέ, το Méribel, το Σάο Πάολο, η Μύκονος, το Χονγκ Κονγκ, το Mexivo City, το Τουλούμ. Από τις 15 Ιουλίου ο επόμενος σταθμός για την διάσημη αλυσίδα είναι η δική μας Αθηναϊκή Ριβιέρα!
Το κοσμοπολίτικο concept του Beefbar στεγάζεται μέσα στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace και μάλιστα θα λειτουργεί όλο τον χρόνο. Ο χώρος σχεδιάστηκε από το γραφείο interior design των Humbert & Poyet, όπως άλλωστε και αρκετά από τα υπόλοιπα Beefbars της υφηλίου. Μόνο που εδώ, το αρχιτεκτονικό ντουέτο εμπνεύστηκε από το ελληνικό τοπίο, χρησιμοποίησε φυσικές πρώτες ύλες όπως η πέτρα και το ξύλο και φυσικά εκμεταλλεύτηκε την ανεπανάληπτη θέα στον Σαρωνικό.
Στο πρώτο επίπεδο συναντάμε το bar με μία δυνατή λίστα από ποτά, cocktails και ιδιαίτερες ετικέτες κρασιών, στο δεύτερο επίπεδο, ακριβώς από κάτω, βρίσκεται η ανοιχτή κουζίνα και η μεγάλη, ανοιχτή σάλα του εστιατορίου. Για αρχή υπάρχουν street food προτάσεις, εμπνευσμένες από γεύσεις που ανακάλυψε ο κοσμογυρισμένος Riccardo Giraudi στα ταξίδια του με τον executive chef του Thierry Paludetto. Από ασιατικά gyoza και bao buns μέχρι μεξικάνικες quesadillas γεμιστές με καπνιστό Kobe (!).
Στο Beefbar, -εδώ να πούμε πως η οικογένεια Giraudi θεωρείται τα τελευταία 50 χρόνια ηγέτης στην εισαγωγή κρεάτων στην Ευρώπη-, φιγουράρουν αμερικάνικο Black Angus, αργεντίνικο Angus Beef, αυστραλιανό Wagyu, το διάσημο Kobe Beef από την Ιαπωνία καθώς και άλλα σπάνια κρέατα και ασυνήθιστες κοπές. Παρόλα ακόμη ακόμα και όσοι δεν είναι φαν του κρέατος, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρουν φρέσκιες, ανάλαφρες επιλογές χωρίς κρέας στο Leafbar του εστιατορίου.
Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη, 210 9670700, ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18.30-02.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.