Resto

Στο ολοκαίνουργιο Keenkies για λουκουμάδες… παστίτσιο!

Νέο στέκι στη Θεμιστοκλέους

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Keenkies είναι το νέο στέκι στα Εξάρχεια
Οι τρομεροί λουκουμάδες παστίτσιου του Keenkies/ Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Το Keenkies μόλις άνοιξε στα Εξάρχεια με κολασμένους λουκουμάδες και πεϊνιρλί

Εδώ και μία εβδομάδα περίπου στη Θεμιστοκλέους εμφανίστηκε ένα… σιέλ αριστούργημα. Πλακάκια στη γαλήνια αυτή απόχρωση του μπλε, ασπρόμαυρο πάτωμα, ντιζαϊνάτα τραπεζάκια και μια νέον ταμπέλα που είναι λίγο δύσκολο να καταλάβεις τι λέει. Λέει “Keenkies”. Δηλαδή; Δηλαδή πήγαινε νηστικός και ετοιμάσου για (μεγάλες) αμαρτίες.

Το Keenkies είναι το νέο στέκι στα Εξάρχεια
Το Keenkies μόλις άνοιξε στη Θεμιστοκλέους/ Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

«Το Keenkies» λέει ο Γιάννης Χρονόπουλος που βρίσκεται πίσω από την όλη ιδέα «είναι ένα λογοπαίγνιο ανάμεσα στη λέξη “kinky” και στη φράση “I keen for something”  που σημαίνει “θέλω κάτι πάρα πολύ”», Τι μπορεί να θέλεις πάρα πολύ; Ένα υπέροχο, ζουμπουρλό λουκουμαδάκι που μπορείς να το συνδυάσεις με υλικά (αλμυρά και γλυκά) που κολάζουν.

Το Keenkies είναι το νέο στέκι στα Εξάρχεια
Όλα ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας σου/ Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς
Το Keenkies είναι το νέο στέκι στα Εξάρχεια
Χρυσαφένιοι, υπέροχοι λουκουμάδες, άνετα τρώγονται και σκέτοι/ Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Όλο το ζουμί στην υπόθεση “Keenkies” είναι η ζύμη. Χειροποίητη φρέσκια ζύμη που ψήνεται πρώτα σε ξυλόφουρνο και μετά δημιουργεί είτε ένα αφράτο, ξεροψημένο πεϊνιρλί, είτε ολοστρόγγυλους, χρυσαφένιους λουκουμάδες. Εσύ διαλέγεις τι από τα δύο θες (οι λουκουμάδες έχουν €2,50, το πεϊνιρλί €2,80) και έπειτα προσθέτεις τα υλικά της αρεσκείας σου. Τριμμένο τυρί, τσένταρ, μπέικον, κιμάς, μπεσαμέλ (ναι, μπεσαμέλ!), σάλτσα καρμπονάρα είναι οι επιλογές που έχεις στα αλμυρά, ενώ οι επιλογές στα γλυκά αρχίζουν από τη φυτική πραλίνα και το dulce de leche, συνεχίζουν με παγωτό και διάφορα τζιτζιμπλίκια (τζιτζιμπλίκια αναφέρονται στον κατάλογο τω όντι) όπως -ας πούμε- maltesers, caprice, kinder bueno και… βασικά δεν τελειώνουν ποτέ.

Το Keenkies είναι το νέο στέκι στα Εξάρχεια
Λουκουμάδες... καρμπονάρα! Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς
Το Keenkies είναι το νέο στέκι στα Εξάρχεια
Το πιτσίνι έγινε πεϊνιρλί/ Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Επειδή οι επιλογές σου σε topping και τζιτζιμπλίκια (πολύ ωραία λέξη, την ξαναγράφω) είναι πραγματικά πολλές, στον κατάλογο θα βρεις επίσης 3 προτάσεις σε γλυκά και αλμυρά. Στις αλμυρές προτάσεις έχουμε την Carbonara #Not με καπνιστό μπέικον και αρωματισμένη κρέμα γάλακτος (€5 αν την περιχύσεις πάνω από λουκουμάδες και €5,30 αν διαλέξεις το πεϊνιρλί), το Παστίτσιο με ένα εντελώς μαμαδίστικο μοσχαρίσιο κιμά, μπεσαμέλ και μοσχοκάρυδο (€5,50 σε λουκουμάδες, €5,80 σε πεϊνιρλί) και το… Pitsini με καπνιστό τσένταρ και τραγανό μπέικον που έχει ακριβώς τη γεύση του θρυλικού σνακ (€4,50 σε λουκουμάδες, €4,80 σε πεϊνιρλί).

Το Keenkies είναι το νέο στέκι στα Εξάρχεια
Λουκουμάδες με μέλι, καρύδια και κανέλα/ Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς
Το Keenkies είναι το νέο στέκι στα Εξάρχεια
Το ομώνυμο Keenkies/ Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Στις γλυκές προτάσεις θα βρεις το ομώνυμο Keenkies με πραλίνα, φιστικοβούτυρο, bueno και τόσα τζιτζιμπλίκια που θα πάρουν 4 γραμμές να τα γράψω όλα (€6 σε εκδοχή λουκουμάδων, €6,30 σε εκδοχή πεϊνιρλί), το Oreo με πραλίνα, τριμμένο oreo, λευκή σοκολάτα και πολύχρωμη τρούφα (€4,90 οι λουκουμάδες, €5,20 το πεϊνιρλί) και το classic με μέλι, καρύδια και κανέλα (€3,70 μόνο σε λουκουμάδες γιατί κάποια πράγματα παραμένουν κλασικά). Υπάρχουν επίσης 2 vegan επιλογές: το Power με σοκολάτα μπίτερ, φιστικοβούτυρο και μπισκότο (€4,90 σε λουκουμάδες, €5,20 σε πεϊνιρλί) και το Healthy με σιρόπι αγαύης, ταχίνι και καρύδια (€6,50 οι λουκουμάδες, €6,80 το πεϊνιρλί).

Το Keenkies είναι το νέο στέκι στα Εξάρχεια
Τον χώρο έχει επιμεληθεί ο αρχιτέκτονας Κάρολος Ευσταθίου/ Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Να τονίσω επίσης ότι οι λουκουμάδες ετοιμάζονται τη στιγμή που τους παραγγέλνεις και ότι η ζύμη είναι vegan! Υπάρχει επίσης πολύ καλός καφές από μια μικρή ναπολιτάνικη εταιρεία, αναψυκτικά three cents, coldpress smoothies και διάφορα τσάγια. Αλλά πάνω απ’ όλα, παιδιά, τι να λέμε τώρα, υπάρχουν οι λουκουμάδες παστίτσιο! Τρέξτε!

Το Keenkies είναι το νέο στέκι στα Εξάρχεια
Η ομάδα του Keenkies/ Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Θεμιστοκλέους 56, Εξάρχεια, Fb: Keenkies, Instagram: @keenkies

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.