Στο Huaca φάγαμε το… Περού με τα δάκτυλα
Η εξωτική κουζίνα Nikkei σε χαλαρή ατμόσφαιρα και τιμές
Το Huaca στο Μετς έχει υπέροχη Nikkei κουζίνα
Σε έναν ήσυχο δρόμο του Μετς βρίσκεται το Huaca ή αλλιώς μια μαγική πύλη που αν την περάσεις θα βρεθείς στο… Περού. Είναι μικρό το Huaca, απλό, φιλόξενο και ντυμένο με φυσικά υλικά, αλλά στην κουζίνα του χωράει μια από τις πιο συναρπαστικές γαστρονομικές εμμονές της πόλης και αν δεν γνωρίζεις τη fusion κουζίνα Nikkei - την απροσδόκητη ένωση παραδοσιακών γεύσεων του Περού με τεχνικές της ιαπωνικής γαστρονομίας, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να έρθεις εδώ.
Η Ειρήνη Μπέκα και ο Παναγιώτης Λογοθέτης, περήφανοι οικοδεσπότες, μετά από ένα πολύχρονο πέρασμα από εστιατόρια γνωστά και δημοφιλή στη Μύκονο και την Αθήνα, πήραν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, το γεμάτο φαντασία μυαλό τους και τις υψηλές γαστριμαργικές τους αντιλήψεις και έφτιαξαν τον δικό τους γευστικό προορισμό. Ξεκινώντας από τον αριθμό 1 της οδού Τιμολέοντος, θα περιηγηθείς μαζί τους σε μια από τις ομορφότερες χώρες της Νοτίου Αμερικής μέσα από ξεχωριστά υλικά και αρώματα που οι σεφ «ανακατεύουν» με πάθος στην ανοικτή κουζίνα τους και επιδεικνύουν στη μακρόστενη μπάρα.
Δοκιμάσαμε το φημισμένο περουβιανό σεβίτσε - λαβράκι φιλέτο μαριναρισμένο στους χυμούς εσπεριδοειδών, αλλά δεν είπαμε όχι και στο γνωστό τιραντίτο, την περουβιανή εκδοχή του σασίμι, με τόνο δικό μας, μανιτάρια και σιτάκε. Η δροσερή πράσινη σαλάτα με γαρίδες, μάνγκο, τσίλι, αβοκάντο και σπόρους τσία προετοιμάζει τη γεύση σου για τα συγκλονιστικά ντάμπλινγκς γαρίδας με σιτάκε και το ταρτάρ σολομού με μάνγκο, αβοκάντο, σίσο και τσίλι. Ενδιαφέροντα είναι επίσης και τα σουβλάκια τηγανητού κοτόπουλου με κόλιαντρο αλλά και οι γαρίδες τεμπούρα. Στα συν και τα rolls τόνου με μανιτάρια σιτάκε, πίκλες καρότου, αβοκάντο και μια γενναιόδωρη δόση καυτερής σάλτσας από πιπεριές jalapeno για έξτρα ένταση.
Θα βρεις τη λίστα με τα κρασιά ενημερωμένη - μελετημένα ένα προς ένα και σε απόλυτη αρμονία με κάθε γεύση, άρωμα και υλικό. Αν προτιμήσεις κάτι πιο «παραδοσιακό», το σάκε είναι εξαιρετικά καλό, αν και εμείς θα το πίναμε λίγο πιο παγωμένο. Μια πλούσια και πολλά υποσχόμενη ναμελάκα στο «κλείσιμο», πήγε χαμένη… Πιο εγκρατείς την επόμενη φορά για να την απολαύσουμε.
Το φάγαμε το Περού… με τα δάκτυλα στο Huaca. Κάθε πιάτο, κάθε μπουκιά, εικόνες από μεγάλα υψόμετρα, πυκνές ζούγκλες, τροπικά δάση και αρχαίους αινιγματικούς πολιτισμούς. Εικόνες από Περού. Η πύλη παραμένει ανοικτή.
Τιμολέοντος 1, Μετς, 211 4138347
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.