Στο Huaca φάγαμε το… Περού με τα δάκτυλα
Η εξωτική κουζίνα Nikkei σε χαλαρή ατμόσφαιρα και τιμές
![360481-746665.jpg 360481-746665.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/360481-746665.jpg)
![huaka09271.jpg huaka09271.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/06/18/huaka09271.jpg)
Το Huaca στο Μετς έχει υπέροχη Nikkei κουζίνα
Σε έναν ήσυχο δρόμο του Μετς βρίσκεται το Huaca ή αλλιώς μια μαγική πύλη που αν την περάσεις θα βρεθείς στο… Περού. Είναι μικρό το Huaca, απλό, φιλόξενο και ντυμένο με φυσικά υλικά, αλλά στην κουζίνα του χωράει μια από τις πιο συναρπαστικές γαστρονομικές εμμονές της πόλης και αν δεν γνωρίζεις τη fusion κουζίνα Nikkei - την απροσδόκητη ένωση παραδοσιακών γεύσεων του Περού με τεχνικές της ιαπωνικής γαστρονομίας, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να έρθεις εδώ.
![Το Huaca στο Μετς με την υπέροχη Nikkei κουζίνα Στο εστιατόριο Huaca για Nikkei](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_1238.jpg)
Η Ειρήνη Μπέκα και ο Παναγιώτης Λογοθέτης, περήφανοι οικοδεσπότες, μετά από ένα πολύχρονο πέρασμα από εστιατόρια γνωστά και δημοφιλή στη Μύκονο και την Αθήνα, πήραν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, το γεμάτο φαντασία μυαλό τους και τις υψηλές γαστριμαργικές τους αντιλήψεις και έφτιαξαν τον δικό τους γευστικό προορισμό. Ξεκινώντας από τον αριθμό 1 της οδού Τιμολέοντος, θα περιηγηθείς μαζί τους σε μια από τις ομορφότερες χώρες της Νοτίου Αμερικής μέσα από ξεχωριστά υλικά και αρώματα που οι σεφ «ανακατεύουν» με πάθος στην ανοικτή κουζίνα τους και επιδεικνύουν στη μακρόστενη μπάρα.
![Το Huaca στο Μετς με την υπέροχη Nikkei κουζίνα Στο εστιατόριο Huaca για Nikkei](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_1227.jpg)
Δοκιμάσαμε το φημισμένο περουβιανό σεβίτσε - λαβράκι φιλέτο μαριναρισμένο στους χυμούς εσπεριδοειδών, αλλά δεν είπαμε όχι και στο γνωστό τιραντίτο, την περουβιανή εκδοχή του σασίμι, με τόνο δικό μας, μανιτάρια και σιτάκε. Η δροσερή πράσινη σαλάτα με γαρίδες, μάνγκο, τσίλι, αβοκάντο και σπόρους τσία προετοιμάζει τη γεύση σου για τα συγκλονιστικά ντάμπλινγκς γαρίδας με σιτάκε και το ταρτάρ σολομού με μάνγκο, αβοκάντο, σίσο και τσίλι. Ενδιαφέροντα είναι επίσης και τα σουβλάκια τηγανητού κοτόπουλου με κόλιαντρο αλλά και οι γαρίδες τεμπούρα. Στα συν και τα rolls τόνου με μανιτάρια σιτάκε, πίκλες καρότου, αβοκάντο και μια γενναιόδωρη δόση καυτερής σάλτσας από πιπεριές jalapeno για έξτρα ένταση.
![huacaathens-travelfoodpeople.jpg huacaathens-travelfoodpeople.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/huacaathens-travelfoodpeople.jpg)
Θα βρεις τη λίστα με τα κρασιά ενημερωμένη - μελετημένα ένα προς ένα και σε απόλυτη αρμονία με κάθε γεύση, άρωμα και υλικό. Αν προτιμήσεις κάτι πιο «παραδοσιακό», το σάκε είναι εξαιρετικά καλό, αν και εμείς θα το πίναμε λίγο πιο παγωμένο. Μια πλούσια και πολλά υποσχόμενη ναμελάκα στο «κλείσιμο», πήγε χαμένη… Πιο εγκρατείς την επόμενη φορά για να την απολαύσουμε.
Το φάγαμε το Περού… με τα δάκτυλα στο Huaca. Κάθε πιάτο, κάθε μπουκιά, εικόνες από μεγάλα υψόμετρα, πυκνές ζούγκλες, τροπικά δάση και αρχαίους αινιγματικούς πολιτισμούς. Εικόνες από Περού. Η πύλη παραμένει ανοικτή.
Τιμολέοντος 1, Μετς, 211 4138347
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.