Ένας Σαλός Λαγός μόλις εμφανίστηκε στην Κυψέλη
Με μπίρες cocktail αποστάγματα και νόστιμα μεζεδάκια, όλα σε υπέροχες τιμές
Ο Σαλός Λαγός είναι το νέο ρακάδικο-ποτοπωλείο στην Κυψέλη
Το “Lapin Agile” ή -στα ελληνικά- ο έξυπνος λαγός είναι ένα από τα πιο φημισμένα καμπαρέ του Παρισιού. Τον 20ο αιώνα σύχναζε εδώ όλο το καλλιτεχνικό ρεύμα της εποχής, από τον Picassο μέχρι τον Modigliani. Σήμα κατατεθέν του; Ο περίφημος πίνακας του Andre Gill που απεικονίζει ένα λαγό να βγαίνει από την κατσαρόλα κρατώντας ένα μπουκάλι κρασί. Από αυτόν τον ίδιο πίνακα εμπνεύστηκε και ο Μάκης Σουρτζής και πριν μια δεκαετία περίπου άνοιξε τον Σαλό Λαγό, αγαπημένο στέκι των Πετραλώνων (και όχι μόνο). Το «Σαλός» δηλαδή «τρελός» παραπέμπει στην κρητική καταγωγή της γυναίκας του Μάκη, και φυσικά στις κρητικές νοστιμιές που θα βρει κανείς στον κατάλογο.
Αυτό το στέκι ,μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, μετακόμισε στην Κυψέλη, διατηρώντας τη… «φιλολαϊκή» του φιλοσοφία. Δηλαδή cocktails και ποτά σε πολύυυ χαμηλές τιμές παρέα –αν το ζητήσεις- με νόστιμα μεζεδάκια. Ας πούμε, το κοτόπουλο μπουκιές με πιπεριές και μανιτάρια είναι στα €4, η ποικιλία ρακής (περιλαμβάνει τηγανιά, φάβα, ντολμαδάκια, τηγανιτές πατάτες και σπετσοφάι) στα €5, οι μπίρες αρχίζουν από €2,50, τα ουίσκι από €5, ενώ το mojito έχει μόλις €5,50. Όσο για τη ρακή, αυτή φυσικά και έρχεται από την Κρήτη, με το καραφάκι (125ml) να έχει €3.
Αν, λοιπόν, ψάχνεις ένα τίμιο στέκι για το καλοκαίρι, πάρε όλη την παρέα και απολαύστε τα νόστιμα μεζεδάκια του τρελού αυτού λαγού. Μαζί με όλα εκείνα τα ποτά που κάνουν το καλοκαίρι ακόμα πιο δροσερό και με θέα στην περατζάδα της πλατείας Κυψέλης.
Φαιδριάδων 2, Πλατεία Κυψέλης, 210 8695036, Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00-02.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.