- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
«Μασσαλία» καλεί Λευκό Πύργο και Χαλκιδική
Χρόνια πολλά στο πιο μεσογειακό και φάνκι εστιατόριο του βορρά!
![Το εστιατόριο «Μασσαλία» γιορτάζει τα 10 χρόνια παρουσίας του στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας. Το εστιατόριο «Μασσαλία» γιορτάζει τα 10 χρόνια παρουσίας του στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας.](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/06/05/kentriki.jpg)
Το εστιατόριο «Μασσαλία» γιορτάζει τα 10 χρόνια παρουσίας του στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας.
Πώς τη θέλεις; Με θέα τον Λευκό Πύργο ή την πλατεία της Φώκιας στη Χαλκιδική; Γιατί δέκα χρόνια τώρα, η Μασσαλία είναι διπλή, και στη Θεσσαλονίκη αλλά και μια ανάσα δίπλα από την παραλία της Σάνης.
Και το φετινό καλοκαίρι που η «Μασσαλία» γιορτάζει, γιορτάζει, τ' ακούτε που το φωνάζει, το πιο γκουρμέ φάνκι μεσογειακό εστιατόριο στον βορρά βγάζει όλα τα τραπεζάκια του έξω, με τη Θεσσαλονίκη και την Καλλιθέα Χαλκιδικής στο πιάτο.
Δημιουργική, νοστιμότατη κουζίνα, με όλα τα προϊόντα ντόπια και χειροποίητα, επεξεργασμένα επί τόπου, με γεύσεις ασυναγώνιστα μοναδικές και μαγειρεμένες τόσο ξεχωριστά, που δέκα χρόνια τώρα αναθεώρησαν τον μέχρι χθες όρο «ελληνική κουζίνα», κάνοντας να προσκυνούν το μενού της οι πάντες και τα πάντα! Φουντ μπλόγκερς και εξειδικευμένοι τουριστικοί οδηγοί, κριτικοί γεύσης, αλλά πάνω και πέρα από όλους ο Θεσσαλονικιός που σαν πελάτη καλοφαγά δύσκολο να τον ξεγελάσεις.
![_mg_5590.jpg _mg_5590.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_mg_5590.jpg)
![_mg_5567.jpg _mg_5567.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_mg_5567.jpg)
Το χταπόδι σχάρας με φινόκιο, τηγανιές με πανσπερμίες μανιταριών, ντέλι χωριάτικες με κριθαρομπουκιές, γεμιστοί κολοκυθοανθοί, παστουρμάδες με κατίκι Δομοκού, καλά ως εδώ; Γιατί αρχίσαμε να σκρολάρουμε σε μερικά από τα πιο αγαπημένα μας πιάτα στην γκουρμεδολάνδη Θεσσαλονίκη, που με αυτά χτίστηκε ο μύθος αλλά και η αλήθεια του πιο παραδοσιακού πλέον εστιατορίου στον βορρά.
![_mg_0936-2.jpg _mg_0936-2.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_mg_0936-2.jpg)
![_mg_5549.jpg _mg_5549.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_mg_5549.jpg)
Η καραμελωμένη παντσέτα, τα κεφτεδάκια, τα ταλαγάνια, οι φέτες με τη σος κόκκινης πιπεριάς, είτε επιλέξεις κρεατικά είτε ψαρικά είτε μεζεκλίκια για το ουζάκι σου, «Μασσαλία» είσαι και το σίγουρο είναι ότι θα φύγεις άρχοντας κι αρχόντισσα με μια εγγυημένα υπέροχη ανάμνηση θερινής γεύσης και χαλάρωσης. Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, δέκα χρόνια γκρέιτεστ χιτς και great eats: ειδικά φέτος το καλοκαίρι, η τηγανητή γαρίδα τυλιγμένη στο γκανταϊφι και σερβιρισμένη με κινόα, τα σπάει και τραγουδάει!
![_mg_5433.jpg _mg_5433.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_mg_5433.jpg)
![_mg_5572.jpg _mg_5572.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_mg_5572.jpg)
Απάκια και κουσκουσάκια, λουκανικάκια σπέσιαλ, που κοντράλτο παίζουν με ξανθές ή μαύρες μπίρες φίνων μίκρο- και μέγα- ζυθοποιών, άσπρα και κόκκινα κρασιά παγωμένα, και το καλοκαίρι πήρε μπρος, καθώς ταμπουλέδες και ντάκοι μεσογειάρουν και σερβίρονται δίπλα σε λιγκουίνι με κυδώνια, ντοματοκεφτέδες και μύδια, σε ένα τρελά μερακλίδικα ποπ ρεμίξ, σκέτο θεσσαλονικιώτικη περηφάνια!
![_mg_0699.jpg _mg_0699.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_mg_0699.jpg)
![_mg_5556.jpg _mg_5556.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_mg_5556.jpg)
Kαι χαλκιδικιώτικη περηφάνια, γιατί είπαμε, δέκα χρόνια τώρα οι δυο «Μασσαλίες» στην πόλη και στη Χαλκιδική δεν έχουν θέμα πού θα τις δοκιμάσεις: παντού! Την αγαπάμε και τη γλεντάμε, την τιμάμε και την εκτιμάμε, κι επειδή προφανώς τα αισθήματα είναι αμοιβαία μάς το ανταποδίδει κι αυτή, εκτός από την κουζίνα και… στον λογαριασμό: δεν υπάρχει!
![047a8877.jpg 047a8877.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/047a8877.jpg)
![_mg_5582.jpg _mg_5582.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_mg_5582.jpg)
Είπαμε. Φέτος το καλοκαίρι η «Μασσαλία» εσωτερικού (Θεσσαλονίκη) και η «Μασσαλία» εξωτερικού (Χαλκιδική), αγαπησιάρικα σποτ που γιορτάζουν τα δεκάχρονα τους, μέρα νύχτα είναι εκεί. Πολύ μεγάλη υπόθεση, για τη ζωή που ξεκινά πάλι να τρέχει σε δρόμους και πλατείες κι αυτό από μόνο του είναι η καλύτερη αφορμή για να γιορτάσουμε παρέα. Χρόνια καλά και χρόνια πολλά στο ωραιότερο εστιατόριο, με επίλογο καθόλου κλισέ αλλά μόνο αλήθεια: σαν εκεί δεν έχει!
Μανουσογιαννάκη 6 με Φιλικής Εταιρείας, Θεσσαλονίκη. Τ. 2314-003714 και πλατεία Νέας Φώκαιας, Χαλκιδική.
www.massalia.gr
![thumbnail_img_9915.jpg thumbnail_img_9915.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/thumbnail_img_9915.jpg)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.