![6483-14961.jpg 6483-14961.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2010/05/26/6483-14961_0.jpg)
Η La Pasteria της Κηφισιάς, ένα από τα αγαπημένα μου στέκια, μεταμορφώθηκε σ’ ένα μοντέρνο, χαλαρό χώρο που δημιουργεί ένα δυνατό αλλά και ταιριαστό συνάμα κοντράστ με το υπόλοιπο concept, αυτό της αυθεντικής, ζεστής, ιταλικής τρατορίας. Στη μέση ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι με κλασικές καρέκλες, η σέρα στο βάθος να περιμένει τους καπνιστές, όταν ο καιρός δεν επιτρέπει να κάθεσαι στα τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο, δεξιά το μεγάλο μπαρ για να απολαμβάνεις cocktails ή ένα espresso στα όρθια. Μόλις μπαίνεις σε κυκλώνουν οι μυρωδιές από την ανοιχτή κουζίνα – όλες οι μακαρονάδες περνούν από το τηγάνι, με τη σάλτσα να γεμίζει την πάστα ουσία και γεύση, όπως παραδοσιακά κάνουν οι Ιταλοί.
O διάσημος Ιταλός σεφ Ettore Botrini, που επιμελείται τον κατάλογο, ανασκεύασε τη λίστα με τις πάστες με μεγάλη επιτυχία. Όπως λέει ο ίδιος, «η γαστρονομία ξεκινά από την καθημερινότητα και θα πρέπει να καταλήγει σε αυτήν. Ακόμα και αν μιλάμε για ανθρώπους με διαφορετικά γούστα, το μενού είναι έτσι δομημένο ώστε να βρίσκει ο καθένας το φαγητό του. Οι Ιταλοί, εξάλλου, συνηθίζουν να λένε πως γύρω από ένα πιάτο pasta συμφωνούμε όλοι». Η είσοδος της πίτσας στο μενού έκανε τη διαφορά και «πατάει» πάνω στη νοσταλγική μνήμη της οικογενειακής παράδοσης του Ettore. Ζύμη και απόλυτη ισορροπία πρώτης τάξης υλικών, ντομάτα, μοτσαρέλα και ελαιόλαδο τα τρία συστατικά της τέλειας πίτσας.
Για πίτσα πήγαμε, αλλά δεν ξεχάσαμε τις παλιές αγάπες, κι έτσι παραγγείλαμε Ceasar’s σαλάτα, που στη La Pasteria την κάνουν υπέροχη. Συνεχίσαμε με τις αυθεντικές και νοστιμότατες πίτσες: τη Rucola, μοναδική στην απλότητά της με μόνα στολίδια τη μοτσαρέλα και την άγρια φρέσκια ρόκα, και τη Speziale, με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, προσούτο, σαλάμι μπέικον και μανιτάρια, πληθωρική και deli συγχρόνως.
Δοκιμάσαμε τα καινούργια πιάτα του Έκτορα Μποτρίνι και με χαρά διαπιστώσαμε ότι η La Pasteria τώρα σερβίρει και την αυθεντική εκδοχή της Carbonara με αυγό, όπως την τρώνε οι Ιταλοί! Για τους πιο μυημένους στην ιταλική κουζίνα, η αυθεντική Carbonara είναι ένα must πιάτο, ενώ για τους πιο κλασικούς θα προτείναμε την ελαφριά συνταγή Pasta Philadelphia al Fumo. Τα συνοδεύσαμε με ιταλικές μπίρες Moretti και όλα έγιναν για μας… σινεμά ο παράδεισος.Ο κατάλογος της La Pasteria δεν εξαντλείται σε πάστα και πίτσα, υπάρχουν πάντα επιλογές σε κρέας, κοτόπουλο και ψάρι. Τα γλυκά, κι αυτά στο ύψος τους: αυθεντικό tiramisu, panna cotta, torta cioccolato και gelati σε πολλές γεύσεις. Να πω, τέλος, πως υπάρχουν αρκετές ετικέτες λευκών, κόκκινων και ροζέ κρασιών, υπάρχει όμως και κρασί χύμα, σε καράφα, αγιοργείτικο κόκκινο και λευκό chardonnay με σαββατιανό.
La Pasteria, Κασσαβέτη 9, 210 8085.607. Ανοιχτά κάθε μέρα 1 μ.μ. - 1 π.μ. τις καθημερινές, Π/Σ έως 1.30 π.μ. Κατανάλωση/άτομο € 20-25.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.