- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η La Pasteria της Κηφισιάς, ένα από τα αγαπημένα μου στέκια, μεταμορφώθηκε σ’ ένα μοντέρνο, χαλαρό χώρο που δημιουργεί ένα δυνατό αλλά και ταιριαστό συνάμα κοντράστ με το υπόλοιπο concept, αυτό της αυθεντικής, ζεστής, ιταλικής τρατορίας. Στη μέση ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι με κλασικές καρέκλες, η σέρα στο βάθος να περιμένει τους καπνιστές, όταν ο καιρός δεν επιτρέπει να κάθεσαι στα τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο, δεξιά το μεγάλο μπαρ για να απολαμβάνεις cocktails ή ένα espresso στα όρθια. Μόλις μπαίνεις σε κυκλώνουν οι μυρωδιές από την ανοιχτή κουζίνα – όλες οι μακαρονάδες περνούν από το τηγάνι, με τη σάλτσα να γεμίζει την πάστα ουσία και γεύση, όπως παραδοσιακά κάνουν οι Ιταλοί.
O διάσημος Ιταλός σεφ Ettore Botrini, που επιμελείται τον κατάλογο, ανασκεύασε τη λίστα με τις πάστες με μεγάλη επιτυχία. Όπως λέει ο ίδιος, «η γαστρονομία ξεκινά από την καθημερινότητα και θα πρέπει να καταλήγει σε αυτήν. Ακόμα και αν μιλάμε για ανθρώπους με διαφορετικά γούστα, το μενού είναι έτσι δομημένο ώστε να βρίσκει ο καθένας το φαγητό του. Οι Ιταλοί, εξάλλου, συνηθίζουν να λένε πως γύρω από ένα πιάτο pasta συμφωνούμε όλοι». Η είσοδος της πίτσας στο μενού έκανε τη διαφορά και «πατάει» πάνω στη νοσταλγική μνήμη της οικογενειακής παράδοσης του Ettore. Ζύμη και απόλυτη ισορροπία πρώτης τάξης υλικών, ντομάτα, μοτσαρέλα και ελαιόλαδο τα τρία συστατικά της τέλειας πίτσας.
Για πίτσα πήγαμε, αλλά δεν ξεχάσαμε τις παλιές αγάπες, κι έτσι παραγγείλαμε Ceasar’s σαλάτα, που στη La Pasteria την κάνουν υπέροχη. Συνεχίσαμε με τις αυθεντικές και νοστιμότατες πίτσες: τη Rucola, μοναδική στην απλότητά της με μόνα στολίδια τη μοτσαρέλα και την άγρια φρέσκια ρόκα, και τη Speziale, με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, προσούτο, σαλάμι μπέικον και μανιτάρια, πληθωρική και deli συγχρόνως.
Δοκιμάσαμε τα καινούργια πιάτα του Έκτορα Μποτρίνι και με χαρά διαπιστώσαμε ότι η La Pasteria τώρα σερβίρει και την αυθεντική εκδοχή της Carbonara με αυγό, όπως την τρώνε οι Ιταλοί! Για τους πιο μυημένους στην ιταλική κουζίνα, η αυθεντική Carbonara είναι ένα must πιάτο, ενώ για τους πιο κλασικούς θα προτείναμε την ελαφριά συνταγή Pasta Philadelphia al Fumo. Τα συνοδεύσαμε με ιταλικές μπίρες Moretti και όλα έγιναν για μας… σινεμά ο παράδεισος.Ο κατάλογος της La Pasteria δεν εξαντλείται σε πάστα και πίτσα, υπάρχουν πάντα επιλογές σε κρέας, κοτόπουλο και ψάρι. Τα γλυκά, κι αυτά στο ύψος τους: αυθεντικό tiramisu, panna cotta, torta cioccolato και gelati σε πολλές γεύσεις. Να πω, τέλος, πως υπάρχουν αρκετές ετικέτες λευκών, κόκκινων και ροζέ κρασιών, υπάρχει όμως και κρασί χύμα, σε καράφα, αγιοργείτικο κόκκινο και λευκό chardonnay με σαββατιανό.
La Pasteria, Κασσαβέτη 9, 210 8085.607. Ανοιχτά κάθε μέρα 1 μ.μ. - 1 π.μ. τις καθημερινές, Π/Σ έως 1.30 π.μ. Κατανάλωση/άτομο € 20-25.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.