- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Καρπός, το νέο στέκι στο Μαρούσι αγαπάει τα ελληνικά προϊόντα
Κουζίνα ελληνική-μεσογειακή και φρεσκοζυμωμένο ψωμί κάθε μέρα
Ο «Καρπός» είναι ένα καινούργιο εστιατόριο στο Μαρούσι που μαγειρεύει δημιουργικά με ελληνικές πρώτες ύλες
Μανιτάρια από τη Δυτική Μακεδονία, χέλια από τις λιμνοθάλασσες της Δυτικής Ελλάδας, τραχανάδες από την Πελοπόννησο, πέτουρα από τη Θράκη, σύγκλινο Μάνης, μυρώνια, καυκαλήθρες και πιπεριές από τη Φλώρινα. Ακόμα, μερικά από τα πιο ξακουστά τυριά των Κυκλάδων (όπως το πεντανόστιμο αρσενικό της Νάξου και το βολάκι της Άνδρου), αλλά και φρεσκοζυμωμένο ψωμί κάθε μέρα. Όχι, δεν πρόκειται για τη διαλεχτή πραμάτεια κάποιου ελληνικού delicatessen, αλλά για κάποιες από τις εκλεκτές πρώτες ύλες στα πιάτα ενός καινούργιου εστιατορίου.
Ο Καρπός άνοιξε πριν λίγες μέρες στο Μαρούσι από τον σεφ Νίκο Σιγέρη, τον συνεργάτη του Νίκο Μάρκο με την υπόσχεση να μαγειρεύει πάντα με φρέσκα υλικά της ελληνικής γης. Άλλωστε και η ίδια ονομασία του εστιατορίου είναι μια δοξασία προς τη φύση: «Καρπός γιατί είναι το δώρο της φύσης που μας υπενθυμίζει ότι από το ελάχιστο, έναν σπόρο, μπορούμε να κερδίσουμε τα μέγιστα, ολόκληρη την καρποφορία, την τροφή μας».
Το μενού ακολουθεί το μονοπάτι της μεσογειακής κουζίνας, περιέχει –όπως αναφέραμε- πολλά ελληνικά υλικά και έχει μια αρκετά δημιουργική διάθεση. Στον κατάλογο συναντάμε πιάτα όπως τη «σαλάτα-σπανακόπιτα» με κρουτόν φέτας και αφρό ξινόγαλου, μοσχαρίσιο συκώτι με πουρέ γλυκοπατάτας με ελληνικό καφέ, κίτρο κονφί και σάλτσα δεντρολίβανο, ακόμα και τραχανοκεφτέδες με σύγκλινο Μάνης, πιπεριά Φλωρίνης και βολάκι Άνδρου.
Στη σάλα κυρίαρχο ρόλο έχουν τα φυσικά υλικά και τα απαλά χρώματα, ενώ η εντυπωσιακή ολάνθιστη ταπετσαρία φέρνει τη φύση ακόμα πιο κοντά. Στο κέντρο, δύο μεγάλα τραπέζια – αντίκες και ένας μπουφές είναι εκεί για να μας θυμίζουν τα τραπεζώματα των παιδικών χρόνων.
Για να συνοδέψετε το γεύμα σας θα βρείτε πολλές ετικέτες σε ούζα, τσίπουρα (ακόμα και παλαιωμένα), αλλά και μια πλούσια wine list που ξεκινάει το οινικό της ταξίδι από τους αμπελώνες της Βορείου Ελλάδας για να καταλήξει στην Κρήτη. Τέλος, την κάβα συμπληρώνουν αρκετές μπίρες μικροζυθοποιείων.
Στρατηγού Λέκκα 19, Μαρούσι, 210 8068032, Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 18.00-23.30 και Κυριακή 13.00-18.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.